Home ΚοινωνίαΕπικαιρότητα Δήμος Φούρνων: Ενστάσεις σε δημοσίευμα για τον Αξονικό Ικαρίας

Δήμος Φούρνων: Ενστάσεις σε δημοσίευμα για τον Αξονικό Ικαρίας

by ikariaki.gr
35 views

Σε πρόσφατο  δημοσίευμα στην Ικαριακή Ραδιοφωνία (ikariaki.gr) με αφορμή καταγγελίες του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Ικαρίας για τις δηλώσεις του Βουλευτή Σάμου για την λειτουργία του Αξονικού Ικαρίας, μας εξέπληξαν οι αναφορές του Συλλόγου, περί του οφέλους της υιοθεσίας των Φούρνων από το Ιατρικό Κέντρο. 

Θεωρούμε άτοπες τις δηλώσεις που αναφέρονται στα οφέλη αυτής της υιοθεσίας για τον Φουρνιώτικο λαό. Σε μία καταγγελία που αφορούσε σοβαρά ζητήματα περί της λειτουργίας του Αξονικού Τομογράφου και της τραγικής έλλειψης προσωπικού θα σας παρακαλούσα να μην πλατειάζετε με αναφορές που το μόνο που κάνουν είναι να αποσπούν την προσοχή των αναγνωστών από τους αρχικούς εύστοχους κατά τα άλλα προβληματισμούς και τοποθετήσεις σας. 

Ασφαλώς και ενστερνιζόμαστε τα προβλήματα που δημιουργούνται από την έλλειψη προσωπικού. Πολύ συχνά εξάλλου οι ελλείψεις αυτές,  έχουν επηρεάσει και ασθενείς από τους Φούρνους οι οποίοι ταλαιπωρούνται να βρουν ραντεβού. Όμως, αγαπητοί μου κύριοι και κυρίες, από πότε η υγεία γνωρίζει σύνορα ή τόπους καταγωγής; 

Η υιοθεσία των Φουρνιωτών από το Ιατρικό Κέντρο, αποτελεί για εμάς μία έμπρακτη κίνηση ανθρωπιάς και, έχει έως τώρα καλύψει αρκετά περιστατικά που έχρηζαν χειρουργικής ή άλλης αντιμετώπισης. Είναι τιμή μας η κάλυψη από το Ιατρικό Κέντρο  όλων των εξόδων νοσηλείας αλλά και η ασφάλεια που αισθάνονται οι γονείς σε περίπτωση ανάγκης, γνωρίζοντας τη δυνατότητα παροχής περίθαλψης από τον εν λόγω φορέα. 

 

Επίσης, αναφέρεστε στο κλείσιμο του εμβολιαστικού κέντρου των 

Φούρνων και, τον εμβολιασμό των κατοίκων μας σε άλλα εμβολιαστικά κέντρα.  

Προς ποίον όφελος ο διαχωρισμός των Φουρνιωτών από τους υπόλοιπους ασθενείς ή απλούς πολίτες που  απλά συμμετείχαν στο δικαίωμα τους για εμβολιασμό στην Ικαρία και όχι στους Φούρνους; 

Ναι! Ευχής έργο θα ήταν να λειτουργεί επί μεγαλύτερο διάστημα εμβολιαστικό κέντρο στους Φούρνους, όμως αυτό θα απαιτούσε την μόνιμη παρουσία ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στο νησί μας. Όπως γνωρίζετε ο ένας ή δύο αγροτικοί ιατροί δεν δύνανται να καλύψουν την ανάγκη αυτή εκτός αν ο Σύλλογος εργαζομένων προτίθεται να στείλει προσωπικό για τον σκοπό αυτό, προς ενίσχυση των συναδέλφων σας που έτσι κι αλλιώς υπερβάλλουν εαυτόν για την εξυπηρέτηση των κατοίκων και επισκεπτών μας. 

Πληροφοριακά να αναφέρουμε ότι το εμβολιαστικό κέντρο των Φούρνων λειτούργησε στα πλαίσια της Φάσης 3 του Πλάνου εμβολιασμού νήσων του ΕΟΔΥ όπου μάλιστα εντάχθηκε και, η Φάση 4 με την εξυπηρέτηση των κατοίκων της Θύμαινας. 

banner

Αξίζει να σημειωθεί πως όπως ήταν φυσικό, αρκετοί κάτοικοι της Θύμαινας, εμβολιάστηκαν σε άλλο εμβολιαστικό από αυτό της νήσου Θύμαινας (π.χ. Φούρνων ή Ικαρίας ή αλλού) . Η Ικαρία ως νησί με άνω τους 3500 κατοίκους, εντάχθηκε στην Φάση 2 του αντίστοιχου προγράμματος, όπου κατόπιν συνεννόηση μεταξύ των φορέων, υλοποιήθηκε και, εμβολιασμός κατοίκων άλλων περιοχών. 

Θεωρούμε αν μη τι άλλο αδιανόητο και απαράδεκτο να διαχωρίζετε τους ασθενείς ή υποψηφίους εμβολιασμών σε κατηγορίες με βάση τα γεωγραφικά κριτήρια. Αλλοίμονο αν οι παροχές υγείας έχουν σύνορα ή γεωγραφικά όρια. 

Ο εμβολιασμός αποτελεί παγκόσμιο αγαθό και όπλο και, δικαίωμα σε αυτόν έχουν όλοι.

Κύριοι,  η τοποθέτησή σας σε ευαίσθητα θέματα που αφορούν αμετάκλητα δικαιώματα των κατοίκων μας, μας βρίσκει αντίθετους και κάθετους. 

 

Αναμένοντας επανατοποθέτησή σας, 

 

                    Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΦΟΥΡΝΩΝ ΚΟΡΣΕΩΝ 

 

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue