Home Τ. ΑυτοδιοίκησηΔήμος Ικαρίας Δήμος Ικαρίας : Ο Δήμαρχος για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Δήμος Ικαρίας : Ο Δήμαρχος για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

by ikariaki.gr
22 views

ΘΕΜΑ: Αναφορικά με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Σήμερα, Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020, ήχησε και πάλι το κουδούνι για τα σχολεία του νησιού μας, σηματοδοτώντας έτσι την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Ο Δήμαρχος και οι Αντιδήμαρχοι έδωσαν το παρόν στον καθιερωμένο Αγιασμό, που αυτή τη φορά πραγματοποιήθηκε υπό διαφορετικές συνθήκες λόγω COVID, και ευχήθηκαν στους μικρούς μας μαθητές,  στους εκπαιδευτικούς αλλά και στους γονείς, ένα δημιουργικό, παραγωγικό και πάνω από όλα ασφαλές σχολικό έτος.

 

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο του μηνύματος του Δημάρχου, που παραβρέθηκε στο ΕΠΑΛ και το ΓΕΛ Ευδήλου:

Αγαπητοί μαθητές, δάσκαλοι, καθηγητές , γονείς και κηδεμόνες,

Η έναρξη κάθε σχολικής χρονιάς, σηματοδοτεί την αφετηρία μιας συναρπαστικής διαδρομής προς την κατάκτηση της γνώσης και συνοδεύεται από στόχους, όνειρα και δεκάδες νέες προκλήσεις για όλους τους μαθητές.

Ιδιαίτερες ευχές στα “πρωτάκια” που ξεκινούν αύριο το ταξίδι τους στον μαγευτικό κόσμο της γνώσης, αλλά και στους μαθητές της Γ΄ Λυκείου που προετοιμάζονται για την εισαγωγή τους στα Ιδρύματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Εύχομαι στις μαθήτριες και στους μαθητές να έχουν μια γόνιμη χρονιά, και ν΄ αποκτήσουν τα εφόδια εκείνα που θα τους επιτρέψουν να διευρύνουν τους ορίζοντες τους.

banner

Στους εκπαιδευτικούς, εύχομαι δύναμη και υγεία, προκειμένου να ανταποκριθούν με επιτυχία και φέτος στις υψηλές απαιτήσεις του λειτουργήματός τους.

Και τέλος στους γονείς, να έχουν τη δύναμη και την υπομονή που θα τους επιτρέψει να στέκονται δίπλα στα παιδιά τους παρακινώντας τα ν΄ αγωνίζονται και να προσπαθούν.

Φέτος για πρώτη φορά, καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε μια τελείως διαφορετική πραγματικότητα από αυτή που γνωρίζαμε στις σχολικές αίθουσες. Μαζί με την απόκτηση πολύτιμων γνώσεων ερχόμαστε να αποδείξουμε και την υπευθυνότητα μας, ώστε να διαφυλάξουμε όχι μόνο την ατομική μας υγεία, αλλά και του διπλανού μας!  Χωρίς κανέναν εφησυχασμό απέναντι στις νέες συνθήκες που έχει δημιουργήσει η κρίση της πανδημίας, με πνεύμα συνεργασίας και αλληλεγγύης, τηρώντας κάθε οδηγία για τις υγειονομικές προδιαγραφές, επιστρέφουμε δυναμικά στα θρανία και προσπαθούμε να μείνουμε υγιείς και δυνατοί.

Ως Δημοτική Αρχή, εξασφαλίσαμε τον απαραίτητο εξοπλισμό που θα χρειαστούν οι μαθητές μας προκειμένου να μπορέσουν τα σχολεία μας να αντεπεξέλθουν στη δύσκολη αυτή δοκιμασία. Έτσι ήδη διανεμήθηκαν περίπου 970 μάσκες  σε όλες μας τις σχολικές μονάδες και το επόμενο διάστημα θα διανεμηθεί επιπλέον ποσότητα, ενώ παράλληλα ως δημοτική αρχή, θα βρισκόμαστε διαρκώς στο πλευρό σας για να συνδράμουμε σε ό,τι ανάγκες προκύψουν.

Προσωπικά  και με ιδιαίτερη συγκίνηση ως εκπαιδευτικός εύχομαι μια χαρούμενη και ομαλή σχολική χρονιά,  γεμάτη  παιδικά χαμόγελα και  προσωπικές επιτυχίες. Πρέπει να φροντίσουμε όλοι μαζί, μέσω της διαρκούς συνεργασίας, να διαμορφώσουμε ένα άρτιο και ασφαλές εκπαιδευτικό περιβάλλον για το καλό των παιδιών μας και για το μέλλον τους.  Στόχος μας, είναι  και φέτος οι μαθητές μας να κατακτήσουν  τη γνώση, να γαλουχηθούν με αρχές και αξίες και να διαπρέψουν ξανά, κάνοντας μας για μια ακόμη φορά υπερήφανους.

Από την πλευρά μας, ως Τοπική Αυτοδιοίκηση θα βρισκόμαστε σε συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα για την καλύτερη δυνατή λειτουργία των σχολικών μας μονάδων.

Καλή και δημιουργική σχολική χρονιά!

 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΙΚΑΡΙΑΣ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΛΑΜΠΟΓΙΑΣ

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue