Home ΑρθρογράφοιΔημήτρης Φιλιπποπολίτης Εκλογές Αυτοδιοίκησης: Ζητείται Όραμα και Αποτέλεσμα

Εκλογές Αυτοδιοίκησης: Ζητείται Όραμα και Αποτέλεσμα

by ikariaki.gr
1,2K views

Αυτή τη Κυριακή ο λαός καλείται να ψηφίσει για 3η φορά φέτος. Αυτή τη φορά για τους τοπικούς του άρχοντες, Δημάρχους και Περιφερειάρχες αλλά και τα επιμέρους Συμβούλια.

Είχα πάντα μια ιδιαίτερη αδυναμία και ενδιαφέρον για τις εκλογές της Αυτοδιοίκησης καθώς πάντα έδιναν στους πολίτες μια αμεσότητα στις αποφάσεις και μια πιο προσωπική επαφή – συγκριτικά πάντα με τους εκάστοτε πρωθυπουργούς (και σία) που με το ζόρι τους βλέπεις στο χωριό ή τη γειτονιά σου.

Κάθε φορά η συζήτηση -και- περί αυτών των εκλογών ”ανάβει” λίγες εβδομάδες πριν τη κάλπη και ”σβήνει” προτού περάσουν λίγα εικοσιτετράωρα από την ανακοίνωση του αποτελέσματος. Με τους φανατικούς και φανατισμένους από κάθε παράταξη να μπαίνουν στο ”ψυγείο” για τα ερχόμενα 4 έτη.

Η Τοπική διοίκηση όμως (Δημοτική και Περιφερειακή) δεν -πρέπει και δεν μπορεί να- περιμένει.

Τα προβλήματα και οι προκλήσεις είναι καθημερινά και πολλές φορές δισεπίλυτα. Όσοι ασχολούμαστε με την Επικαιρότητα, την Δημοσιογραφία και την Ενημέρωση το παρατηρούμε και το βιώνουμε από πρώτο χέρι παρακολουθώντας τις εξελίξεις, τις αποφάσεις και τις δράσεις που καλούμαστε να μεταφέρουμε στους αναγνώστες και ακροατές μας κάθε μέρα.

Στις εκλογές (και της αυτοδιοίκησης) όμως δεν ψηφίζουμε μόνο πρόσωπο, ψηφίζουμε ΄Ομάδα, Φιλοσοφία, Όραμα αλλά το κυριότερο ψηφίζουμε βάση του αποτελέσματος για την ανάπτυξη, και όσων έχουν ή δεν έχουν γίνει μέχρι σήμερα και με το βλέμμα στο μέλλον για το πως θα αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο η πατρίδα μας. Νομίζω πως οι κομματικές επιρροές και συσχετισμοί δεν πρέπει να έχουν θέση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, τα λαμπρά παραδείγματα επιτυχημένων δημάρχων ανά την Ελλάδα θα πρέπει να πιστωθούν κατά αρχάς στους ίδιους και κατά δεύτερον στην ομάδα των συμβούλων τους, όσο και αν προσπαθώ δεν μπορώ να αντιληφθώ πως οι εκάστοτε κομματικοί μηχανισμοί τους βοηθούν στο έργο τους.

Οι ψηφοφόροι είναι αναγκασμένοι να είναι εκεί και την επόμενη ημέρα είτε εντός είτε εκτός συμβουλίου. Δίπλα στους αιρετούς με την άποψη, την προσοχή και την διαφωνία μας. Οι υποψήφιοι με την ίδια ζέση και ένταση αυτών των εβδομάδων να συνεχίσουν την ίδια προσοχή και με προτάσεις και μετά τις 8 του Οκτώβρη, άσχετα αν θα εκλεγούν ή όχι, μόνο καλό θα κάνει στο τόπο μας.

Και τελικά όσοι εκλεγούν να θυμούνται πως η ομάδα και οι άνθρωποι είναι η δύναμη τους, γενικότερα η αυτοδιοίκηση είναι ομαδικό άθλημα και το μεγαλύτερο προσόν ενός επικεφαλής είναι να ενώνει όχι μόνο τη δική του ομάδα συνεργατών αλλά και όλους τους δημότες δίπλα του, ειδικά όσων θέλουν και μπορούν να προσφέρουν.

Οι εκλογές είναι γιορτή, προσερχόμαστε όλοι, ψηφίζοντας ότι νομίζει ο καθένας αλλά συμμετέχοντας διαρκώς γιατί, δεν αρκεί να ψηφίσεις για να ”φύγει” ο ένας ή να ψηφίσεις ”για να μην έρθει” ο άλλος, ψήφισε για εκείνον ή εκείνους που μιλάνε και με Όραμα αλλά και με Αποτέλεσμα για μια καλύτερη μέρα.

 

banner

Δημήτρης Φιλιπποπολίτης

 

 

 

 

 

Διαβάστε ακόμα

Leave a Comment

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue