Home ΚοινωνίαΕπικαιρότητα Δυστύχημα στα Τέμπη: Διαδήλωση σε Σάμο και Ικαρία στις 6/3

Δυστύχημα στα Τέμπη: Διαδήλωση σε Σάμο και Ικαρία στις 6/3

by ikariaki.gr
81 views

ΌΧΙ άλλοι νεκροί στο βωμό του κέρδους! Διαδηλώνουμε τη Δευτέρα 6/3

 Σάμος: 18.00, πλατεία Καρλοβάσου – Ικαρία: 19.00, πλατεία Ευδήλου

Εκφράζουμε τη βαθιά οδύνη μας για τις χαμένες ζωές, στεκόμαστε στο πλευρό των οικογενειών των συνανθρώπων μας που έχασαν άδικα τη ζωή τους ή τραυματίστηκαν στο δυστύχημα στα Τέμπη, αποτέλεσμα εγκληματικών πολιτικών.

Το έγκλημα δε θα μείνει αναπάντητο! Δε θα θυσιαστούμε για τα κέρδη των εταιρειών!

Καλούμε σωματεία, φορείς, φοιτητικούς συλλόγους, μαθητές, όλη τη νεολαία, όλο το λαό,

σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 6 Μάρτη. Στη Σάμο στις 18.00 στην πλατεία

Καρλοβάσου και στην Ικαρία στις 19.00 στην πλατεία του Ευδήλου

Η ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ από τις κυβερνήσεις της ΝΔ και των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που τον ξεπούλησαν και τον διέλυσαν, ήταν ο προάγγελος αυτής της τραγωδίας. Στόχος η μετατροπή της ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε «κερδοφόρα» εταιρεία, αδιαφορώντας προκλητικά για τις συνέπειες. Η ρίψη ευθυνών μεταξύ ΟΣΕ και Hellenic Train δεν μπορεί να συγκαλύψει την πολιτική ευθύνη που υπάρχει για την κατάσταση των σιδηροδρομικών γραμμών στη χώρας μας.

0ι κυβερνήσεις κάτω από τις οδηγίες της ΕΕ μετέτρεψαν τις μαζικές μεταφορές από κοινωνικό αγαθό σε εμπόρευμα, και έβαλαν στη μεζούρα να κοστολογήσουν τις ανθρώπινες ζωές από τη μια και τα κέρδη των ιδιωτικοποιημένων επιχειρήσεων από την άλλη. Τα αποτελέσματα της πολιτικής κόστους -οφέλους καλείται να πληρώσει ξανά ο λαός, με αίμα αυτή τη φορά.

Όπως καταγγέλλουν εδώ και καιρό τα συνδικάτα των σιδηροδρομικών δεν έγινε καμιά αναβάθμιση των υποδομών, στην ασφάλεια της κυκλοφορίας, δεν ελέγχονται οι εμπλεκόμενοι φορείς και οι εργολαβίες των ιδιωτών αυξάνονται σε βάρος της σταθερής και μόνιμης εργασίας. Δεν πάρθηκε κανένα ουσιαστικό μέτρο για την ασφάλεια των εργαζομένων και των επιβαινόντων, με κίνδυνο να υπάρξει πολύνεκρο δυστύχημα εξαιτίας όλων αυτών. Η απάντηση των εταιρειών στις καταγγελίες ήταν απολύσεις και περικοπές στο προσωπικό με στόχο την… «εξυγίανση».

Η οργή ξεχειλίζει! Δεν θα μείνουμε θεατές σε αυτό το έγκλημα. Δεν θα επιτρέψουμε να μπαίνουν οι ζωές μας στο ίδιο ζύγι με τα επιχειρηματικά συμφέροντα. Δεν θα ξεπλύνουν με το αίμα του λαού τις ευθύνες τους όλες οι κυβερνήσεις που μετέτρεψαν τις μαζικές μεταφορές από αγαθό σε εμπόρευμα και την προστασία της ανθρώπινης ζωής τη μετράνε και την υπολογίζουν με το πόσο τους κοστίζει.

Το ίδιο γίνεται άλλωστε και στους Δήμους με τα τραγικά εργατικά ατυχήματα. Η υποβάθμιση του ΕΣΥ και η διάλυση της δημόσιας Υγείας οδηγούν στην τραγική κατάσταση την παροχή υγείας να την έχει όποιος έχει και να πληρώσει, ενώ όποιος δεν έχει, πεθαίνει. Την υποβάθμιση και την εγκατάλειψη της Παιδείας την πληρώνουν τα παιδιά και η νέα γενιά με το χτύπημα στα μορφωτικά τους δικαιώματα αλλά ακόμα και με νεκρούς, όπως έγινε με το τραγικό συμβάν στις Σέρρες. Μαθητές και φοιτητές κινδυνεύουν από ετοιμόρροπα εγκαταλειμμένες κτηριακές εγκαταστάσεις και ταβάνια που πέφτουν κατά καιρούς και σε κάθε μικρό σεισμό. Από τύχη δεν θρηνούμε περισσότερα θύματα.

Κανείς και καμία δεν μπορεί να αισθάνεται ασφαλής μέσα σε αυτό το τοπίο διάλυσης των δημόσιων υποδομών για την ενίσχυση των ιδιωτικοποιήσεων και για την ιλιγγιώδη αύξηση της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρήσεων.

banner

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στις απεργίες των συνδικάτων των Σιδηροδρομικών και των Εργαζομένων στις Σταθερές Συγκοινωνίες.

 

Απαιτούμε:

  • Ενιαίο αποκλειστικά δημόσιο φορέα συγκοινωνιών που θα λειτουργεί σε όφελος του λαού, κόντρα στην πολιτική της ΕΕ, των ιδιωτικοποιήσεων, του ανταγωνισμού, της αγοράς.
  • Φθηνές και ασφαλείς συγκοινωνίες για όλες και όλους. Ολοκλήρωση των έργων υποδομής, συντήρηση, επισκευή και εκσυγχρονισμό όλου του τεχνικού εξοπλισμού και όλων των εγκαταστάσεων με αυξημένα μέτρα ασφαλούς κυκλοφορίας.
  • Προσλήψεις όλου του απαραίτητου μόνιμου προσωπικού και σταθερές σχέσεις εργασίας με ασφαλείς εργασιακές συνθήκες.
  • Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις, το ξεπούλημα του Δημόσιου πλούτου και την εκποίηση του περιβάλλοντος. Αύξηση των δαπανών για Υγεία, Παιδεία κοινωνικές υπηρεσίες και ανάγκες και όχι για τους εξοπλισμούς του ΝΑΤΟ.

Όλοι οι εργαζόμενοι, μέσα από τα σωματεία μας μπορούμε να παρέμβουμε καθοριστικά ώστε όχι μόνο να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες στην διαχρονικά αντιλαϊκή πολιτική και τους εκφραστές της αλλά και να συνεχίσουμε τον αγώνα για να μη χάνει τη ζωή του ή σακατεύεται κανείς στον 21ο αιώνα για να βγάζουν κέρδη οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι και οι πολυεθνικές.

Καλούμε όλο το λαό, να σταθεί στο πλευρό των οικογενειών και συγγενών των θυμάτων, των τραυματιών, να δώσουν αίμα σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας, για τους τραυματίες αυτής της τραγωδίας. Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.

Δεν είναι ατυχία, ούτε κακιά στιγμή, είναι το κέρδος πάνω απ’ τη ζωή!

Όλοι στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 6/3!

Μόνο ο λαός σώζει τον λαό!

 

 

Για την Εκτελεστική Γραμματεία

 

O Πρόεδρος

 

Χρήστος Πανούσος

O Γραμματέας

 

Απόστολος Βαλαμώντης

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue