Home Εκπαίδευση Εκπαιδευτικοί Ικαρίας: Μετακίνηση εκπαιδευτικών για συμπλήρωση ωραρίου εκτός έδρας

Εκπαιδευτικοί Ικαρίας: Μετακίνηση εκπαιδευτικών για συμπλήρωση ωραρίου εκτός έδρας

by ikariaki.gr
11 views

τάξηΕύδηλος 27/11/2012

Με αφορμή πληροφόρηση που είχε το Δ.Σ. από συνάδελφο που μετακινείται για την συμπλήρωση ωραρίου εκτός έδρας και επαναλαμβάνοντας για μια ακόμη φορά την πάγια θέση του συλλόγου (από το 2008) για το θέμα, έχουμε να δηλώσουμε τα ακόλουθα προς ενημέρωση όλων:

Στην Ικαρία με το ορεινό και κατεστραμμένο οδικό δίκτυο, τις μεγάλες αποστάσεις μεταξύ των οικιστικών κέντρων και τις πολλές φορές οριακές καιρικές συνθήκες που επικρατούν στο δρόμο μεταξύ τους (πυκνή ομίχλη, παγετός, χαλαζόπτωση κ.λ.π.), η μετακίνηση από το ένα άκρο του νησιού στο άλλο είναι εξ αντικειμένου δύσκολη και κάποιες φορές αδύνατη. Από αυτή την άποψη, οι αλόγιστες διαθέσεις συναδέλφων σε σχολεία που απέχουν 40 και 70χλμ από την έδρα τους, προκειμένου να συμπληρωθούν τα ωρολόγια προγράμματα των σχολείων δεν μπορεί να θεωρηθούν ως λύση από την εκπαιδευτική κοινότητα. Το να ζητάς δε από κάποιον να βάζει και τα έξοδα από την τσέπη του είναι αδιανόητο! Ιδιαίτερα στις σημερινές οικονομικές συνθήκες θα έπρεπε η ΔΙΔΕ να φροντίσει να εξοφλούνται οι συνάδελφοι ταχύτερα και όχι να βρίσκει προφάσεις για να μην εξοφληθούν.

Σύμφωνα με τον κώδικα του Δημοσίου Λογιστικού, οποιαδήποτε εντολή μετακίνησης είναι νόμιμη με την προϋπόθεση ότι έχει εγγραφεί σχετική πίστωση (αριθμ. Απόφ. Ελεγκτικού Συνεδρίου 251/6-7-09). Για το σκοπό αυτό, στον προϋπολογισμό της η κάθε Διεύθυνση Εκπαίδευσης πρέπει να έχει φροντίσει να αποσταλούν οι αναγκαίες πιστώσεις στις αντίστοιχες Οικονομικές Υπηρεσίες προκειμένου να εξοφληθούν οι οφειλόμενες αποζημιώσεις και τα οδοιπορικά έξοδα που προβλέπονται σε κάθε περίπτωση.

Αιτιάσεις που προβάλει η ΔΙΔΕ Σάμου για να μην καλύψει τα οδοιπορικά έξοδα συναδέλφων όπως το ότι δεν ενημερώθηκε από τους μετακινούμενους ότι μετακινούνται (!) , εκτός από παράλογες είναι και παράνομες. Δεν μπορεί να παίζει η ΔΙΔΕ Σάμου με τη νοημοσύνη μας και να δηλώνει άγνοια για μετακίνηση εκπαιδευτικών που η ίδια δίνει εντολή να μετακινηθούν και να ορίζει αυθαίρετα ως προϋπόθεση για την εξόφληση τους τη δήλωση της μετακίνησης από τους ίδιους! Μάλιστα επικαλείται σχετικό έγγραφο που απέστειλε στα σχολεία επιβαρύνοντας τους διευθυντές με αυτήν την υποχρέωση, που όμως πήγε στα σχολεία σχεδόν ένα μήνα μετά την έναρξη των διαθέσεων!

Αξιώνουμε την αποπληρωμή των δικαίως απαιτητών οδοιπορικών από την ημέρα ανάληψης υπηρεσίας για όλους ανεξαιρέτως τους συνάδελφους.

Στις παρούσες συνθήκες και με δεδομένη την αδυναμία της ΔΙΔΕ να εγγυηθεί την οικονομική αποζημίωση των συναδέλφων, τους καλούμε να αποφεύγουν να χρησιμοποιούν τα ιδιωτικά τους οχήματα για τις ανάγκες της υπηρεσίας, όπως εξάλλου έχουν δικαίωμα.

Καλούμε όσους συναδέλφους το κρίνουν σκόπιμο, να δηλώσουν ακόμη και σήμερα αδυναμία εκτέλεσης της μετακίνησης με ίδια μέσα, και να ζητήσουν από τη ΔΙΔΕ να καλύψει τη μετακίνηση.

Καλούμε όσους συναδέλφους μετακινούνται να επικοινωνήσουν με τη ΔΙΔΕ και αν τους αρνηθούν την αποπληρωμή των οδοιπορικών τους να μη διστάσουν να ζητήσουν τη συμβολή του σωματείου καθώς και τη χρήση κάθε νόμιμου δικαιώματος τους.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας

Δάμαλος Χρήστος Λουκάς Βασίλης

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue