Home ΚοινωνίαΠολιτικήΕυρωεκλογές 2019 Εκδήλωση Μ-Λ ΚΚΕ στην Ικαρία – Μπροστά στις Ευρωεκλογές

Εκδήλωση Μ-Λ ΚΚΕ στην Ικαρία – Μπροστά στις Ευρωεκλογές

by ikariaki.gr
10 views

Εργαζόμενοι, άνεργοι , συνταξιούχοι, νέοι και νέες

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΓΓΕΝΗ ΤΗΣ ΕΕ

Κοντά 40 χρόνια μέσα στην ΕΕ, με την πλήρη υποταγή των αστικών κυβερνήσεων (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ), στις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις της Ευρώπης που μας έταζαν φύκια για μεταξωτές κορδέλες, μετράμε:

  • Καταστροφή του πρωτογενούς τομέα (από 17,5% συμμετοχή στο ΑΕΠ το 1980 στο 2,2% σήμερα). Διάλυση της βιομηχανικής παραγωγής (από 22,4% στο ΑΕΠ, σήμερα στο 15,3). Συρρίκνωση του κοινωνικού τομέα, (υγεία, παιδεία, πρόνοια, πολιτισμός…)Η πορεία της απόλυτης εξάρτησης της χώρας στα συμφέροντα των ευρωπαϊκών μονοπωλίων συνεχίζεται, με αποκορύφωμα τα 9 τελευταία χρόνια που τα απανωτά μνημόνια τα οποία επέβαλαν οι δυνάστες της ΕΕ και του ΔΝΤ και ψήφισαν διαδοχικά και όλοι μαζί ,ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, οξύνουν εκρηκτικά τα λαϊκά προβλήματα.
  • Οι μισθοί, οι συντάξεις, τα εργασιακά δικαιώματα τσακίστηκαν. Η ανεργία, η υποαπασχόληση, η εκ περιτροπής εργασία η αλλιώς η ζωή με δόσεις , μαστίζει κυρίως τη νεολαία, οδηγώντας εκατοντάδες χιλιάδες στη μετανάστευση. Η διαρκής λιτότητα, οι συνεχείς φοροεπιδρομές, οι μαζικοί πλειστηριασμοί λαϊκών κατοικιών, φουντώνουν τη φτώχεια και την εξαθλίωση. Πάνω σ’ αυτή την εξαθλίωση του λαού αλλά και των άλλων λαών της ΕΕ, πλουτίζουν τα ευρωπαϊκά μονοπώλια και οι αστικές τάξεις της κάθε χώρας.

Η κυβερνητική δημαγωγία για επιστροφή στην «κανονικότητα» είναι απατηλή. Η επιτροπεία η αλλιώς οι δυνάστες είναι εδώ για να ελέγχουν την εφαρμογή των αντιλαϊκών μέτρων, που τα επιβάλουν με εκατοντάδες νόμους. Παρά την κυβερνητική παροχολογία εν όψει εκλογών, όλα τα μέτρα εξαθλίωσης του λαού και παράδοσης της χώρας στην ΕΕ και τις ΗΠΑ για 99 χρόνια μένουν ανέπαφα.

Πάνω σ’ αυτή την πραγματικότητα που βιώνει ο λαός, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ στήνουν ένα σκηνικό φτηνής και ψεύτικης αντιπαράθεσης, για να δημιουργήσουν σύγχυση και να πουλήσουν ελπίδες. Όμως ο λαός δεν έχει αυταπάτες. Γνωρίζει πια ότι ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, και τα συμπληρώματά τους, τα ίδια συμφέροντα την ίδια πολιτική με μικρές παραλλαγές υπηρετούν. Οι διαχωριστικές γραμμές τους είναι ψεύτικες.

Η δήθεν πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης Τσίπρα αποδεικνύεται πως είναι μια πολιτική υποταγής στις ΗΠΑ το ΝΑΤΟ, την ΕΕ και τα επιθετικά τους σχέδια στην περιοχή. Όλοι αυτοί μαζί επέβαλαν και τη συμφωνία των Πρεσπών, επεμβαίνοντας ανοιχτά σε Ελλάδα και Βόρεια Μακεδονία, προωθώντας τα δικά τους συμφέροντα έλεγχου της περιοχής απέναντι στους ανταγωνιστές τους .

Με όλα αυτά είναι πρόκληση να λέει ο ΣΥΡΙΖΑ πως ασκεί φιλολαϊκή πολιτική, πως συγκρούεται με τη Δεξιά και τη διαπλοκή. Επί 4 χρόνια συγκυβερνούσε με το ακροδεξιό κόμμα των ΑΝΕΛ, η δίκη για τους εγκληματίες της Χρυσής Αυγής κρατάει χρόνια, κι ακόμα όπως είπε ο Τσίπρας, «Η προσέγγιση του (ακροδεξιού) Τράμπ για τα πράγματα και την πολιτική είναι για καλό». Βουλευτές του αναθεματίζουν την περίοδο που έπαιρναν ανάσα

οι λαοί με τους αγώνες τους. Συμφώνησε η μέρα της αντιφασιστικής νίκης η 9η Μάη να βαφτιστεί μέρα της Ευρώπης, αρκεί να ξεχάσουν οι λαοί πως ο φασισμός τσακίστηκε πάνω στον αγώνα του Σοβιετικού λαού και τα αντιφασιστικά κινήματα, όπως της χώρας μας, με πρωτοπορία τους κομουνιστές. Με τη θεωρία των δύο άκρων την ταύτιση του Χίτλερ με τον Στάλιν, οι ηγέτες της Ευρώπης άνοιξαν το δρόμο στο φασισμό ( πλευρά κι αυτός του καπιταλιστικού ιμπεριαλιστικού συστήματος), που σηκώνει κεφάλι απειλώντας ξανά με ότι πιο φρικώδες έχει ζήσει η ανθρωπότητα. Την ίδια ώρα οι κυβερνήσεις της ΕΕ, τσακίζουν τους αγώνες των λαών για τα δικαιώματά τους. Βομβαρδίζουν χώρες και δολοφονούν λαούς. Φτιάχνουν φράχτες και τείχη για τους πρόσφυγες που οι ίδιοι με τους πολέμους τους δημιουργούν, τους οδηγούν στο θάνατο, σε θάλασσες και στεριές.

Αυτές είναι οι αξίες της ΕΕ που με απόλυτη δουλικότητα υπηρέτησαν και υπηρετούν ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και λοιπά κόμματα του αστικού συστήματος.

Η ΕΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΦΑΓΕΙΟ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ

banner

Εργαζόμενοι, άνεργοι, αγωνιστές της αριστεράς και του κομουνιστικού κινήματος,

Για όλα αυτά ο αγώνας για ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ είναι αγώνας για την εθνική ανεξαρτησία, για την ειρήνη, τη δημοκρατία, το σοσιαλισμό.

Το σύνθημα «Αποδέσμευση από την ΕΕ» που θα γίνει αφούπροηγηθεί η λαϊκή εξουσία όπως λέει το ΚΚΕ μας λέει ότι σε μια απόλυτα εξαρτημένη χώρα, θα κοινωνικοποιηθεί η οικονομία και μετά θα αποδεσμευτούμε, τόσο απλά για τόσο αφελείς; η μας λέει ότι οι εκλογικές αυταπάτες θα φέρουν τέτοιες ανατροπές, όπως έλεγε και ο ΣΥΡΙΖΑ;

Ο ρόλος της αριστεράς δεν είναι να διαχειρίζεται το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα αλλά να κινητοποιεί το λαό ενάντια στην εκμετάλλευση και ολόκληρο το σύστημα που τη γεννάει. Η πραγματική αριστερά βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή του αγώνα για το ψωμί, για τη δουλειά, για τα μικρά και τα μεγάλα λαϊκά προβλήματα.

Εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι και νέες

  • Καταδικάστε με τη στάση σας και την ψήφο σας την αντιλαϊκή πολιτική των κομμάτων που σας κοροϊδεύουν και επιχειρούν να σας εξαπατήσουν.
  • Κάθε ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ τη ΝΔ και τα άλλα αστικά κόμματα δεν είναι μόνο μία χαμένη ψήφος, είναι ψήφος ενάντια στα λαϊκά συμφέροντα.
  • Η πραγματική προοπτική βρίσκεται στο δυνάμωμα του λαϊκού αντιιμπεριαλιστικού αγώνα για να σπάσουν τα δεσμά της εξάρτησης και της υποτέλειας.

ΕΞΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΤΟ

ΕΞΩ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ

ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue