Home Τ. ΑυτοδιοίκησηΔήμος Ικαρίας Δήμος Ικαρίας – Έκκληση συνδρομής για την αντιμετώπιση έκτακτης κατάστασης

Δήμος Ικαρίας – Έκκληση συνδρομής για την αντιμετώπιση έκτακτης κατάστασης

by ikariaki.gr
10 views

αγιος κηρυκοςΣήμερα ο δήμαρχος Ικαρίας Στέλιος Σταμούλος έκανε έκκληση στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών  και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας  για την αντιμετώπιση της έκτακτης κατάστασηςπου δημιούργησε στις υπηρεσίες του Δήμου Ικαρίας η έλλειψη καυσίμων.

Στην Επιστολή επισημαίνονται τα εξής:

«Σκοπός της παρούσας επιστολής είναι να σας γνωστοποιήσουμε τα προβλήματα, που αντιμετωπίζουμε στην Ικαρία, και να ζητήσουμε την συνδρομή σας στην αντιμετώπιση τους. Αυτή την στιγμή στην Ικαρία αντιμετωπίζουμε σοβαρό πρόβλημα στην λειτουργία των υπηρεσιών του δήμου λόγο της έλλειψης καύσιμων. Αυτό οφείλεται στο γεγονός εξάντλησης των αποθεμάτων  του δήμου, αλλά και στην δυσκολία ανεφοδιασμού από τους προμηθευτές μας, οι οποίοι λόγο των προβλημάτων που δημιούργησε η αναστολή λειτουργίας των τραπεζών και της έλλειψης ρευστότητας, δεν ανεφοδιάζονται από τις εταιρίες διανομής καύσιμων με κανονικούς ρυθμούς. 

   Αυτή η κατάσταση δημιουργεί σοβαρές δυσκολίες στην προσπάθεια που καταβάλουμε καθημερινά για να θέσουμε σε κίνηση τα 8 οχήματα του τμήματος καθαριότητας & ανακύκλωσης, για να καθαριστούν στοιχειωδώς μόνο οι μεγαλύτεροι πληθυσμιακά οικισμοί του νησιού. Την ίδια στιγμή στο τμήμα ύδρευσης δίνεται καθημερινά κυριολεκτικά «μάχη», για να λειτουργούν όλα τα δίκτυα που απλώνονται σε χιλιάδες χιλιόμετρα περιμετρικά του νησιού.

     Για να κατανοήσετε πληρέστερα την κατάσταση σας ενημερώνουμε ότι από την ερχόμενη Δευτέρα (13/7)  σταματάει  η αποκομιδή των απορριμμάτων στην μια δημοτική ενότητα του νησιού, και θα  ακολουθήσει αναστολή της υπηρεσίας καθαριότητας για τους ίδιους λόγους και στην υπόλοιπη Ικαρία μέχρι το τέλος της εβδομάδας. 

banner

   Την  ίδια στιγμή τα 10 πυροσβεστικά οχήματα που έχει στην ευθύνη του ο δήμος έχουν ελάχιστα καύσιμα που εξασφαλίζουν μόνο την αρχική τους κίνηση για την αντιμετώπιση τυχόν περιστατικού πυρκαγιάς . 

  Αντιλαμβάνεστε ότι από αυτή την κατάσταση δημιουργούνται πολύ σοβαροί κίνδυνοι τόσο για την δημόσια υγεία όσο και για την δυνατότητα πυρόσβεσης στην Ικαρία.

  Πιστεύοντας ότι αυτή την περίοδο πρωτίστως έχουμε υποχρέωση να συνδράμουμε στις ανάγκες και τις αγωνίες του λαού. Θέτοντας με κάθε  τρόπο και μέσο, τις υπηρεσίες και το ανθρώπινο δυναμικό του  Δήμου στην υπηρεσία τους.

   Ζητάμε την άμεση κρατική παρέμβαση μέσω ενός έκτακτου σχεδιασμού για την διασφάλιση προμήθειας καυσίμων για όλες τις νευραλγικές υπηρεσίες, στους νησιώτικους δήμους που ήδη βρίσκονται σε κρίσιμο σημείο. 

  Ταυτόχρονα απευθυνόμαστε στις ένοπλες δυνάμεις κάνοντας έκκληση συνδρομής για την αντιμετώπιση της έκτακτης κατάστασης που έχει διαμορφωθεί από την έλλειψη καύσιμων(με κάθε πρόσφορο τρόπο). Πιστεύοντας ότι τουλάχιστον στις  δομές των ένοπλων δυνάμεων υπάρχουν διαθέσιμες ποσότητες καύσιμων, ζητάμε την κατά το δυνατόν άμεση διάθεση τριών τόνων πετρελαίου κίνησης, έτσι ώστε να εξασφαλίσουμε την προσωρινή λειτουργία των υπηρεσιών  καθαριότητας – ύδρευσης, αλλά και την ετοιμότητα  παρέμβασης των πυροσβεστικών οχημάτων .             

    Κύριε Υπουργέ, αξιότιμοι κύριοι

   Η επίλυση των επειγόντων, οξυμμένων προβλημάτων που σας αναφέρουμε παραπάνω θα βοηθήσει την λειτουργία του Δήμου, για να ικανοποιηθούν οι άμεσες ανάγκες του Ικαριώτικου  Λαού. 

  Πιστεύοντας ότι κατανοείτε την σοβαρότητα της κατάστασης και τους λόγους της ανησυχίας μας, αναμένουμε τις άμεσες ενέργειες σας»

 

Παράλληλα ο δήμαρχος Ικαρίας κατάθεσε μαζί με την  Νίκη Τσιριγώτη (Δημοτική σύμβουλο Λέσβου), πρόταση στην ΠΕΔ Βορείου Αιγαίου για έκτακτη σύγκληση Γ.Σ η  Δ.Σ της ΠΕΔ.

 

λασ πεδ β. αιγαιου

 

Δευτέρα   13 Ιουλίου 2015 

Πρόταση σύγκλησης Γ.Σ η Δ.Σ  της ΠΕΔ Βορείου Αιγαίου                      

 

Κύριε πρόεδρε ,                                                                   

    Έχοντας υπόψη την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σε όλα  σχεδόν  τα  νησιά  του  βορείου Αιγαίου,  σήμερα που η ζωή  του λαού μας  μέρα με την μέρα τσακίζεται στην ανέχεια,  την απληρωσιά, την ανεργία και τις απολύσεις, τον εκβιασμό των κλειστών τραπεζών που δίνουν την σύνταξη και τον μισθό με την σταγόνα, τον φόβο να εξανεμιστούν και οι λιγοστές λαϊκές αποταμιεύσεις.

    Καταθέτουμε  στην  Π.Ε.Δ  Βορείου  Αιγαίου  πρόταση κοινού  συντονισμού  γιατί  τα  προβλήματα  αυτά αφορούν  όλους τους κάτοικους του βορείου Αιγαίου,               αλλά και γιατί  πιστεύουμε ότι πρέπει  όλοι  οι  δήμοι  της  περιφέρειας  μας να  αναλάβουν  την  ευθύνη  τους.

     Σαν  αιρετοί  έχουμε υποχρέωση να συνδράμουμε στις αγωνίες και στα προβλήματα του λαού μας. Να θέσουμε με όποιο μέσο και τρόπο μπορούμε τις λειτουργίες, τις υπηρεσίες, το ανθρώπινο δυναμικό των δήμων στην υπηρεσία τους.  

Παράλληλα, πρέπει να διαμορφώσουμε ένα πλαίσιο διεκδικήσεων από την κεντρική εξουσία έτσι ώστε να διασφαλιστεί:

 Α) Η μισθοδοσία των υπαλλήλων, όλα τα προνοιακά επιδόματα, το ξεμπλοκάρισμα των λογαριασμών και όποιων εσόδων έχουν ακόμη οι Δήμοι.

Β)  Η λειτουργία και οι αναγκαίες προμήθειες  κρίσιμων, αγαθών και  υπηρεσιών όπως είναι οι Παιδικοί σταθμοί, το Βοήθεια στο Σπίτι, τα ΚΑΠΗ, τα γηροκομεία, τα προνοιακά προγράμματα, , τα ΚΔΑΠ.  Σε κάθε περίπτωση να λειτουργήσουν και να αγκαλιάσουν τις ανάγκες όσο γίνεται περισσότερων τμημάτων του λαού που τυχόν θα βρεθεί  σε ανάγκη.

 Γ)  Η άμεση κρατική παρέμβαση μέσα από  ένα  έκτακτο σχεδιασμό για την διασφάλιση προμήθειας καυσίμων για όλες τις νευραλγικές υπηρεσίες, με ειδικότερα άμεσα μέτρα για τους νησιώτικους δήμους που ήδη βρίσκονται σε κρίσιμο σημείο, αλλά και είδη πρώτης ανάγκης για την λειτουργία κάθε δημοτικής κοινωνικής δομής.

 

 Για την «Λαϊκή Συσπείρωση»

Στέλιος Σταμούλος – Δήμαρχος Ικαρίας

Νίκη Τσιριγώτη  – Δημοτική σύμβουλος Λέσβου

Μέλη Δ.Σ ΠΕΔ Βορείου Αιγαίου

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue