Home Τ. ΑυτοδιοίκησηΠεριφέρεια Β.Αιγαίου Δηλώσεις του κ. Νάσου Γιακαλή για το μεταναστευτικό και απάντηση της κας Χ. Καλογήρου

Δηλώσεις του κ. Νάσου Γιακαλή για το μεταναστευτικό και απάντηση της κας Χ. Καλογήρου

by ikariaki.gr
8 views

prosfyges1021-1-1021x576

 

αρχείο λήψης (1)

Δήλωση του Νάσου Γιακαλή, επικεφαλής της παράταξης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ισχυρό Βόρειο Αιγαίο :

Η κατάσταση με το μεταναστευτικό – προσφυγικό ζήτημα έχει πλέον ξεφύγει.

Καθημερινά βρισκόμαστε μπροστά σε νέα δεδομένα, ενδεικτικό του γεγονότος ότι δεν υπήρξε και δεν υπάρχει ούτε και τώρα, μια κεντρική ρεαλιστική πολιτική διαχείρισης ενός πράγματι μεγάλου προβλήματος.

Την Τετάρτη ο Υπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής κος Μουζάλας ανακοίνωσε μιλώντας στην έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας ότι η σημερινή κατάσταση θα κρατήσει για τα επόμενα δύο με τρία χρόνια, εκτιμώντας ότι οι μετανάστες – πρόσφυγες θα παραμείνουν στην Ελλάδα για το εν λόγω χρονικό διάστημα.

Ταυτόχρονα όπως λένε τα δημοσιεύματα, ζήτησε από τους περιφερειάρχες λίστα με χώρους μόνιμης εγκατάστασης προσφύγων-μεταναστών ιδίως στις περιφέρειες που βρίσκονται στο δρόμο τους, μεταξύ αυτών το Βόρειο και το Νότιο Αιγαίο.

Δεν γνωρίζω τι απάντησαν οι Περιφερειάρχες αλλά θέλω να κάνω ξεκάθαρη πλέον την θέση μου σε ότι αφορά μια τέτοια προοπτική.

Πιστεύω ότι πρόκειται για μια λανθασμένη ενέργεια.

banner

Η μη εγκατάσταση μεταναστών στα νησιά και σε οποιαδήποτε ακριτική περιοχή θα έπρεπε να είναι εθνική θέση της χώρας μας και μάλιστα αδιαπραγμάτευτη.

Καλώ τους τοπικούς αρμόδιους που διαχειρίζονται αυτή την κρίσιμη περίοδο τις τύχες των νησιών μας να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να υπερασπιστούν τα συμφέροντα μας.

Καλώ την Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου να μη δώσει καμία λίστα σε κανέναν που να προσδιορίζει χώρους μόνιμης εγκατάστασης μεταναστών.

Την καλώ να καλέσει άμεσα Περιφερειακό Συμβούλιο με την φυσική παρουσία όλων των Περιφερειακών συμβούλων για να συζητήσουμε διεξοδικά το θέμα.

Θέλω να δηλώσω δημόσια ότι δεν έχω καμία εμπιστοσύνη σε όσους πίσω από κλειστές πόρτες παίρνουν σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον τον νησιών μας και αντιδημοκρατικά στη συνέχεια προσπαθούν να μας τις επιβάλουν,  ανακοινώνοντας τετελεσμένα γεγονότα.

Προφανώς η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο.

Η διαφαινόμενη οικονομική καταστροφή του τουριστικού κλάδου των νησιών μας και ο επακόλουθος οικονομικός μαρασμός δεν μας επιτρέπει πλέον να παριστάνουμε ότι δεν συμβαίνει τίποτα.

 

Οι ευθύνες όσων έχουν υποχρέωση να υπερασπίζονται, με την ψήφο που τους έδωσαν οι  πολίτες, τα συμφέροντα των νησιών είναι μεγάλες.

Τα μεγάλα λόγια κάπου εδώ τελειώνουν.

d3f08a7e6e5cb25b5b1fcd647c75c1f0

 

 

Η απάντηση της Περιφερειάρχου Βορείου Αιγαίου κας Χριστιάνας Καλογήρου

Η  Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου, με αφορμή ανακοίνωση του κ. Γιακαλή, δήλωσε τα ακόλουθα:

 

«Μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας ο κ Γιακαλής επιχειρεί προσωπική επίθεση εναντίον μου.

 

Είναι φανερό ότι για τον ίδιο τα προβλήματα για τα οποία παλεύουμε από το πρωί ως το βράδυ έχουν δευτερεύουσα σημασία.

 

Αν δεν ήταν έτσι θα επεδίωκε μια πιο ουσιαστική ενημέρωση και γνωρίζοντας πλέον θα ήταν πιο συγκρατημένος στην καταγγελτική λογική του.

 

Το πρωτόγνωρο ζήτημα που αντιμετωπίζουμε, του προσφυγικού μεταναστευτικού, χρειάζεται σύνεση, αποφασιστικότητα και επιμονή.

 

Η δική μου ευθύνη -έχω πλήρη συναίσθηση για αυτή- με υποχρεώνει να ενεργώ με αποκλειστικό κριτήριο τα συμφέροντα των συμπολιτών μου. 

 

Η εποχή είναι ιδιαίτερα δύσκολη και απαιτεί από όλους μας στάση υψηλής ευθύνης».

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue