Home ΚοινωνίαΕπικαιρότητα Τα Σωματεία Ικαρίας για το Αντιασφαλιστικό Νομοσχέδιο – Απεργία 4 Φλεβάρη

Τα Σωματεία Ικαρίας για το Αντιασφαλιστικό Νομοσχέδιο – Απεργία 4 Φλεβάρη

by ikariaki.gr
10 views

 

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ – ΑΠΕΡΓΙΑ 4 ΦΛΕΒΑΡΗ

12496171_10153933950219901_3701466179209467238_o

Οι Τ.Γρ. Ικαρίας- Φούρνων των ΠΑΜΕ/ΠΑΣΕΒΕ/ΟΓΕ/ΠΑΣΥ στα πλαίσια των δράσεων και πρωτοβουλιών που παίρνουν για την επιτυχία της απεργίας στις 4 Φλεβάρη, οργάνωσαν το Σάββατο 23 Γενάρη, στην αίθουσα του Ευδήλου, ανοιχτή συγκέντρωση – συζήτηση για το Ασφαλιστικό με μεγάλη συμμετοχή εργαζομένων, νεολαίας, γυναικών, συνταξιούχων, ενάντια στο αντιασφαλιστικό έκτρωμα, που επιχειρεί να φέρει η κυβέρνηση τις επόμενες μέρες για ψήφιση.

Η συζήτηση ξεκίνησε με αγωνιστικό χαιρετισμό και αλληλεγγύη προς τα 10αδες αγροτικά μπλόκα και τους ξεσηκωμένους αγρότες σε όλη τη χώρα, από το μέλος της τ.γ του ΠΑΜΕ Αποστόλη Δημόπουλου. Στη συνέχεια έγινε παρουσίαση του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου, όπου μεταξύ άλλων τονίστηκε:

« Η κοινωνική ασφάλιση δεν αφορά μόνο τις συντάξεις αλλά περιλαμβάνει όλο το πλαίσιο προστασίας κάθε εργαζόμενου, κάθε νέου! Είναι η ασφάλιση του μικρού παιδιού, τα εμβόλιά του. Είναι το φάρμακό μας όταν αρρωστήσουμε. Είναι το επίδομα ασθένειας, οι ιατρικές εξετάσεις, οι παροχές υγείας και πρόνοιας συνολικά. Είναι η προστασία της μητρότητας, με τα επιδόματα κυοφορίας και λοχείας. Είναι η προστασία μας στον επαγγελματικό κίνδυνο, στις επαγγελματικές ασθένειες για να μη γινόμαστε θύματα εργοδοτικών εγκλημάτων.

Νομιμοποιούνται οι περικοπές που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια και κλείνει κάθε συζήτηση από τη σκοπιά του κεφαλαίου & του κράτους για ανάκτηση των αιματηρών απωλειών. Ταυτόχρονα μετατρέπει την ασφάλιση σε ατομική υπόθεση του κάθε εργαζόμενου

afisa apergia 4 flebarh

Η συζήτηση με την κυβέρνηση «από μηδενική βάση» για το κοινωνικοασφαλιστικό ισοδυναμεί με παραίτηση όσων δικαιωμάτων έχουν απομείνει και «διαπραγμάτευση» του τρόπου εφαρμογής του κυβερνητικού τερατουργήματος σημαίνει ουσιαστική παράδοση στις κυβερνητικές επιλογές και ξεπούλημα των δικαιωμάτων μας. «Μηδενική βάση» για τον λαό είναι η πλήρης απόσυρση αυτού του αντιασφαλιστικού εκτρώματος. Να μην φτάσει καν στη Βουλη!

banner

Στη συνέχεια, εκ μέρους της ΟΓΕ η Γιολάντα Σιαλμά αναφέρθηκε στις επιπτώσεις που θα έχει ο αντιασφαλιστικός νόμος σε όλες τις γυναίκες. Εκ μέρους της ΠΑΣΥ η Κική Κοτσαμπά ανέδειξε την τεράστια απώλεια εισοδήματος-ασφάλισης που έχουν όλοι οι αγρότες και πως «το οργανωμένο αγροτικό κίνημα, όπως εκφράζεται από τους Αγροτικούς Συλλόγους (συμπεριλαμβανομένου και της Ικαρίας) έχει ξεκαθαρίσει ότι ο αγώνας στρέφεται ενάντια στην ΚΑΠ της ΕΕ, που ξεκληρίζει τους μικρομεσαίους αγρότες για να προχωρήσει παραπέρα η καπιταλιστικοποίηση της αγροτικής παραγωγής».

Εκ μέρους της ΠΑΣΕΒΕ ο Μιχάλης Τσάκαλος τόνισε πως «δεν φτάνει που η τεράστια πλειοψηφία των αυτοαπασχολούμενων έχει μεγάλα χρέη σε Ταμείο, εφορία, τράπεζες, προμηθευτές, δυσκολεύεται να αντεπεξέλθει στις καθημερινές υποχρεώσεις. Τώρα στερούν και τη στοιχειώδη πρόσβαση στην Υγεία, την περίθαλψη, μας σπρώχνουν στη δουλειά μέχρι τα βαθιά γεράματα, έρμαιο στα νύχια των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών»

Από το Σωματείο Μισθωτών Συνταξιούχων Ικαρίας, ο Σωτήρης Μαματάς αναφέρθηκε στο γενικευμένο πετσόκομα των συντάξεων αλλά και των παροχών υγείας, στην δυσβάσταχτη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών των συνταξιούχων.

Τέλος, δόθηκε βαρύτητα και σημασία στην επιτυχία της Πανεργατικής- Πανελλαδικής Απεργίας την Πέμπτη 4 Φλεβάρη, με απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Αγ.Κηρύκου, στις 12 το μεσ. , με στόχο τις επόμενες μέρες να φτάσει παντού το σύνθημα:

Διαλύουν την ασφάλιση και βγαίνουμε στο δρόμο

Πάρτε πίσω το νόμο λαιμητόμο!

Ικαρία 24/1/16

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue