Home ΑρθρογράφοιΕλεύθερη Πένα Δημήτρης Δουρής για τη συγκέντωση της Πρωτομαγιάς: “Μην ευτελίζουμε τους ήρωες”

Δημήτρης Δουρής για τη συγκέντωση της Πρωτομαγιάς: “Μην ευτελίζουμε τους ήρωες”

by ikariaki.gr
732 views
Απόσπασμα από το το δελτίο του Εργατικού κέντρου Σάμου για τις εκδηλώσεις της Εργατικής Πρωτομαγιάς:

“Όσο για τις «καταγγελίες» στην Ικαρία ότι δεν δόθηκε μικρόφωνο για χαιρετισμό σε κομματικές παρατάξεις… ξεκαθαρίζουμε για άλλη μια φορά ότι στις απεργιακές συγκεντρώσεις που οργανώνουν με αποφάσεις τους τα δευτεροβάθμια συνδικαλιστικά όργανα του Νομού (Εργατικό Κέντρο, Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ) θέση έχουν όλα τα σωματεία και οι φορείς των νησιών με συνδικαλιστική δράση στο λαϊκό κίνημα όπου χαιρετίζουν ή τοποθετούνται δια μέσου των δημοκρατικά εκλεγμένων εκπροσώπων τους.
Οι απεργιακές και άλλες κινητοποιήσεις του ΕΚΣ και του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ δεν είναι «πασαρέλα» για παραταξιακές ή κομματικές τοποθετήσεις ή για χαιρετισμούς υποψηφίων βουλευτών…που σαν διάττοντες αστέρες ψαρεύουν σε θολά νερά και χωρίς τσίπα μπερδεύουν τον κόσμο…”

Επειδή ή η Σάμος είναι μακριά από την Ικαρία ή τα τηλέφωνα έχουν παράσιτα, προς αποκατάσταση της αλήθειας ενημερώνουμε το ΕΚ Σάμου ότι στην εκδήλωση στη μνήμη των εκτελεσμένων αγωνιστών, ηρώων κομμουνιστών Ικαριωτών, η οποία έγινε στον Εύδηλο συνέβησαν τα ακόλουθα:
Ακούστηκε μια υπέροχη ομιλία, ιστορική αναφορά στη συγκινητική θυσία των διακοσίων της Καισαριανής την πρωτομαγιά του 1944.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν και οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, καθώς και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Ικαρίας, μεταξύ των οποίων και ο υπογράφων.
Στο τέλος της εκδήλωσης κατατέθηκε στεφάνι στο μνημείο των ηρώων από το ΚΚΕ Ικαρίας και αναγγέλθηκε από μικροφώνου, όπως και στεφάνι από τον ΣΥΡΙΖΑ Ικαρίας που δεν αναγγέλθηκε από μικροφώνου.
Σημειώνουμε ότι αυτό είναι σφάλμα των διοργανωτών και καλή τη πίστει δεν πιστεύουμε ότι υπήρχε πρόθεση αποκλεισμού οποιουδήποτε ήθελε να εκφράσει τον σεβασμό και την ευγνωμοσύνη προς τους ήρωες Ικαριώτες, η θυσία των οποίων άλλωστε δεν είναι ιδιοκτησία κανενός. Ούτε καν των απογόνων συγγενών τους οι οποίοι έχουν φτιάξει το μνημείο και είχαν καταθέσει το στεφάνι τους νωρίτερα, πριν την εκδήλωση. Αυτά ως προς τα γεγονότα.
Επειδή όμως το δελτίο τύπου του ΕΚ Σάμου εμπεριέχει χυδαίες διατυπώσεις με αξιολογικές κρίσεις και δίκη προθέσεων, “για χαιρετισμούς υποψηφίων βουλευτών…που σαν διάττοντες αστέρες ψαρεύουν σε θολά νερά και χωρίς τσίπα μπερδεύουν τον κόσμο…”, οφείλουμε να πούμε:
Είτε αυτοί οι χαρακτηρισμοί αναφέρονται σε υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ είτε σε υποψήφιους οποιουδήποτε άλλου κόμματος που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις, είναι απαράδεκτοι και καταδικαστέοι. Όποιος γνωματεύει ότι κάποιοι “ψαρεύουν σε θολά νερά χωρίς τσίπα” και δικάζει συνειδήσεις, που τόλμησαν χωρίς την άδειά του (τίνος άραγε;) να αποτίσει φόρο τιμής στους ήρωες Ικαριώτες κομμουνιστές, γνωματεύεται με φασίζουσα συμπεριφορά.
Εντέλει αυτές οι εκδηλώσεις δεν τονίζουν τις πολιτικές διαφορές, αλλά την κοινωνική ενότητα και αλληλεγγύη στη βάση πανανθρώπινων ιδανικών που η θυσία του Κρόκου, του Πίττακα και του Τσερμέγκα και η εποποιία του ΕΑΜ υπηρέτησαν.
Αυτό που οι συνδικαλιστές του ΕΚ Σάμου έπρεπε να ξέρουν και οφείλουν να μάθουν!
Δημήτρης Δουρής, μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Ικαρίας, έχων σώας τας φρένας και γράμματα γνωρίζων

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue