Home Τ. ΑυτοδιοίκησηΠεριφέρεια Β.Αιγαίου Δήλωση Βασίλη Τεντόμα μετά το Π.Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου

Δήλωση Βασίλη Τεντόμα μετά το Π.Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου

by ikariaki.gr
4 views

Μετά τη χτεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο περιφερειακός σύμβουλος Βασίλης Τεντόμας, επικεφαλής και εκπρόσωπος της περιφερειακής παράταξής «Με τους πολίτες κόντρα στον καιρό», δήλωσε τα εξής:

 

«Στο περιφ. συμβούλιο όλο και πιο συχνά πλέον έρχονται για συζήτηση θέματα που έχουν να κάνουν με τομείς της κοινωνικής και οικονομικής μας ζωής και με τα πλήγματα που δέχεται η τοπική κοινωνία (και όχι μόνο) από τις ασκούμενες μνημονιακές πολιτικές τα τρία τελευταία χρόνια.

Έτσι, όπως πρόσφατα συζητήθηκε το ακτοπλοϊκό, σήμερα συζητήθηκε η σχεδιαζόμενη απόλυση των οδηγών των ασθενοφόρων των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας της περιφέρειας και η απειλούμενη διάλυση των ΔΕΥΑ και το ξεπούλημα του κοινωνικού αγαθού που λέγεται «νερό» στους ιδιώτες (ΔΕΥΑΠ Νήσων).

Όλα αυτά τα προβλήματα δεν αφορούν κυρίως και μόνο τους εργαζόμενους σε αυτούς τους τομείς, αλλά το κοινωνικό σύνολο που θα έχει λιγότερες υπηρεσίες υγείας, ακριβότερο και αμφισβητούμενης ποιότητας νερό, δυσκολότερη και ακριβότερη επικοινωνία με την υπόλοιπη Ελλάδα.

Σε όλα αυτά τα θέματα, είναι πλέον φανερό, ότι δεν αρκεί μια απλή έκφραση συμπαράστασης από τη περιφερειακή αρχή, κάποιες επιστολές σε πρωθυπουργούς και υπουργούς και κάποιες συναντήσεις στα υπουργεία με αμφισβητούμενα πρακτικά αποτελέσματα.

Κλασική περίπτωση η «ενεργοποίηση» της περιφέρειας για το ακτοπλοϊκό, που περιλάμβανε σύσκεψη στη Μυτιλήνη των δημάρχων και των τοπικών φορέων από όλα τα νησιά της περιφέρειας, συγκρότηση επιτροπής αγώνα και συνάντηση αυτής της επιτροπής με τον υπουργό Ναυτιλίας. Πρακτικό αποτέλεσμα όλων αυτών των ενεργειών; Μηδέν. Γιατί δεν μπορεί να είναι κάτι παραπάνω από το μηδέν, το «κατόρθωμα» του κ. περιφερειάρχη να αποσπάσει υπόσχεση της ακτοπλοϊκής εταιρείας ότι θα βάλει και 5ο δρομολόγιο σε Λέσβο-Χίο μόνο για τις γιορτές των Χριστουγέννων…..

Δυστυχώς η συμπεριφορά και «πολιτεία» της περιφερειακής αρχής στα τρία χρόνια της θητείας της, πέραν των συχνών φραστικών εξάρσεων του κ. Γιακαλή, δείχνε να μην είναι διατεθειμένη για έμπρακτη και σαφή καταδίκη της κυβερνητικής πολιτικής και για ενεργότερη συμπαράσταση στους συμπολίτες μας που πλήττονται από αυτή τη πολιτική.

Η περιφερειακή αρχή του κ. Γιακαλή είναι πλέον μια κουρασμένη «ιστορία».

Η εισαγωγή σήμερα για συζήτηση και γνωμοδότηση σχετικά με το ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟ του ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ, μερικές μέρες …. μετά από την έγκριση και δημοσίευσή του σε ΦΕΚ, δηλ. κυριολεκτικά «κατόπιν εορτής», δείχνει με τον πιο ανάγλυφο τρόπο αυτή τη κόπωση.

banner

Η αλλαγή σκηνικού και η ανάδειξη στις ερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές μιας πραγματικά αγωνιστικής περιφερειακής αρχής στο Βόρειο Αιγαίο, είναι μια αναπόδραστη αναγκαιότητα που γίνεται κατανοητή σε όλο και περισσότερους συμπολίτες μας, ανεξαρτήτως ιδεολογικών καταβολών και πεποιθήσεων.»

 

Μυτιλήνη 18-12-2013

Από το γραφείου τύπου

της περιφερειακής παράταξης Βορείου Αιγαίου

«ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ»

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue