Home ΚοινωνίαΕλλάδα Δ. Βαρτζόπουλος: «Η αλλαγή δεν περιλαμβάνει δομές που δεν ανήκουν αποκλειστικώς σε εμάς»

Δ. Βαρτζόπουλος: «Η αλλαγή δεν περιλαμβάνει δομές που δεν ανήκουν αποκλειστικώς σε εμάς»

by ikariaki.gr
45 views

ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΒΑΡΤΖΟΠΟΥΛΟΥ, ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΟΠΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΤΗΣ ΔΕΕΠ ΔΡΑΜΑΣ ΤΗΣ Ν.Δ., ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ «ΔΡΑΣΗ»

 

Για το ζήτημα της πρόσληψης ψυχίατρου στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας του Νοσοκομείου Δράμας: «Αν βρεθεί κάποιος και ενδιαφερθεί, θα την πάρει τη θέση. Το θέμα είναι να ενδιαφερθεί»

 

Παρουσία του Υφυπουργού Υγείας κ. Δημήτρη Βαρτζόπουλου πραγματοποιήθηκε, την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2024, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Δράμας, η εκδήλωση κοπής βασιλόπιτας της Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας (Δ.Ε.Ε.Π.) Δράμας της Ν.Δ., καθώς και των δημοτικών τοπικών οργανώσεων του κόμματος. Τη βασιλόπιτα ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας κ. Δωρόθεος, ενώ παραβρέθηκαν ο Βουλευτής της Ν.Δ. κ. Δημήτρης Κυριαζίδης, οι Δήμαρχοι Προσοτσάνης κ. Θόδωρος Αθανασιάδης, Δοξάτου κ. Γιώργος Βογιατζής και Παρανεστίου κ. Αναστάσιος Καγιάογλου, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας, Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Αργύρης Πατακάκης, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος σε θέματα Επαγγελματικής Κατάρτισης κ. Κωνσταντίνος Κόντος, Αντιδήμαρχοι, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δράμας κ. Στέφανος Γεωργιάδης, η Διοικήτρια του Νοσοκομείου Δράμας κ. Θεσσαλονικιά Καρατζόγλου, πρώην Βουλευτές, Πολιτευτές, στελέχη και μέλη της Ν.Δ., καθώς και πολίτες.

Σε δηλώσεις του στα τοπικά Μ.Μ.Ε., ο κ. Βαρτζόπουλος ανέφερε: «Κοπή της παραδοσιακής πίτας, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι κρατούμε τις παραδόσεις. Είμαστε ένα συντηρητικό κόμμα, βαδίζουμε την οδό της παραδόσεως και ως εκ τούτου το κάνουμε με μεγάλη χαρά και πίστη στο μέλλον. Ξεκινάει μια καινούργια χρονιά, η οποία θα πάει καλύτερα από την προηγούμενη. Κατά συνέπεια ελπίζουμε και δικαιούμεθα να ελπίζουμε τα καλύτερα».

Απαντώντας σε ερωτήσεις για τη μεταρρύθμιση στον τομέα της Ψυχικής Υγείας, ο κ. Βαρτζόπουλος σημείωσε: «Υπάρχει συνένωση προφανώς. Όλες οι δομές ψυχικής υγείας του Εθνικού Συστήματος Υγείας ενώνονται στο Εθνικό Δίκτυο Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας, το οποίο διαρθρώνεται σε 7 περιφερειακούς σχηματισμούς που τίθενται υπό τη διοίκηση των Υ.ΠΕ. Αυτά όσον αφορά το Εθνικό Σύστημα Υγείας». Συνεχίζοντας ο κ. Βαρτζόπουλος, επεσήμανε ότι «Δημιουργείται ο Εθνικός Οργανισμός Πρόληψης και Αντιμετώπισης των Εξαρτήσεων στον οποίο εντάσσονται όλοι οι οργανισμοί, όλες οι δομές, οι οποίες αντιμετωπίζουν τις εξαρτήσεις και οι οποίες υπάγονται στο Υπουργείο Υγείας, δηλαδή ο ΟΚΑΝΑ, το ΚΕΘΕΑ, οι δομές των Ψυχιατρικών Νοσοκομείων Αττικής και Θεσσαλονίκης και των λοιπών νοσοκομείων της χώρας».

Ειδικά για το μέλλον του Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Δράμας «ΔΡΑΣΗ» και των υπολοίπων αντίστοιχων δομών, ο Υφυπουργός Υγείας τόνισε: «Αυτό δεν είναι αρμοδιότητα δική μας. Είναι αστικές μη κερδοσκοπικές εταιρείες οι οποίες συγχρηματοδοτούνται από το Υπουργείο Υγείας και το Υπουργείο Εσωτερικών για να κάνουν διάφορες δράσεις στα πλαίσια του καταστατικού των ΑΜΚΕ. Αυτές δεν έχουν σχέση με εμάς». Όπως επεσήμανε ο κ. Βαρτζόπουλος, «είναι μια προγραμματική συμφωνία που έχει κάνει το Υπουργείο Υγείας με το Υπουργείο Εσωτερικών για ένα χρονικό διάστημα μέχρι το 2027 και αυτή η προγραμματική συμφωνία δεν μπορεί να αγγιχθεί από νόμο». «Η αλλαγή δεν περιλαμβάνει δομές που δεν ανήκουν αποκλειστικώς σε εμάς», πρόσθεσε ο Υφυπουργός Υγείας.

Τέλος, σχετικά με το αν υπάρχει κάποια εξέλιξη στο ζήτημα της πρόσληψης δεύτερου ψυχιάτρου στο Νοσοκομείο, ώστε να στελεχωθεί το Κέντρο Ψυχικής Υγείας, ο κ. Βαρτζόπουλος ανέφερε: «Η εξέλιξη είναι ότι αν βρεθεί κάποιος και ενδιαφερθεί, θα την πάρει τη θέση. Το θέμα είναι να ενδιαφερθεί».

 

banner

ergasia-press.gr

Διαβάστε ακόμα

Leave a Comment

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue