Home Εκπαίδευση Εκπαιδευτικοί Ικαρίας-Φούρνων: Εξελίξεις στο θέμα των μεταφορών μαθητών

Εκπαιδευτικοί Ικαρίας-Φούρνων: Εξελίξεις στο θέμα των μεταφορών μαθητών

by ikariaki.gr
6 views

education_class1Με χαρά και ανακούφιση είδαμε όλοι μας από τη Δευτέρα 15/10/12 τα λεωφορεία που εκτελούν τις μεταφορές μαθητών να ξαναβγαίνουν στο δρόμο!

Πολλοί ήταν αυτοί που αδιαφόρησαν, διαφώνησαν, εχθρεύτηκαν ή ακόμα και πολέμησαν το κοινό μέτωπο μαθητών-γονιών –εκπαιδευτικών που κόπιασε μέσα από τη συνεργασία και την ομαδική προσπάθεια να οργανώσει τις πιέσεις του προς την κατεύθυνση της επίλυσης του προβλήματος. Όπως κάθε συλλογική προσπάθεια είχε δυσκολίες, αστοχίες και ελλείψεις αλλά προπαντός κοινό στόχο και πείσμα.

Είναι κοινή μας πεποίθηση ότι η πίεση αυτή με την όποια μορφή επέλεξε το κάθε κομμάτι της εκπαιδευτικής κοινότητας να την ασκήσει, σε συνδυασμό με τις μεγαλύτερες ή μικρότερες, κατά περίπτωση, πιέσεις που ασκήθηκαν Πανελλαδικά ανάγκασαν την Πολιτεία να δώσει ένα τμήμα έστω των αναγκαίων κονδυλίων για να ξαναρχίσει η μεταφορά των μαθητών. Είμαστε δε πεπεισμένοι, ότι σε περίπτωση που απλά στηριζόμασταν στην καλή θέληση του Υπουργείου Εσωτερικών, της Περιφέρειας, των συμβούλων και των λοιπών αρμοδίων, ημιαρμοδίων και αναρμοδίων, θα παγιωνόταν η μετακύλιση του κόστους της μεταφοράς στις πλάτες των γονιών.

Έτσι, μπορούμε εκ του αποτελέσματος να πούμε, πως η έκβαση των κινητοποιήσεων μας υπήρξε επιτυχής. Μπορεί όχι μια και καλή, αφού οι συμβάσεις παραμένουν ανυπόγραφες και το ζήτημα των οφειλομένων δεν έχει λυθεί ακόμα, αλλά αισιοδοξούμε..

Παραφωνία σε όλα αυτά η στάση της Δημοτικής Αρχής που σε «συγκέντρωση διαμαρτυρίας και ενημέρωσης» αφού μας ενημέρωσε για τις ενέργειες που έχει κάνει ο Δήμος για το θέμα της μεταφοράς μαθητών επιτέθηκε με σωρεία χαρακτηρισμών κατά πάντων. Ούτε λίγο ούτε πολύ, περιέγραψε τους κινητοποιούμενους μαθητές ως υποκινούμενους και τους γονείς καθοδηγούμενους και εξαπατημένους από επαναστατικές κορώνες που τους συγκινούν και τους κινητοποιούν. Τους σκληρότερους χαρακτηρισμούς τους κράτησε για τους εκπαιδευτικούς, που αφού τους έκανε ένα μικρό μάθημα για το τι πρέπει να κάνουν στην τάξη, τους χαρακτήρισε ¨ψεύτες, συκοφάντες, αγύρτες , κατ’ επάγγελμα κηδεμόνες¨ κ.α.

Δεν παρέλειψε δε κλείνοντας τη συγκέντρωση, να τονίσει ότι ο Δήμος θα σταθεί σύμμαχος στο πλευρό μας στις διεκδικήσεις μας!

Περιμένουμε από όσους δηλώνουν «κοινωνικοί μας σύμμαχοι» να διαλέγουν με περισσότερη προσοχή χαρακτηρισμούς όταν μας απευθύνονται, περισσότερο συμβατούς με το ρόλο που διατείνονται ότι παίζουν, αυτόν του συμμάχου. Αξιώνουμε δε από τους συμμάχους μας να μην παίζουν το ρόλο που παίζει και η κεντρική εξουσία, που αναγνωρίζει τα προβλήματα μας και δηλώνει πως μας συμπαρίσταται αλλά παράλληλα επιτίθεται κατά παντός κινητοποιούμενου.

Θέλουμε να ελπίζουμε πως η κατάσταση με τις μεταφορές μαθητών θα ομαλοποιηθεί. Αισιοδοξούμε, δεν επαναπαυόμαστε, επαγρυπνούμε!

Ε.Λ.Μ.Ε. Ικαρίας Φούρνων

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ικαρίας Φούρνων

banner

Εύδηλος 15 /10/2012

Διαβάστε ακόμα

Leave a Comment

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue