Home ΣυγκοινωνίεςΑκτοπλοϊκό “Dodekanisos Seaways”: Ανακοίνωση των δρομολογίων που ξεκινούν 1η Μαΐου

“Dodekanisos Seaways”: Ανακοίνωση των δρομολογίων που ξεκινούν 1η Μαΐου

by ikariaki.gr
19 views

Dodekanisos_Pride_02Σε μια ευχάριστη, όσο και συγκινητική, ατμόσφαιρα, η μεγάλη οικογένεια της ναυτιλιακής εταιρείας “Dodekanisos Seaways” έκοψε το βράδυ του Σαββάτου, στο ξενοδοχείο Plaza την πρωτοχρονιάτικη πίτα της.

Ο πρόεδρος της εταιρείας Γεώργιος Σπανός, σε σύντομη ομιλία του, αναφέρθηκε ειδικότερα στη διαδρομή της – φέτος συμπληρώθηκαν 15 χρόνια από την ίδρυση της – υπογραμμίζοντας τις ιδιαιτερότητες, αλλά και τις δυσκολίες, του εγχειρήματος που αποτόλμησε τότε, για να τονίσει ότι χωρίς την αγάπη των πληρωμάτων γι αυτό που κάνουν και των διοικητικών στελεχών δεν θα μπορούσε η εταιρεία να καταξιωθεί στη συνείδηση των κατοίκων της Δωδεκανήσου, και ιδιαίτερα των μικρών νησιών που ζούσαν μέχρι το 2000 σε πλήρη απομόνωση.

“Για μένα είστε η μεγάλη οικογένειά μου, και σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου” τόνισε χαρακτηριστικά, υποσχόμενος ότι “όπως προχωρήσαμε μέχρι σήμερα, έτσι θα πορευθούμε και στο μέλλον, γιατί δεν έχουμε το δικαίωμα να απογοητεύσουμε τους συμπατριώτες μας νησιώτες που μας στηρίζουν και μας περιβάλλουν, σ’ όλα αυτά τα χρόνια, με την εμπιστοσύνη και την αγάπη τους”.

Με την ευκαιρία ο πρόεδρος της “Dodekanisos Seaways” Γεώργιος Σπανός ανακοίνωσε τη συμμετοχή της εταιρείας στον πρόσφατο διαγωνισμό που προκήρυξε το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου για τη σύνδεση της Σάμου, Ικαρίας και Φούρνων με τα νησιά του βορείου συγκροτήματος της Δωδεκανήσου – μέχρι την Κω.

Τα δρομολόγια από και προς τους Φούρνους, Ικαρία και Σάμο, τρία την εβδομάδα, θ’ αρχίσουν από την 1η Μαΐου μέχρι το τέλος Οκτωβρίου.

“Για μας η νέα γραμμή είναι μια πρόκληση και ένα μεγάλο στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε όλοι μαζί”, ανέφερε, επισημαίνοντας ότι θα δώσει μια νέα αναπτυξιακή ώθηση στα νησιά μας, για να προσθέσει:

“Στόχος μας πάντοτε είναι η ανάπτυξη, και τα τρία πλοία μας δεν είναι παρά τα εργαλεία για να πετύχουμε, όλοι μαζί, αυτόν τον στόχο”.

Αξίζει να αναφερθεί ότι στην τελευταία πενταετία, που συμπίπτει με τη βαθιά οικονομική κρίση της χώρας μας η “Dodekanisos Seaways” με αύξηση των δρομολογίων των πλοίων της “Δωδεκάνησος Εξπρές”, “Δωδεκάνησος Πράιντ” και “Παναγία Σκιαδενή” πέτυχε εντυπωσιακή αύξηση της επιβατικής κίνησης, προς όφελος κυρίως των μικρότερων νησιών.
Συνολικά το 2010 είχαν διακινηθεί 239.968 επιβάτες και το 2014 ο αριθμός τους έφτασε τους 370.901, παρουσιάζοντας αύξηση 64,7%.

Είναι χαρακτηριστική επίσης η αύξηση της επιβατικής κίνησης προς τα μικρότερα νησιά.

Για παράδειγμα προς τη Σύμη και Πανορμίτη διακινήθηκαν το 2010 48075 επιβάτες και το 2014, 109315 (αύξηση 127%), προς τους Λειψούς 5765 το 2010 και 8879 το 2014 (αύξηση 65%) και προς τη Χάλκη 4908 επιβάτες το 2010 και 7408 το 2014 (αύξηση 66%).

banner

Στα ίδια περίπου ποσοστά κυμαίνεται και η αύξηση της επιβατικής κίνησης προς τα νησιά Νίσυρο, Τήλο και Καστελόριζο.

• Στην κοπή της πίτας, μετά από πρόσκληση της εταιρείας, παρέστησαν ο περιφερειακός διευθυντής του Λιμενικού Σώματος κ. Γιάννης Αργυρίου, ο κεντρικός Λιμενάρχης Ρόδου κ. Νίκος Αρμπουνιώτης και ο υπολιμενάρχης κ. Σπύρος Τάτης.

Photo-Montaz

 

e-nautilia.gr

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue