Home ΚοινωνίαΕπικαιρότητα Δ.Ο.Υ Ικαρίας: 7η μέρα Κατάληψης

Δ.Ο.Υ Ικαρίας: 7η μέρα Κατάληψης

by ikariaki.gr
19 views

Δ.Ο.Υ. 2011 copyΑπό τις αρχές Νοέμβρη τελεί υπό κατάληψη η Εφορία της Ικαρίας, μετά από σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου αλλά και της επιτροπής αγώνα που συστάθηκε για να διεκδικήσει την ακύρωση της υπουργικής απόφασης που αφορά στην αναστολή λειτουργίας της Δ.Ο.Υ.

Σημειώνεται ότι ο δήμος θα καταθέσει αίτηση ακύρωσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας, σε συνεργασία με τους άλλους δήμους της Χώρας που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα, όπως αυτών της Άνδρου, της Λήμνου και της Λέρου.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ικαρίας Κώστας Περρής, μίλησε στη δημοσιογράφο Μαργαρίτα Ικαρίου (“Ράδιο Σάμος 102 fm”) για την ανταπόκριση της τοπικής κοινωνίας στην προσπάθεια διατήρησης της λειτουργίας της Δ.Ο.Υ Ικαρίας.

“Διανύουμε την 7η μέρα κατάληψης και έξω από την Εφορία είναι 100 περίπου άτομα… Ο κόσμος της Ικαρίας έχει αντιληφθεί πως αποτελεί κυρίαρχο ζήτημα η διατήρηση της λειτουργίας της, τόσο για τους επαγγελματίες όσο και για τους κατοίκους περιοχών που δεν συνδέονται με το διαδίκτυο, ώστε να εξυπηρετηθούν ηλεκτρονικά…” σημείωσε ο κ. Περρής.

Η ΕΦΟΡΙΑ ΙΚΑΡΙΑΣ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΡΟΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ

Ο προϊστάμενος της Εφορίας Αγ. Κηρύκου Τάσος Καλατζής, εξήρε το έργο των οκτώ υπαλλήλων που υπηρετούν εκεί και μίλησε για μια εφορία η οποία εξυπηρετεί 1.250 επιχειρήσεις και 250 νομικά πρόσωπα. Μίλησε ακόμη για την διαβιβαστική και μόνο ικανότητα των Κέντρων Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων και επισήμανε την ικανοποιητική λειτουργία της Εφορίας Ικαρίας από άποψη επίτευξης στόχων, όπως ορίζονται από το αρμόδιο υπουργείο.

ΦΟΥΡΝΟΙ ΚΟΡΣΕΩΝ: ΣΑΝ ΒΓΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΗΓΑΙΜΟ ΓΙΑ… ΕΦΟΡΙΑ!

Προβληματισμό ανάμικτο με περίσκεψη εξέφρασε ο δήμαρχος Φούρνων Κορσεών Γιάννης Μαρούσης, μιλώντας για την διακοπή λειτουργίας της Δ.Ο.Υ Ικαρίας που εξυπηρετεί τους κατοίκους και του νησιωτικού συμπλέγματος.

«Με το μικρό καραβάκι που συνδέει τους Φούρνους με το Καρλόβασι της Σάμου και μετά από τετράωρο ταξίδι, θα πρέπει ο Φουρνιώτης να μετακινηθεί άλλη μια ώρα με ταξί προς την πρωτεύουσα για να μεταβεί στην Εφορία. Εάν προλάβει να ολοκληρώσει τις δοσοληψίες του με το απών κράτος μέχρι το μεσημέρι που το πλοιάριο αναχωρεί για Φούρνους, τότε, θα νιώθει τυχερός. Αλλιώς, θα χρειαστεί να διανυκτερεύει στη Σάμο με ότι αυτό συνεπάγεται σε χρόνο, κόπο και κόστος…»

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ…

banner

*ΠΑΤΜΟΣ: Στη Λέρο θα ταξιδεύουν από την επόμενη χρονιά οι κάτοικοι της Πάτμου, του Αγαθονησίου, των Λειψών και των Αρκιών για να εκδικαστούν οι υποθέσεις τους, καθώς εκεί μεταφέρεται πλέον το Ειρηνοδικείο Πάτμου!

Αντίστοιχα και για τις φορολογικές τους υποθέσεις, οι κάτοικοι της Πάτμου θα αναγκάζονται να κάνουν ένα άλλο ταξίδι, καθώς η εφορία της Λέρου που εξυπηρετούσε και τους Πάτμιους, μεταφέρεται πλέον στη Κω!

*ΑΓΑΘΟΝΗΣΙ: Πολύωρο ταξίδι και πολυδάπανο θα αναγκάζονται να κάνουν από την επόμενη χρονιά οι φορολογούμενοι του Αγαθονησίου, σύμφωνα με τον δήμαρχο Βαγγέλη Κόττορο.

Αναστέλλεται η λειτουργία της Εφορίας Λέρου που εξυπηρετεί και τους κατοίκους του Αγαθονησίου και μεταφέρεται στην Κω!  Θα πρέπει πλέον, προκειμένου να εξυπηρετηθούν, να ταξιδεύουν προς την Κω, μέσω Πάτμου, Λέρου ή Καλύμνου! «Δεν υπάρχει ανταπόκριση αυθημερόν, οπότε ο Αγαθονησιώτες θα αναγκάζονται να διανυκτερεύουν σε ένα από τα άλλα νησιά και από εκεί, την επόμενη ημέρα να ταξιδέψουν 6 ώρες προς την Κω. Οπότε, για να πληρώσει κανείς ένα χαράτσι, θα χρειάζεται τετραήμερο ταξίδι…» επισημαίνει ο δήμαρχος.

ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Α Ι Γ Α Ι Ο Υ: ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΕΝΤΟΣ ΝΗΣΙΟΥ!

“Αποτελεί ΒΑΣΙΚΗ υποχρέωση του κράτους να δίνει την δυνατότητα του πολίτη να εξυπηρετείται στα όρια του νησιού του” δήλωσε ευθαρσώς ο γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Ακαδημαϊκός Γιάννης Σπιλάνης μιλώντας στη Μαργαρίτα Ικαρίου. Αναφερόμενος στη λειτουργία των Δ. Ο. Υ της Ικαρίας και του Καρλοβάσου, τονίζοντας πως η εισήγηση της γ.γ. είναι να μην κλείσει καμιά εφορία, σε κανέναν νησιωτικό προορισμό! “Είναι εντελώς διαφορετικό ζήτημα η συρρίκνωση ή συνένωση υπηρεσιών σε κοντινούς ηπειρωτικούς δήμους από ότι σε νησιωτικούς. Εκεί, αίρεται το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα του πολίτη στην εξυπηρέτησή του από τις δομές του κράτους!”είπε.

 

Μαργαρίτα Ικαρίου (Δημοσιογράφος)

Διαβάστε ακόμα

Leave a Comment

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue