Home ΚοινωνίαΑιγαίο Χαρούλα Κοτσάνη: ΙΚΑΡΙΑ!  Όταν η ζωή γράφει πραγματικά «σενάρια»!

Χαρούλα Κοτσάνη: ΙΚΑΡΙΑ!  Όταν η ζωή γράφει πραγματικά «σενάρια»!

by ikariaki.gr
520 views

ΙΚΑΡΙΑ!  Όταν η ζωή γράφει πραγματικά «σενάρια»!

 

22/Φεβρουαρίου/2024  (πριν 4 περίπου μήνες)

με την σημερινή ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ και με τον σημερινό ΔΗΜΑΡΧΟ ολοκληρώθηκε η εκπαίδευση της ομάδας αντιρρύπανσης για σενάριο θαλάσσιας ρύπανσης!

Το Λιμενικό Ταμείο Ικαρίας, στο πλαίσιο των δράσεων του για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, διοργάνωσε, ΤΟΤΕ,  με μεγάλη επιτυχία εκπαιδευτική άσκηση για την αντιμετώπιση περιπτώσεων θαλάσσιας ρύπανσης στην περιοχή, παρών κι ο αντιδήμαρχος κ. Νίκος Λαρδάς κι εκπρόσωπος της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου κ. α. σημαντικών προσώπων!!! το δελτίο δε τύπου που παρουσίασαν είναι αναλυτικότατο το βλέπετε στις παρακάτω φωτο… Παρουσίασαν όλα τα σύγχρονα μέσα καθώς και την σωστή τους χρήση τα οποία φυλάσσονται σε ειδικό container στο λιμάνι έτοιμα να τεθούν όποτε χρειαστεί σε υπηρεσία! (έτσι θα περίμενε κάθε πολίτης χωρίς κομματικά ή άλλα πάθη…) και ως «δια μαγείας» στις 13 Ιουνίου παρουσιάστηκε αυτό για το οποίο εκπαιδεύτηκαν όλοι οι παραπάνω!!! Εικόνες ρυπαρότητας έκαναν την Μεσακτή (την πιο τουριστική παραλία της Ικαρίας) να φαντάζει απρόσιτη ως κι επικίνδυνη… κανείς δεν μπορεί να απολαύσει την θάλασσα αν δεν καθαριστεί! Και αντί να δούμε να ενεργοποιείται ο μηχανισμός αυτός του container με τους εκπαιδευμένους ανθρώπους ακούμε και διαβάζουμε το μνμ του ΔΗΜΟΥ με τον ΔΗΜΑΡΧΟ:

13/ΙΟΥΝΙΟΥ/204 (4 μήνες μετά)

« Σήμερα τις απογευματινές ώρες ενημερώθηκε η Δημοτική  Αρχή για την ύπαρξη διάσπαρτων μαύρων πετρελαιοειδών στην ακτή της ευρύτερης περιοχής Γιαλισκαριού (Μεσακτή – Λιβάδι – Αρμενιστής).

 

Ο Δήμος Ικαρίας αδυνατώντας να αναλάβει τον καθαρισμό με το διαθέσιμο σήμερα προσωπικό, απευθύνει κάλεσμα σε όσους επιθυμούν να βοηθήσουν εθελοντικά στον καθαρισμό της ακτής  από τα κατάλοιπα πετρελαιοειδών, την Παρασκευή 14/6 από τις 8:00 π.μ να συγκεντρωθούν στην παραλία της Μεσακτής, (στους εθελοντές θα διατεθούν γάντια σακούλες απορριμμάτων και νερά). Οι εθελοντές θα πρέπει να φορούν άνετα ρούχα και μαζί τους να έχουν, αντηλιακό, γυαλιά ηλίου, καπέλο. Άτομα με προβλήματα υγείας και ευπαθείς ομάδες δεν μπορούν να συμμετάσχουν στην δράση καθαρισμού. Παράλληλα απευθύνουμε έκκληση σε όσους τυχόν διαθέτουν αντιρρυπαντικό εξοπλισμό (Λιμενικές αρχές – Λιμενικό ταμείο – Περιφέρεια) να συμβάλουν με κάθε τρόπο.

 

banner
  • Πού είναι το Λ.Τ. και ο νεοεκλεγής Πρόεδρός του κ. Ιωάννης Σηφάκης; στέλεχος κιόλας του κυβερνώντος κόμματος;

 

  • Γιατί ο ΔΗΜΟΣ τους παρακαλεί αντί να τους καλεί να αντιμετωπίσουν από κοινού το πρόβλημα;

 

  • Είναι δυνατόν να επικαλείστε τόσο εύκολα τον «εθελοντισμό» σε δράσεις που ενυπάρχει κι ο κίνδυνος για την υγεία των πολιτών;

Τελικά  ή στραβός είν΄ ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε ή θα πνιγούμε όλοι μαζί!

Χαρούλα Κ. Κοτσάνη

Διαβάστε ακόμα

Leave a Comment

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue