Home ΚοινωνίαΕπικαιρότητα Εκτελεστικός Περιφέρειας Β. Αιγαίου: Απάντηση στα λεγόμενα του Παναγιώτη Γενούζου

Εκτελεστικός Περιφέρειας Β. Αιγαίου: Απάντηση στα λεγόμενα του Παναγιώτη Γενούζου

by ikariaki.gr
1,9K views

Ανακοίνωση του Εκτελεστικού Γραμματέα Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, Άρη Ελευθερίου, σε ανάρτηση στο Faecebook του πρώην Επάρχου Ικαρίας Παναγιώτη Γενούζου, νυν υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο με τον συνδυασμό Νέα Δυναμική.

 

“Αγαπητέ κ Γενουζο, θεωρώ, ότι λαθεμένα ξεκινήσατε τον προεκλογικό σας αγώνα, αφού η ανάρτηση σας , δεν έχει καμμία σχέση με την αλήθεια και την πραγματικότητα.

Θέλατε να δικαιολογήσετε την απόφαση σας να ενταχθείτε στο ψηφοδέλτιο του κ. Στεφανή, και αντί να πείτε την αλήθεια, ότι πήρατε κομματική εντολή, βρήκατε ως φθηνή δικαιολογία, ότι ο σκοπός της συνεργασίας σας με τον Περιφερειάρχη κ. Μουτζούρη, ήταν 1) η κατασκευή του δρόμου Στελί – Φραντάτο. 2)Η κατασκευή του δρόμου Περδίκι- Αεροδρόμιο. 3) Η κατασκευή του Σφαγείου και 4) Η συντηρηση του οδικού δικτύου και επειδή δεν ολοκληρώθηκαν αυτά τα εργα, στη διετή θητεία σας με τον κ.Μουτζουρη, ενταχθήκατε στο ψηφοδέλτιο του κ. Στεφανή.

Το πρώτο που θα μπορούσε κάποιος να σας παρατηρήσει, είναι ότι αυτά που ήταν το όνειρο σας, για ποιο λόγο ταχα δεν τα πραγματοποιήσατε στα τρία και μισό χρόνια που ήσασταν έπαρχος με την κ. Καλογήρου? Αυτό όμως είναι το λιγότερο κ Γενουζο, διότι η ανάρτηση σας δείχνει άγνοια του τι γίνεται με τα έργα στην Ικαρία.

Διαβάστε επίσης: Επίσκεψη Περιφερειάρχη Κων/νου Μουτζούρη στην Ικαρία: Πλήρες ρεπορτάζ – Εξέλιξη έργων

Να σας ενημερώσω λοιπόν και μαζί με εσάς και του πολίτες της Ικαρίας και επίσημα, ότι: 1) Το έργο Στέλι- Φράντατο είναι σε εξέλιξη και εκτελείται , και ο ανάδοχος εργολάβος, λόγω καθυστέρησης τελεί υπό έκπτωση, αν δεν το συνεχίσει άμεσα και με γοργό ρυθμό, κάτι που υποσχέθηκε και θα αρθεί η έκπτωση. 2) Για το δρόμο Περδικι – Αεροδρόμιο,εκπονήθηκε η μελέτη,υπεβλήθη η Μελέτη Περιβάλλοντικων επιπτώσεων, και η δασική υπηρεσία διατύπωσε αντιρρήσεις για το τμήμα παράκαμψης του οικισμού Περδικη, και αναζητούμε λύση από το Υπουργείο Υποδομών. 3) Για τα δύο έργα συντηρησης του οδικού δικτύου, εργολάβοι διέκοψαν τις εργασίες, λόγω μη πληρωμής τους από το κράτος. (Αυτό το τελευταίο συμβαίνει σε πολλά έργα σε όλη την Ελλάδα, οπότε καταλαβαίνεις γιατί θέλουν εξαρτημένους περιφερειάρχες) 4) Για τα σφαγεία, η προγραμματική σύμβαση μετά ξυ Περιφέρειας και Δήμου έχει εγκριθεί από τα αρμόδια δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια, και βρίσκεται προς υπογραφή στα χέρια του Δημάρχου Ικαρίας.

Αυτά αγαπητέ κ. Γενουζο, οφειλατε να τα γνωρίζετε, η εν πάσει περιπτώσει να τα πληροφορηθετε από τους αρμόδιους μηχανικούς και να ενημερώσετε τους κατοίκους του πανέμορφου νησιού σας, γιατί αυτή ήταν και η δουλειά σας. Σας εύχομαι καλή επιτυχία.

Άρης Ελευθερίου Εκτελεστικός Γραμματέας Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου”.

 

Η ανάρτηση του κ. Γενούζου:

“Αγαπητές συμπατριώτισσες, αγαπητοί συμπατριώτες

banner
Όπως οι περισσότεροι θυμόσαστε, οι περιφερειακές εκλογές του 2019, στις οποίες ήμουν υποψήφιος με το συνδυασμό της Χριστιάνας Καλογήρου, μετά από την τριετή, επιτυχημένη θεωρώ, θητεία μου ως έπαρχος Ικαρίας και Φούρνων, είχαν ως αποτέλεσμα, την ήττα του συνδυασμού μας και κατά συνέπεια ο τόπος μας είχε μείνει χωρίς εκπροσώπηση σε επίπεδο περιφέρειας, για δύο χρόνια.
Ως εκ τούτου, οι υποθέσεις που αφορούσαν το επαρχείο μας, καθώς δεν ήταν δυνατόν να διεκπεραιωθούν από το διοικητικό, μη εκλεγμένο προσωπικό, έπρεπε να αποστέλλονται στη Σάμο δημιουργώντας έτσι καθημερινά προβλήματα και καθυστερήσεις ακόμη και για τα πιο απλά θέματα.
Αυτός λοιπόν ήταν ο λόγος που αποδέχτηκα την πρόταση του νυν περιφερειάρχη κυρίου Μουτζούρη, να συνεργαστώ μαζί του, αναλαμβάνοντας τα καθήκοντα του Επαρχου Ικαρίας και Φούρνων για το υπόλοιπο της θητείας του, προσβλέποντας, εκτός από την επίλυση των καθημερινών θεμάτων, τα οποία ταλαιπωρούσαν πλήθος συμπατριωτών μας, στην ολοκλήρωση των έργων που είχαν ήδη δρομολογηθεί από την προηγούμενη θητεία μου.
Εθεσα λοιπόν ως βασικό όρο για τη συνεργασία αυτή, την υλοποίηση αυτών των έργων, τα κυριότερα των οποίων είναι τα εξής:
• Ολοκλήρωση δρόμου Στελί –Φραντάτο
• Κατασκευή δρόμου Περδίκι – Αεροδρόμιο
• Κατασκευή σφαγείου
• Συντήρηση οδικού δικτύου Ικαρίας.
Μέσα στα δύο αυτά χρόνια, παρά τις επανειλημμένες πιέσεις μου, δεν υλοποιήθηκε ούτε ένα από αυτά.
Για το λόγο αυτό, με ιδιαίτερη χαρά, αποδέχτηκα την πρόταση του κυρίου Αλκιβιάδη Στεφανή, να συνεργαστώ μαζί του, καθώς είμαι βέβαιος ότι έχει την πρόθεση και τις δυνατότητες να υλοποιήσει τα έργα που έχουμε θέσει ως στόχους, να ικανοποιήσει τις προσδοκίες μας και να βελτιώσει την κατάσταση που επικρατεί στα νησιά μας.
Σας καλώ να στηρίξετε το συνδυασμό ΝΕΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗ του κυρίου Αλκιβιάδη Στεφανή.
Παναγιώτης Γενούζος
Περιφερειακός Σύμβουλος
Ικαρίας και Φούρνων.”

Διαβάστε ακόμα

Leave a Comment

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue