Home ΚοινωνίαΕπικαιρότητα Διαμαρτυρία Ε.Π.Σ. Σάμου για την απουσία χρηματοδότησης συλλόγων Ικαρίας-Φούρνων

Διαμαρτυρία Ε.Π.Σ. Σάμου για την απουσία χρηματοδότησης συλλόγων Ικαρίας-Φούρνων

by ikariaki.gr
4 views

ποδόσφαιρο ΕΠΣ Σάμου

ΣΑΜΟΣ : 9/3/1
ΠΡΟΣ :
Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Σάμου κ. Νικ. Κατρακάζο
ΘΕΜΑ:
Διαμαρτυρία Ε.Π.Σ. Σάμου
Κύριε Αντιπεριφερειάρχη,

 

Με μεγάλη έκπληξη , με μεγάλη καθυστέρηση και με αδόκιμο τρόπο , πληροφορηθήκαμε την ύπαρξη του Προγράμματος Δράσης του Αθλητικού Τομέα της Περιφέρειας για το 2015 .
Κατ’ αρχάς , είναι αυτονόητο ότι είμαστε θετικοί και επιβραβεύουμε κάθε τέτοια προσπάθεια που σκοπό έχει να τονώσει τον αθλητισμό. Πιστεύουμε όμως, ότι δικαιούται μεγαλύτερη προσοχή, σοβαρότερη αντιμετώπιση, μέριμνα και μεγαλύτερες πιστώσεις, ειδικά για τα ακριτικά νησιά μας. Επίσης αναγνωρίζουμε και το ότι τέτοιες ενέργειες δεν είδαμε από την προηγούμενη περιφερειακή αρχή, η οποία βέβαια κρίθηκε για την ανεπάρκεια της, απ’ τους κατοίκους των νησιών μας με το γνωστό εκλογικό αποτέλεσμα.
Όμως η προχειρότητα σύνταξης της πρότασης, και η κατά την δική μας εκτίμηση, άδικη κατανομή των ποσών , μας αναγκάζει να διαμαρτυρηθούμε έντονα και να θέσουμε τα εξής ερωτήματα:
α) Με ποιά κριτήρια μπήκε , και με ισόποση κατανομή , το νησί της Λήμνου και παραλήφθηκαν τα νησιά των Φούρνων και της Ικαρίας ; Είναι γνωστό το πόσο υστερούν τα δύο αυτά νησιά μας , σε ότι έχει σχέση ΚΑΙ με τον Αθλητισμό . Είναι γνωστό στην κ. Περιφερειάρχη , το μέγεθος της απομόνωσης των εκεί κατοίκων – αθλητών . Είναι γνωστό ότι εν έτη 2015 , είναι αδύνατη η μετακίνηση ομάδων της Ικαρίας προς τους Φούρνους και ομάδων της Σάμου προς την Ικαρία και τους Φούρνους . Και δεν βλέπουμε , παρά τις υποσχέσεις , καμία προσπάθεια για την λύση του τεράστιου αυτού προβλήματος . Και αντί να γίνει κάτι , ώστε να τονωθεί , έστω λίγο , η ψυχολογία των εκεί αθλητών και παραγόντων , βλέπουμε την Λήμνο…… Επειδή το ψάξαμε λίγο , η απάντηση στο παραπάνω ερώτημά μας , ελπίζουμε να μην είναι η διοργάνωση ενός διεθνούς τουρνουά χειροσφαίρισης στην Λήμνο , γιατί μετρήσαμε όχι μια, αλλά επτά δράσεις .
β) Για ποιό λόγο έγινε τόσο πρόχειρα , ο σχεδιασμός της πρότασης για την Σάμο ; Δεν μας ρώτησε κανείς και για τίποτα . Ταπεινή μας γνώμη , είναι ότι θα έπρεπε να μαζευτούν όλοι οι αθλητικοί φορείς , να συζητήσουμε , να αξιολογήσετε και να ιεραρχήσετε την αναγνωρισημότητα και τις ανάγκες του κάθε φορέα , και μετά να αποφασίσετε στο πού και πώς θα διατεθεί το χρηματικό ποσό . Αντί αυτού αντιμετωπίσαμε πραγματικά έκπληκτοι μια προχειρότητα , άνευ προηγουμένου . Πληροφορηθήκαμε την ύπαρξη του προγράμματος , κυριολεκτικά στο πόδι και στον δρόμο , και χωρίς χρονικό περιθώριο ώστε να σκεφτούμε σοβαρά και υπεύθυνα , για να κάνουμε μια αξιόλογη πρόταση . Το απόγευμα της ίδιας μέρας , είδαμε την ανακοίνωση της Περιφέρειας . Ρίχνοντας μια ματιά στις δράσεις των υπολοίπων νησιών , διαπιστώσαμε ότι υπάρχουν αξιόλογες προτάσεις και δικαιότερη κατανομή .
Με όλα αυτά , ακυρώνεται η σοβαρή, έστω και μικρή, κατά τα άλλα προσπάθεια .
Θα θέλαμε επίσης να τονίσουμε, ότι η γειτονική Περιφ. Νότιου Αιγαίου, διαθέτει αρκετά μεγαλύτερες πιστώσεις για τον Αθλητισμό. Επίσης, θεωρούμε, ότι η διάθεση ενός μικρού ποσού σε πολλούς αποδεκτές, είναι τακτική ξεπερασμένης μικροπολιτικής, που δεν προσφέρει στην ουσία τίποτα. Προτείνουμε, να γίνεται κάθε χρόνο ένα Αθλητικό έργο στα νησιά που υστερούν σε υποδομές, έναντι των άλλων. Μόνο έτσι, θα πιάσουν τόπο, τα χρήματα των Ελλήνων φορολογούμενων.
Κύριε Αντιπεριφερειάρχη ,
Είστε γνώστης των προβλημάτων της Ε.Π.Σ. Σάμου . Έως τώρα ήσασταν αρωγός στις προσπάθειές μας και εμείς στις δικιές σας. Θέλουμε να πιστεύουμε , ότι με ειλικρινή διάθεση θα συνεχίσετε να το κάνετε . Απαραίτητη και αμφίπλευρη προϋπόθεση , είναι η σοβαρή αντιμετώπιση των θεμάτων και ο αλληλοσεβασμός .

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΑΚΑΛΗΣ

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΦΛΩΡΟΥΣ

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue