Home ΚοινωνίαΕλλάδα Coca Cola 3Ε: Πρόγραμμα ενίσχυσης απασχόλησης για 20.000 νέους από 18 έως 30 ετών

Coca Cola 3Ε: Πρόγραμμα ενίσχυσης απασχόλησης για 20.000 νέους από 18 έως 30 ετών

by ikariaki.gr
36 views

Στην ενίσχυση της απασχόλησης των νέων από 18-30 ετών στοχεύει η νέα πρωτοβουλία της Coca-Cola Τρία Έψιλον με την οποία 20.000 νέοι θα αποκτήσουν τις κατάλληλες δεξιότητες, την επαγγελματική καθοδήγηση και τη δικτύωση με ένα ευρύ δίκτυο εταιρειών προκειμένου να ενταχθούν στην αγορά εργασίας.

Το πρόγραμμα Youth Empowered, που παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου έρχεται να καλύψει το κενό που υπάρχει στην αγορά εργασίας, όπου ένα ποσοστό 38% βρίσκονται σήμερα εκτός αγοράς εργασίας ενώ  6 στους 10 εργοδότες δηλώνουν ότι υπάρχει έλλειψη δεξιοτήτων.

«Ως εταιρεία, σταθερά εδώ και χρόνια υποστηρίζαμε την εκπαίδευση, την κατάρτιση και την εξέλιξη των νέων της χώρας μας. Σήμερα, κάνουμε ένα μεγάλο βήμα μπροστά, μέσα από μια συμμετοχική προσπάθεια για να βοηθήσουμε τους νέους να ξεπεράσουν τις προκλήσεις της εποχής και να ενταχθούν στην αγορά εργασίας», δήλωσε κατά την παρουσίαση του προγράμματος, η Διευθύντρια Επικοινωνίας της Coca-Cola Τρία Έψιλον, Αγγελική Πατρούμπα.

Συνεργασίες με ευρύ δίκτυο εταιρειών

Όπως αναφέρθηκε, στόχος του προγράμματος είναι να βοηθήσει 20.000 νέους, 18-30 ετών που βρίσκονται εκτός εργασίας να επιτύχουν μια θετική αλλαγή στη ζωή τους μέχρι το 2020. Συγκεκριμένα, μέσα από ένα ευρύ δίκτυο συνεργασιών με ειδικούς στην αγορά εργασίας, όπως το kariera.gr, που αποτελεί στρατηγικό συνεργάτη του προγράμματος καθώς και φορείς και επιχειρήσεις που προσφέρουν τεχνογνωσία και δικτύωση, το πρόγραμμα στοχεύει να δώσει στους νέους που θα συμμετάσχουν τα εφόδια που χρειάζονται για να πετύχουν.

Το ζήτημα της απασχόλησης είναι μείζον για τη νέα γενιά που καλείται να δημιουργήσει και να σταδιοδρομήσει σε ένα νέο περιβάλλον εργασίας με διαφορετικά δεδομένα, καινοτόμες τεχνολογίες που εξελίσσονται ραγδαία και την οικονομική κρίση που περιορίζει τις ευκαιρίες.

Όπως αναφέρθηκε, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat τα ποσοστά ανεργίας των νέων (κάτω των 25 ετών) στην Ελλάδα αυξήθηκαν στο 48% τον Ιανουάριο από 46,7% τον Δεκέμβριο. Παράλληλα σε 38% ανέρχεται το ποσοστό ανεργίας στους νέους κάτω των 30 ετών.

Το πρόγραμμα αφορά και μη πτυχιούχους

Σημειώνεται ότι η συμμετοχή στο πρόγραμμα «Youth Empowered» είναι δωρεάν και δεν προϋποθέτει πτυχίο ή εξειδίκευση. Μέσω πενθήμερων εκπαιδευτικών σεμιναρίων σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας και παράλληλα, διαδικτυακά, μέσω μίας πρωτοποριακής πλατφόρμας e-learning, το πρόγραμμα παρέχει στους συμμετέχοντες εκπαίδευση πάνω σε βασικές προσωπικές και επαγγελματικές δεξιότητες, απαραίτητες για τη σημερινή αγορά εργασίας, επαγγελματική καθοδήγηση από έμπειρα στελέχη της αγοράς και της Coca-Cola Τρία Έψιλον, που συμμετέχουν σε ρόλο μέντορα καθώς επίσης και δυνατότητες δικτύωσης με εταιρείες και ανθρώπους που μπορούν να προσφέρουν μελλοντικά ευκαιρίες απασχόλησης.

banner

Στη Θεσσαλονίκη το πρώτο σεμινάριο

Το πρώτο πενθήμερο σεμινάριο οργανώνεται στη Θεσσαλονίκη, από 12–16 Ιουνίου, σε συνεργασία με το OK!Thess του Δήμου Θεσσαλονίκης για τους 100 πρώτους συμμετέχοντες. Το διδακτικό υλικό του προγράμματος, εστιάζει σε δεξιότητες θεμελιώδεις για τη σημερινή αγορά εργασίας.

Αυτές είναι προσωπικές και διαπροσωπικές δεξιότητες (κατανόηση δυνατών και αδύνατων σημείων, αλληλεπίδραση και δικτύωση, επικοινωνιακές δεξιότητες, δημιουργία σωστού βιογραφικού, προετοιμασία για συνέντευξη κοκ), καθώς και βασικές επαγγελματικές γνώσεις, όπως project management, ικανότητες διαπραγμάτευσης, διαχείριση χρόνου, τεχνικές πωλήσεων, οικονομικά και Business planning.

Χορήγηση πιστοποίησης

Η ολοκλήρωση της εκπαίδευσης συνοδεύεται από σχετική βεβαίωση συμμετοχής, με αναφορά στα παραπάνω γνωστικά πεδία, ενισχύοντας το προφίλ και το βιογραφικό των συμμετεχόντων. Περισσότεροι από 30 μέντορες, στελέχη που προσφέρουν εθελοντικά το χρόνο και την εμπειρία τους στο πρόγραμμα, θα είναι παρόντες στο σεμινάριο, καθοδηγώντας τους συμμετέχοντες.

Μέσα στο 2017 θα ακολουθήσουν σεμινάρια στον Βόλο, το Ηράκλειο, την Αττική και την Λευκωσία, καθώς και η εκπαίδευση μέσω e-learning στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του προγράμματος.

Ηλεκτρονική πλατφόρμα με εκπαιδευτικό περιεχόμενο

Πρόκειται για μία σύγχρονη και gamified ηλεκτρονική πλατφόρμα, μοναδική για τα ελληνικά δεδομένα, που παρέχει το εκπαιδευτικό περιεχόμενο με τη μορφή e-learning, παρόμοια και ισότιμα με αυτή των σεμιναρίων. Με την εγγραφή τους, οι συμμετέχοντες δημιουργούν το προσωπικό τους προφίλ και μπορούν να επικοινωνήσουν με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες της διαδικτυακής κοινότητας, επαφή με τους μέντορες του προγράμματος και οργανωμένα online σεμινάρια και συνεδρίες μαζί τους, ενημέρωση για διαθέσιμα e-learnings καθώς και ιστορικό των εκπαιδεύσεών τους.

Η Φωτεινή Γαϊτανλή, Διευθύντρια Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας, kariera.gr ανέφερε ότι το kariera.gr, το μεγαλύτερο site για την εργασία στην Ελλάδα, ενώνει τις δυνάμεις του με την Coca-Cola Τρία Έψιλον σε μια εξαιρετική πρωτοβουλία, το πρόγραμμα Youth Empowered που έρχεται να βοηθήσει τους νέους, που πλήττονται από υψηλά ποσοστά ανεργίας, για να κάνουν την είσοδό τους στην αγορά εργασίας.

«Είναι ευθύνη και επιδίωξη όλων μας να ενισχύσουμε την προσπάθεια των νέων ώστε να ενδυναμωθούν μέσω των δυνατοτήτων που παρέχει το πρόγραμμα Youth Empowered δηλαδή ανάπτυξης γνώσεων και δεξιοτήτων, hands-on εκπαίδευσης σε Physical trainings και πολλών ευκαιριών δικτύωσης».

Ο Δημήτρης Καλογεράς, Πρόεδρος ΔΣ του Κέντρου Εθελοντών Μάνατζερ Ελλάδος, αναφέρθηκε στη συμμετοχή των μελών του ΚΕΜΕΛ στο πρόγραμμα, σε ρόλο μέντορα: «Ως μέλος του ΚΕΜΕΛ είμαι ευτυχής που η πρωτοβουλία της Coca-Cola Τρία Έψιλον, απευθύνεται σε νέους που βρίσκονται εκτός αγοράς εργασίας, με στόχο την ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους αλλά και την εξοικείωση με την επιχειρηματικότητα.

Οι στόχοι του ΚΕΜΕΛ συμπίπτουν με αυτούς του προγράμματος και τα μέλη μας, με μεγάλη εμπειρία στον χώρο των επιχειρήσεων, συμμετέχουν μαζικά και αφιλοκερδώς ως μέντορες με σκοπό να μεταλαμπαδεύσουν γνώσεις και εμπειρία στους νέους που θα παρακολουθήσουν το πρόγραμμα». Αναλυτικές πληροφορίες για το πρόγραμμα είναι διαθέσιμες στην σελίδα του Youth Empowered, στην ιστοσελίδα της Coca-Cola Τρία Έψιλον gr.coca-colahellenic.com

 

Αναδημοσίευση από : http://www.iefimerida.gr

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue