Home Τ. ΑυτοδιοίκησηΔήμος Ικαρίας Εισηγητική έκθεση Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου Ικαρίας

Εισηγητική έκθεση Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου Ικαρίας

by ikariaki.gr
30 views

ΠΡΟΣ: Δημοτικό Συμβούλιο

ΕΙΣΗΓΗΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Θέμα ημερήσιας διάταξης: Έγκριση τεχνικού προγράμματος έτους 2021 του Δήμου Ικαρίας

Κ. Συνάδελφοι

Πέρα από τους σχετικούς οικονομικούς περιορισμούς κληθήκαμε ξαφνικά να διαχειριστούμε και μια πρωτοφανή υγειονομική κρίση πρώτου μεγέθους με εκρηκτικές επιπτώσεις σε πολλούς τομείς.

Εννοώ φυσικά την πανδημία του κορωνοϊού. Μέσα σε ένα αντίξοο περιβάλλον, έπρεπε να επιδείξουμε γρήγορα αντανακλαστικά, και με υπευθυνότητα και σοβαρότητα να οργανώσουμε με χρηστό τρόπο τόσο τα οικονομικά μας όσο και το ανθρώπινο δυναμικό, με σκοπό να ανταπεξέλθουμε στον κοινωνικό και αναπτυξιακό μας ρόλο.

Πρόκειται για ένα ρεαλιστικό, υλοποιήσιμο πρόγραμμα που έχει λάβει υπόψη τις οικονομικές δυνατότητες του Δήμου από διάφορες πηγές χρηματοδότησης, τα αιτήματα των Δημοτικών Κοινοτήτων, τα οποία αξιολογήθηκαν και ιεραρχήθηκαν, στο μέτρο πάντα του εφικτού, καθώς και τη δυνατότητα ωρίμανσης και υλοποίησης μέσα στο 2021 ορισμένων χρηματοδοτούμενων έργων.

Προσπαθώντας να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των καιρών και της κοινωνίας, συγκροτήσαμε, υλοποιήσαμε και υλοποιούμε ένα πολυεπίπεδο τεχνικό πρόγραμμα, με διαφάνεια, τήρηση της νομιμότητας και των αυστηρών διαδικασιών που επιτάσσει το νομοθετικό πλαίσιο και στα πλαίσια των οικονομικών μας δυνατοτήτων.

Στο τεχνικό πρόγραμμα για το 2021 ύψους 6.075.662.74€ αποτυπώνεται ένα τμήμα μόνον των έργων υποδομών που έχουν προγραμματιστεί, αφού σύμφωνα με τις σχετικές εγκυκλίους το Τεχνικό Πρόγραμμα ως αναπόσπαστο μέρος του προϋπολογισμού συντάχθηκε με στοιχεία έως την 31η Αυγούστου 2020.

Στις αρχές του νέου έτους, έχοντας μια πληρέστερη εικόνα από την σημερινή για την πορεία των έργων, θα έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο το πλήρες τεχνικό πρόγραμμα, στο οποίο θα αποτυπώνεται η πραγματική εικόνα. Η συνεχής προσπάθεια, ο προγραμματισμός και η προσήλωση στους στόχους για ουσιαστική αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών.

banner

Η αξιοποίηση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο κάθε χρηματοδοτικού εργαλείου είτε αυτό προέρχεται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε.), ή το ΕΣΠΑ, ή το πρόγραμμα Φιλόδημος – Αντώνης Τρίτσης αποτελεί μία πρόκληση για τη Δημοτική Αρχή αλλά και για τις υπηρεσίες  του  Δήμου μας που εργάζονται για την υποβολή άρτιων και ολοκληρωμένων προτάσεων.

Το όραμα της Δημοτικής αρχής παραμένει μια περισσότερο βιώσιμη κοινωνία για τους πολίτες της αλλά και περισσότερο ελκυστική στους επισκέπτες της.

Η μάχη για έναν καλύτερο Δήμο Ικαρίας θα συνεχιστεί σε όλα τα επίπεδα με οποιοδήποτε πολιτικό κόστος, γιατί η σημερινή Δημοτική αρχή λειτουργεί με γνώμονα το Δημόσιο συμφέρον των πολλών και όχι εξυπηρετώντας μικροπολιτικά συμφέροντα για να εξασφαλίσει την εύνοια των λίγων.

Σας καλούμε λοιπόν να ψηφήσετε το παρόν τεχνικό πρόγραμμα και όλοι μαζί να φανούμε έστω για πρώτη φορά αντάξιοι μπροστά στα προβλήματα των Ικαριωτών αφήνοντας πίσω τα κομματικά σας στερεότυπα που σας οδηγούν να καταψηφίζετε τα πάντα ακόμα και αν περιέχουν προτάσεις σας.

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΤΣΑΝΤΕΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue