Home ΚοινωνίαΠολιτικήΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 Δημήτρης Δουρής: Το δίλημμα των δημοτικών εκλογών στην Ικαρία

Δημήτρης Δουρής: Το δίλημμα των δημοτικών εκλογών στην Ικαρία

by ikariaki.gr
1,1K views

Βουβές εκλογές. Υποτονικό κλίμα, χωρίς πάθος, οι Καριώτες και οι Καριώτισες περιμένουν την Κυριακή 8 Οκτωβρίου να ρίξουν στην κάλπη το μαγικό φακελάκι που θα αναδείξει την επόμενη δημοτική αρχή.

Ανοιχτά θέματα (πληγές) για το νησί πολλά. Η διαχείριση των σκουπιδιών; Τέλμα!
Δύο χωματερές κλειστές στα χαρτιά, ολοζώντανες στην πραγματικότητα, προσεύχονται μην τυχόν κάποια νεροποντή σκορπίσει την πλαστικούρα από την Ικαρία μέχρι το Καστελόριζο.

Η διαχείριση των λυμάτων; Αστα!
Ο Εύδηλος, κάθε καλοκαίρι, υποδέχεται και αποχαιρετά χιλιάδες τουρίστες κερνώντας την δυσάρεστη “βιολογική’ οσμή του λιμανιού. Στις τουριστικές παραλίες μόνο ένας καμικάζι θα μπορούσε να υψώσει τη γαλάζια σημαία.

Η διαχείριση των υδάτων έχει γίνει προβληματική τα τελευταία χρόνια. Σ’ ένα να νησί, που τα νερά του θα τα ζήλευαν τα περισσότερα νησιά του Αιγαίου, υπάρχουν χωριά που το καλοκαίρι λένε το νερό νεράκι.

Και στις 8 Οκτωβρίου πρέπει να ψηφίσουμε. Να γίνει η ανάθεση έργου στην επόμενη τοπική εξουσία. Ιδού οι υποψήφιοι:

banner

ΠΕΑ Πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο που ιδρύθηκε το 2010 με αξιόλογη προσπάθεια στην πρώτη του θητεία και ενωτικό μήνυμα που έλεγε ότι η λύση των προβλημάτων είναι διαπαραταξιακή (και διακομματική) υπόθεση. Στη δεύτερη θητεία εξέπεμψε κομματικό άρωμα, παρά την προσπάθεια κάποιων στελεχών της να ισορροπήσουν και να επαναφέρουν την παράταξη στην ακομμάτιστη τάξη. Παρόλα αυτά πιστώνεται με κάποιες θετικές δράσεις, λιγότερες όμως, απ’ όσες η προπαγάνδα της ισχυρίζεται.

ΛΑΣ Με ψυχή και κινητήρια δύναμη το ΚΚΕ ριζωμένο στην Ικαριακή κοινωνία είναι ο έτερος διεκδικητής της δημοτικής αρχής. Πιστή στον κανόνα των διεκδικήσεων που όμως υποτάσσονται σε ένα πολιτικό δόγμα, το οποίο σε τοπικό επίπεδο βλέπει λιγότερους συνεργάτες και περισσότερους αντιπάλους. Μα τα προβλήματα είναι τερατώδη και οι διαθέσιμοι ανθρώπινοι πόροι στην Ικαρία πενιχροί. Η μονολιθικότητα και η μονοκομματικότητα δεν βοηθούν να διευρυνθεί το μέτωπο αντιμετώπισης τους.

ΑΣΠΙ Αξιόλογοι άνθρωποι με αξιόλογες θέσεις για τα προβλήματα της Ικαρίας. Έχει το προνόμιο να απευθύνεται και να συσπειρώνει νέους σε ηλικία ανθρώπους. Βρίσκεται χρόνια στο προσκήνιο και παρά τις προωθημένες θέσεις της κινείται σε μειοψηφικά νούμερα. Γιατί παραμένει “δεσποινίς ετών 39”; Μήπως η συνέλευση πρέπει να πάψει να βλέπει με καχυποψία τους όμορους (ως προς τη θεώρηση των προβλημάτων) χώρους;

Φαντασιακό: Μια προεκλογική εκστρατεία όπου όλες οι παρατάξεις θα ομονοούσαν πάνω στα βασικά προβλήματα του νησιού και η δημοτική αρχή που θα προέκυπτε από τις εκλογές θα αξιοποιούσε ανθρώπους απ’ όλες τις παρατάξεις της πλειοψηφίας και της μειοψηφίας.

Κι αν το παραπάνω είναι όνειρο φθινοπωρινής νυκτός ας πειραματιστούν οι παρατάξεις πάνω σε ένα κοινά αποδεκτό σχέδιο για τη υποστήριξη της δημόσιας υγείας της Ικαρίας. Αυτό είναι ζήτημα επιβίωσης για τους Καριώτες και δεν χωράει παραταξιακά τζαρτζαρισματα.

Δημήτρης Δουρής
(ψηφοφόρος σε δίλημμα)

Διαβάστε ακόμα

Leave a Comment

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue