Home Τ. ΑυτοδιοίκησηΔήμος Ικαρίας Δήμος Ικαρίας : Ενημέρωση για την 13η/2016 συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ικαρίας

Δήμος Ικαρίας : Ενημέρωση για την 13η/2016 συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ικαρίας

by ikariaki.gr
1 views

δημοτικό συμβούλιο 2014

dimos

 

 

 

31/10/2016                                       

ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ  ΒΟΡΕΙΟΥ  ΑΙΓΑΙΟΥ                                 

ΔΗΜΟΣ  ΙΚΑΡΙΑΣ
Γραφείο Προέδρου  Δ.Σ                                                                    

Δ/ΝΣΗ: Άγιος Κήρυκος Ικαρία – Τ.Κ.83300

banner

Τηλ. :   2275350401 – 412, Fax:  2275022215

Email: [email protected]

http :      www.ikaria.gov.gr

 

  Δελτίο Τύπου για την 13η συνεδρίαση του Δ.Σ Ικαρίας

Συνεδρίασε την Πέμπτη  27/10/2016 το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ικαρίας.

Στην  συνεδρίαση αυτή το Δημοτικό Συμβούλιο ενημερώθηκε για την εξέλιξη της προσπάθειας τουΔήμου Ικαρίας για δημιουργία δομής φιλοξενίας ηλικιωμένων, και την κοινοποίηση στους εκπρόσωπους της Πανικαριακής Αδελφότητας Αμερικής, τεχνικής έκθεσης των υπηρεσιών του Δήμου. Ώστε να προχωρήσει άμεσα η πρόσκληση ενδιαφέροντος προς τους ενδιαφερόμενους πολιτικούς μηχανικούς και κατασκευαστές, για τις αναγκαίες παρεμβάσεις με προοπτική να δημιουργηθούν οι απαραίτητες υποδομές .

Ενημερώθηκε το Συμβούλιο για την θέση του Δημάρχου Ικαρίας, στο συνέδριο που οργάνωσε η  ΚΕΔΕ με θέμα «Αλλαγή του Καλλικράτη – νέο μοντέλο Οργάνωσης και Διοίκησης του Κράτους».  Επίσης ενημερώθηκε το Συμβούλιο για διάφορα τρέχοντα θέματα στα οποία παρενεβη ο Δήμαρχος (π.χ κινητοποιήσεις για θέματα υγείας, σχεδιασμός επόμενων ενεργειών που αφορούν την διαχείριση των απορριμμάτων στην Ικαρία, παρεμβάσεις που αφορούν τις υπηρεσίες του Δασονομείου Ικαρίας, διαδικασίες ενεργοποίησης του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας στον Δήμο Ικαρίας) 

 

Στη  συνεδρίαση αυτή βαρύνουσας σημασίας θέμα ήταν η συζήτηση για τις ενέργειες του Δήμου Ικαρίας που σχετίζονται με την  αναγνώριση δασών και δασικών εκτάσεων.

Για αυτό το θέμα το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα τα εξής:

 1.  Να διεκδικηθεί από τα συναρμόδια υπουργεία η νομοθετική ρύθμιση του θέματος .
 2.  Σε περίπτωση μη ευόδωσης αυτής της προσπάθειας να ξεκινήσει η διαδικασία με αγωγή στα πολιτικά δικαστήρια.
 3.  Σχετικά με τις γνωμοδοτήσεις – βεβαιώσεις της Διεύθυνσης Δασών που αμφισβητούν το ιδιοκτησιακό καθεστώς του Δήμου Ικαρίας, και το τελευταίο διάστημα εκδίδονται για λογαριασμό διάφορων επιχειρηματικών ομίλων (ΔΕΗ – ΟΤΕ- WindVODAFONRural ConnectDigea), με ιδιαίτερη ευκολία.  Αποφασίστηκε ο Δήμος να προβεί σε αγωγή για κάθε περίπτωση όπου το «Ελληνικό Δημόσιο» την θεωρεί ιδιοκτησία του, παραγνωρίζοντας το μέχρι σήμερα ισχύον καθεστώς (με  αποφάσεις του Ελληνικού κράτους  από την δεκαετία του 20) στις διακατεχόμενες εκτάσεις.

 

 

Στη  συνεδρίαση αυτή συζητήθηκε η πρόταση για την συμπαράσταση του Δήμου Ικαρίας στον κομμουνιστή Δήμαρχο της Πάτρας Κώστα Πελετίδη, που διώκεται επειδή δε διευκόλυνε την εγκληματική ναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής να προπαγανδίσει τις φασιστικές της αντιλήψεις. Επίσης συζητήθηκε η πρόταση της Α.Σ.Π.Ι  για την καταγγελία των  Διατλαντικών Συμφωνιών (TTIP – TISA – CETA).

Κατά την συζήτηση εκφράστηκε η σαφή αντίθεση της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου και στα δυο αυτά θέματα, και εκδόθηκαν σχετικά ψηφίσματα καταγγελίας τους (επισυνάπτονται), καλώντας την κυβέρνηση έστω και την τελευταία στιγμή να μην συμβάλει στην υλοποίηση τους .

 • Για το  θέμα της  συμπαράστασης του Δήμου Ικαρίας στον Δήμαρχο της Πάτρας Κώστα Πελετίδη, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε κατά πλειοψηφία να υιοθετήσει την πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης. Υπερψήφισαν οι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, ορισμένοι  σύμβουλοι της Π.Ε.Α και οι σύμβουλοι της Ικα.Ρι.Α και  της Α.Σ.Π.Ι.
 • Για  την καταγγελία των  Διατλαντικών Συμφωνιών (TTIPTISACETA), το Δημοτικό Συμβούλιο κατά πλειοψηφία  στήριξε την  πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης, οι παριστάμενοι σύμβουλοι της Π.Ε.Α της Ικα.Ρι.Α και της Α.Σ.Π.Ι υποστήριξαν την πρόταση της Α.Σ.Π.Ι.

 

 

Το Δημοτικό Συμβούλιο στην 13η συνεδρίαση του για το 2016 αποφάσισε επίσης :

 • Για την 4η αναμόρφωση του προϋπολογισμού 2016.
 • Για την διαφαινόμενη διακοπή λειτουργίας της τοπικής Αρχειακής συλλογής των Γ.Α.Κ. το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα μετά από πρόταση της Α.Σ.Π.Ι, να εκφραστεί η δυσαρέσκειά του Δήμου Ικαρίας για την διακοπή λειτουργίας της Τοπικής Αρχειακής Συλλογής Ικαρίας που ιδρύθηκε πριν από 14 χρόνια. Ζητώντας από το Υπουργείο Παιδείας και τα Γενικά Αρχεία του Κράτους να συμμεριστούν την ανησυχία μας, και να δώσουν άμεσα λύση στο πρόβλημα της διακοπής λειτουργίας αυτής της σημαντικής για εμάς υπηρεσίας.
 • Για τον χειρισμό των εκμισθωτών δημοτικών εκτάσεων για την τοποθέτηση αναμεταδοτών τηλεφωνίας (σταθερής-κινητής) και παροχων ψηφιακού σήματος.
 • Για διάφορα τρέχοντα ζητήματα που βρισκόταν σε εκκρεμότητα (συγκρότηση επιτροπών, έγκριση ΑΠΕ έργων και παρατάσεων  έργων  ).
 • Για την διαγραφή βεβαιωμένων οφειλών, λόγο λανθασμένης καταχώρησης.
 • Για διάφορες αιτήσεις φορέων και πολιτών του Δήμου

 

                             ΔΗΜΟΣ   ΙΚΑΡΙΑΣ

 

 

 

 

 

 

 

dimos

 

 

 

Ικαρία 27-10-2016

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ  ΒΟΡΕΙΟΥ  ΑΙΓΑΙΟΥ                                                                       

ΔΗΜΟΣ  ΙΚΑΡΙΑΣ

  

Ο Δήμος Ικαρίας απορρίπτει τις TTIP, TiSA κλπ, αλλά και κάθε προσπάθεια που δηλώνει πίστη στον ελεύθερο ανταγωνισμό της καπιταλιστικής αγοράς.

 

H Διατλαντική Συμφωνία Ελεύθερου Εμπορίου και Επενδύσεων μεταξύ ΕΕ – ΗΠΑ (ΤΤΙΡ – Transatlantic Trade and Investment Partnership) έχει στόχο να αποτελέσει ένα τεράστιο οικονομικό σχέδιο ενιαίας ευρωατλαντικής αγοράς για τις καπιταλιστικές οικονομίες στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, αυξάνοντας τα κέρδη των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων. Η ΤΤΙΡ δεν αφορά μόνο και κυρίως τα τελωνειακά και δασμολογικά εμπόδια ανάμεσα στις δύο αγορές (ήδη βρίσκονται σε πολύ χαμηλά επίπεδα). Στοχεύει βασικά να άρει όλα τα εμπόδια που προκύπτουν από διαφορετικές «κανονιστικές ρυθμίσεις και πρότυπα»  (π.χ. αποκλίσεις προδιαγραφών εμπορίου, αλληλοεπικαλύψεις μηχανισμών κι άλλα κοστοβόρα εμπόδια και περιορισμούς για το κεφάλαιο), ώστε να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή ελευθερία κίνησης κεφαλαίων, εμπορευμάτων και υπηρεσιών.

Συζητήσεις για τη Διατλαντική Συμφωνία προηγήθηκαν άτυπα τα περασμένα χρόνια από τα επιτελεία των ιμπεριαλιστικών ενώσεων, αλλά και διάφορα λόμπι που εκφράζουν μονοπώλια.

Οι συζητήσεις αυτές εντάθηκαν μετά το ξέσπασμα της καπιταλιστικής κρίσης και τις ανακατατάξεις που αυτή έφερε στην παγκόσμια καπιταλιστική οικονομία και στο συσχετισμό δύναμης ανάμεσα στις ισχυρές καπιταλιστικές οικονομίες.

Ωστόσο, και σε αυτό το ζήτημα υπάρχουν σοβαρές αντιπαραθέσεις και αντικρουόμενες ιεραρχήσεις στο εσωτερικό της ΕΕ και των αστικών τάξεων των κρατών, σχετικά με το περιεχόμενο και την έκταση της ΤΤΙΡ (π.χ. η Μ. Βρετανία εμφανίζεται δυσαρεστημένη από την όλη συζήτηση για τις ρυθμίσεις στο χρηματοπιστωτικό σύστημα). Με αυτές τις συμφωνίες ΕΕ και ΗΠΑ επιχειρούν να αναχαιτίσουν τις κινήσεις της Κίνας με επίκεντρο την Ασία (π.χ. τράπεζα των BRICS, της Ασιατικής Τράπεζας Επενδύσεων Υποδομών (AIIB), καθώς και τις επιθετικές κινήσεις του Πεκίνου στη Λ. Αμερική και την Αφρική. Σε πιο δύσκολη θέση φαίνεται πως βρίσκεται η Ρωσία, λόγω της κρίσης, του εμπάργκο κλπ. η οποία επιχειρεί να θωρακίσει τη θέση της στη «γειτονιά» της και στη Λ. Αμερική.

Η TiSA, η TTIP όπως και οι άλλες ομοειδείς συμφωνίες, σαρώνει κάθε εργασιακό δικαίωμα, κάθε μέτρο προστασίας της Δημόσιας Υγείας, της ασφάλειας του περιβάλλοντος. Όλα υποτάσσονται στην επιδίωξη της μέγιστης κερδοφορίας των ευρωενωσιακών και των άλλων μονοπωλιακών ομίλων, που ανταγωνίζονται σφοδρά για τον έλεγχο των πλήρως απελευθερωμένων αγορών, παραδίδοντας βασικές δημόσιες υπηρεσίες, όπως η Εκπαίδευση, η Υγεία, η ύδρευση κλπ., στα χέρια των επιχειρηματικών ομίλων.

Είναι συμφωνίες για συντονισμένη έφοδο των μονοπωλιακών συμφερόντων στους λαούς και ταυτόχρονα για τους όρους μοιρασιάς της λείας τους.

 

Όσοι όμως στήριξαν και στηρίζουν την ευρωενωσιακή απελευθέρωση ούτε μπορούν ούτε θέλουν να αντιπαρατεθούν στην ουσία αυτών των συμφωνιών. Στην πραγματικότητα επιδιώκουν να χρησιμοποιήσουν τους λαούς ως διαπραγματευτικό χαρτί στις δικές τους επιδιώξεις. Στην βασική επιδίωξη να έχουν τα δικά τους μονοπώλια τον πρώτο λόγο στην αφαίμαξη των λαών. Στο πνεύμα αυτό κινούνται και αρκετές αυτοδιοίκητες παρατάξεις που ενώ στηρίζουν την ευρωενωσιακή απελευθέρωση. Αναπαράγουν τις αυταπάτες  της ανεξαρτησίας (οικονομικής – διοικητικής) της τοπικής διοίκησης ως απάντηση στη στρατηγική του κεφαλαίου που ξεδιπλώνεται σε όλη την ΕΕ.

   Οι λαοί της ΕΕ έχουν πείρα από τέτοιου είδους διακηρύξεις που θέτουν δήθεν «όρους» στον ανταγωνισμό των μονοπωλίων. Εξάλλου είναι αποκαλυπτική η στάση των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που διαπιστώνουν ότι «η TiSA μπορεί και να μη χρειάζεται», γιατί οι αγορές υπηρεσιών είναι ήδη επαρκώς απελευθερωμένες και επομένως αυτό που χρειάζονται οι επιχειρήσεις είναι τροποποιήσεις στο έδαφος της GATS και του ΠΟΕ (!!!).

Εξίσου ανησυχητική είναι και η πρόσφατη τοποθέτηση του υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης στην Ειδική Επιτροπή της Βουλής των Ελλήνων για τις διατλαντικές συμφωνίες, όσον αφορά τη στάση που θα τηρήσει η ελληνική κυβέρνηση στο θέμα της CETA όπου εμμέσως πλην σαφώς επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα επικυρώσει τη συμφωνία, υποστηρίζοντας ότι «Η ελληνική κυβέρνηση, σε συνεργασία με άλλα κράτη – μέλη της Ε.Ε., πέτυχε στην ερμηνευτική δήλωση της CETA σημαντική βελτίωση του περιεχομένου της και επίλυση σημαντικών ζητημάτων».

Τονίζουμε  ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν είναι εξουσιοδοτημένη να υπογράψει τέτοιου είδους συμφωνίες ούτε να εκχωρήσει το δικαίωμα στην ΕΕ να διαπραγματεύεται για εμάς χωρίς εμάς. Αφού οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην ΕΕ και τις κυβερνήσεις των κρατών-μελών της με τον Καναδά ή τις ΗΠΑ δεν γίνονται για το πώς θα βελτιωθεί η θέση των λαϊκών στρωμάτων των χωρών αυτών, αλλά για την εξυπηρέτηση της αστικής τάξης των χωρών τους..   Το βέβαιο είναι ότι οι συνέπειες των ΤΤΙΡ, TiSA, κλπ. θα είναι δραματικές για την εργατική τάξη και τα άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα, αφού θα σημάνει την ένταση της εκμετάλλευσής τους, τη δραματική μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης, το σάρωμα όποιων δικαιωμάτων τους έχουν απομείνει όρθια, χειροτερεύοντας δραστικά όλες τις πλευρές της ζωής τους. Μεγάλο θα είναι ακόμη το χτύπημα για τους μικρούς επαγγελματοβιοτέχνες και τους αυτοαπασχολούμενους, για τη φτωχομεσαία αγροτιά.

Το Δημοτικό συμβούλιο Ικαρίας λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, αποφασίζει:

 • Να ταχθεί κατά της επικύρωσης των συμφωνιών, απορρίπτοντας τόσο την φιλοσοφία των συμφωνιών TTIP, CETA, TiSA., αλλά και κάθε προσπάθεια αποπροσανατολισμού του λαού, που δηλώνει πίστη στον ελεύθερο ανταγωνισμό της καπιταλιστικής αγοράς.
 • Να κοινοποιήσει την απόφαση προς κάθε αρμόδια αρχή. Να παρέμβει ασκώντας  πίεση στα συλλογικά όργανα της Αυτοδιοίκησης με στόχο να παρθούν αποφάσεις κατά αυτών των διατλαντικών συμφωνιών.
 • Να ενημερώσει τους δημότες για τις ολέθριες συνέπειες των συμφωνιών αυτών, έτσι ώστε να μην στοιχιστουν πίσω από τις σημαίες των εκμεταλλευτών τους.

 

Ο Δήμος Ικαρίας πιστεύοντας ότι συμφέρον για τον εργαζόμενο λαό σε όλα τα κράτη – μέλη της ΕΕ και τις ΗΠΑ είναι, να δυναμώσει την κοινή του πάλη για να ανατραπούν αυτές οι συμφωνίες, οι εκμεταλλευτές και η εξουσία τους. Καλεί τον λαό των νησιών μας να γυρίσει την πλάτη του στις δυνάμεις, που καταδικάζουν τον ένα ιμπεριαλιστή για να υπερασπιστούν  τον άλλο.

 

 

 

 

 

 

 

 

dimos

 

 

 

 

Ικαρία 27-10-2016

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ  ΒΟΡΕΙΟΥ  ΑΙΓΑΙΟΥ                                                                       

ΔΗΜΟΣ  ΙΚΑΡΙΑΣ

      

    ΨΗΦΙΣΜΑ  ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗ ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ

Τo Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ικαρίας  καταδικάζει τη συνεχιζόμενη δίωξη του κομμουνιστή δημάρχου της Πάτρας Κώστα Πελετίδη, επειδή δε διευκόλυνε την εγκληματική ναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής να προπαγανδίσει τις φασιστικές της αντιλήψεις δίνοντάς της δημοτικό χώρο εν όψη των βουλευτικών εκλογών του 2015, καθώς και γιατί αρνήθηκε να παραδώσει στους χρυσαυγίτες στοιχεία με τα πόσα παιδιά μεταναστών φιλοξενούνται στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Πατρέων.

Ο δήμαρχος Πάτρας στέλνεται σε δίκη τον ερχόμενο Φλεβάρη από το Σώμα Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος. Γι’ αυτούς, φαίνεται, θεωρείται παράβαση καθήκοντος το να μην αφήνεις το φασιστικό και ρατσιστικό δηλητήριο της Χρυσής Αυγής να εμποτίζει το λαό και κυρίως τη νεολαία της χώρας μας, να αποκαλύπτεις τον πραγματικό της ρόλο ως απόγονοι των ναζί, να αναδεικνύεις την εγκληματική της δράση απέναντι σε συνδικαλιστές, μετανάστες και ανθρώπους του λαϊκού κινήματος.

Ο λαός της Ικαρίας, όλος ο λαός της Ελλάδας έχει μνήμη. Οι θηριωδίες των ναζί μαζί με τους ντόπιους συνεργάτες τους, τα ολοκαυτώματα σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, οι εκτελέσεις αγωνιστών, ανάμεσα τους οι Πίττακας –Τσερμέργας –Κρόκος (οι 3 Ικαριώτες συμπατριώτες μας  στους 200 εκτελεσμένους κομμουνιστές της Καισαριανής), μας θυμίζουν την αντίσταση του λαού μας απέναντι στο τέρας του φασισμού, μας εμπνέουν για τους αγώνες του σήμερα.

Ο δήμαρχος Κώστας Πελετίδης έπραξε αυτό που κάθε αγωνιστική Δημοτική Αρχή οφείλει να πράξει: Να μην παραχωρεί κανένα χώρο, κανένα περιθώριο να σπέρνουν το δηλητήριο του φασισμού οι εγκληματίες της Χρυσής Αυγής.

Αυτοί που πρέπει να απολογηθούν δεν είναι ο δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας, αλλά τα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής και όσοι τη στηρίζουν και την ανέχονται μέσα και έξω από τη Βουλή. Ο λαός με τη δράση και τους αγώνες του, όπως έκανε και στο παρελθόν, θα τσακίσει και θα στείλει στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας το εγκληματικό, φασιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ικαρίας εκφράζει την συμπαράσταση του στον διωκόμενο συνάδελφο, και θα συμβάλει με όλες τις δυνάμεις του ώστε  κανείς να μην διώκεται, επειδή δεν «βάζει πλάτη» στα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής και την εγκληματική της δράση. Απαιτούμε την πλήρη απαλλαγή του Δημάρχου από τις δικαστικές διώξεις.

 

 

 

 

 

 

Ενημέρωση για την τροποποίηση του προγράμματος  λειτουργίας των ιαματικών πηγών Ικαρίας.

dimos

 

 

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                            Άγιος Κήρυκος 31/10/2016

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ  ΒΟΡΕΙΟΥ  ΑΙΓΑΙΟΥ               

ΔΗΜΟΣ ΙΚΑΡΙΑΣ
Δ/ΝΣΗ: Άγιος Κήρυκος Ικαρία

Τ.Κ.83300
Τηλ. :   2275350401 – 412

Fax :  2275022215

Email: [email protected]

www.ikaria.gov.gr

 

Ανακοίνωση  για την λειτουργία των ιαματικών πηγών Ικαρίας

   Σας ενημερώνουμε ότι από  Τρίτη 1η  Νοεμβρίου τροποποιείται το πρόγραμμα λειτουργίας των ιαματικών πηγών Ικαρίας. Το ωράριο λειτουργίας για το επόμενο διάστημα διαμορφώνεται ως εξής:

ü    Ι.Π «Απόλλων»  καθημερινά     8:00 -15:00

ü    Ι.Π «Σπηλιά»   καθημερινά   11:00 – 19:00

ü    Ι.Π «Ασκληπιός» καθημερινά  8:00- 13:00

O Δήμος Ικαρίας ενημερώνει επίσης ότι οι τιμές των εισιτηρίων, για τα υδροθεραπευτήρια, για το έτος 2016 παραμένουν οι ίδιες με τις τιμές των προηγούμενων ετών (2011 -15).

 

Για περισσότερες πληροφορίες  στα Τηλέφωνα. : Ι.Π «Σπηλιά» 2275024048 –                      Ι.Π «Απόλλων» 2275024049 και στην ιστοσελίδα του Δήμου Ικαρίας  http://www.ikaria.gov.gr/index.php/tourist-guide.html

 

ΔΗΜΟΣ  ΙΚΑΡΙΑΣ

 

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue