Home Τ. ΑυτοδιοίκησηΔήμος Ικαρίας Ευχαριστήριο μήνυμα Δημάρχου Ικαρίας για την στάση των Ικαριωτών απέναντι στον Κορωνοϊό

Ευχαριστήριο μήνυμα Δημάρχου Ικαρίας για την στάση των Ικαριωτών απέναντι στον Κορωνοϊό

by ikariaki.gr
22 views

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

   Κατόπιν των κυβερνητικών μέτρων που λήφθηκαν για τη διαδικασία μετακίνησης των πολιτών , η Δημοτική Αρχή κι εγώ προσωπικά ευχαριστούμε όλους τους δημότες μας, διότι όλοι κατανόησαν, άλλοι νωρίτερα κι άλλοι αργότερα, πως το μόνο αντίδοτο στη μετάδοση της λοίμωξης του κορωνοϊού και η μόνη έμπρακτη απόδειξη σεβασμού στους γύρω μας είναι η αποφυγή των άσκοπων μετακινήσεων και η παραμονή στο σπίτι.

  Η διαφύλαξη της υγείας των Δημοτών είναι το πρώτιστο μέλημά μας. Μέσω της τηλεφωνικής γραμμής 22753 50 111,η ενισχυμένη δομή Βοήθεια Στο Σπίτι του Δήμου μας θα βρίσκεται δίπλα σας για να καταγράψει αποκλειστικά τα αιτήματα ηλικιωμένων και μοναχικών ατόμων που χρήζουν άμεσης φροντίδας και δεν έχουν υποστηρικτικό περιβάλλον ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες τους σε τρόφιμα, φαρμακευτικό υλικό και ζητήματα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Παράλληλα, στην ίδια τηλεφωνική γραμμή, μπορούν να απευθύνονται όλοι οι δημότες που χρειάζονται ψυχολογική υποστήριξη μέσα σε αυτές τις συνθήκες πρωτοφανούς κρίσης που διανύουμε.

  Με τη συμπαράσταση και τη βοήθεια του προσωπικού του Δήμου μας, τους οποίους και ευχαριστούμε ιδιαιτέρως, η υπηρεσία καθαριότητας και όλες οι άλλες υπηρεσίες εργάζονται για σας, για να σας ενημερώνουν και να σας εξυπηρετούν είτε τηλεφωνικά είτε κατόπιν ραντεβού σε εξαιρετικά επείγοντα αιτήματα. Ήδη ο Δήμος έχει ξεκινήσει εργασίες καθαρισμού κι απολύμανσης των δημοτικών κτιρίων και έχει διασφαλίσει ότι κάθε υπηρεσία λειτουργεί τουλάχιστον με προσωπικό ασφαλείας.

  Οι κρίσιμες αυτές ώρες απαιτούν ομοψυχία κι έμπρακτη αλληλεγγύη και όχι στείρα κριτική, αντιπαραθέσεις και επίρριψη ευθυνών. Μία είναι η ευθύνη και είναι κοινή για όλους. Να προστατεύσουμε την υγεία μας, τη δική μας και των γύρω μας. Άλλωστε οι Ικαριώτες έχουμε έναν επιπλέον λόγο να κερδίσουμε αυτήν τη μάχη, τη μακροζωία, αυτό το μοναδικό χαρακτηριστικό που έχουμε ηθικό χρέος απέναντι στις προηγούμενες αλλά και στις νέες γενιές να διαφυλάξουμε σαν θησαυρό.

Αύριο  θα γιορτάσουμε την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου, η οποία αποτελεί διπλή γιορτή για το Έθνος. Η επέτειος του ‘21 δεν είναι μόνο ημέρα μνήμης και τιμής για όσους αγωνίστηκαν για την ελευθερία. Αποτελεί σύμβολο για όλους μας. Ο φετινός εορτασμός είναι διαφορετικός, χωρίς Παρελάσεις, Εκκλησιασμό και Γιορτή. Η πρωτόγνωρη αυτή κατάσταση, δεν μας επιτρέπει να γιορτάσουμε όπως αρμόζει. Όμως με ενότητα και απόλυτο σεβασμό στις αξίες,  τιμούμε τους προγόνους μας μέσα μας, και τους αποδίδουμε φόρο τιμής. Εύχομαι χρόνια πολλά σε όλους.

 

Μείνετε στο σπίτι.

banner

Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε.

                                                             

   Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΙΚΑΡΙΑΣ                                                            

 ΚΑΛΑΜΠΟΓΙΑΣ  ΝΙΚΟΛΑΟΣ

 

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue