Home ΚοινωνίαΠολιτικήΒουλευτικές Εκλογές 2023 Χάρης Μαμουλάκης: Ο Κρητ-Ίκαρος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Χάρης Μαμουλάκης: Ο Κρητ-Ίκαρος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Ύψιστη στιγμή Δημοκρατίας οι εκλογές!

by ikariaki.gr
1,3K views
Τελευταία ημέρα δημοσίων εμφανίσεων για τους υποψηφίους βουλευτές και σήμερα συνομιλούμε με τον Χάρη Μαμουλάκη, βουλευτή στο Ηράκλειο της Κρήτης, υποψήφιο και τώρα στις εκλογές της Κυριακής 21/5.
Γνωρίσαμε δημοσιογραφικά τον κ.Μαμουλάκη εδώ στην Ικαρία, από τις αναφορές του στο κοινοβούλιο αναφορικά με την
και την συνολική του παρουσία στις συνεδριάσεις της βουλής.

Από ποιο χωριό της Ικαρίας είσαστε;

Από τον πανέμορφο Εύδηλο, απ’ όπου και κατάγεται η μητέρα μου. Ένα μέρος που επισκέπτομαι τακτικά και που μου έχει χαρίσει μοναδικές αναμνήσεις, όπως και όλη η Ικαρία. Κατά γενική ομολογία άλλωστε, η Ικαρία είναι ένα από τα ομορφότερα νησιά της πατρίδας μας που αξίζει να επισκεφτείς, να απολαύσεις, να ζήσεις.

Έχει επηρεάσει η Ικαριακή σας καταγωγή στην πολιτική σας σκέψη;

Όλοι μας κουβαλάμε στοιχεία από την καταγωγή μας, στοιχεία που μας επηρεάζουν σε κάθε φάση της ζωής μας. Η δυνατότητα, για παράδειγμα, της καθαρής και δομημένης σκέψης, της ψυχραιμίας κατά τη διαδικασία λήψης των αποφάσεων, αλλά και του να πράττεις και να ενεργείς με γνώμονα το κοινό συμφέρον, νομίζω ότι επηρεάζονται και από την Ικαρία.

Είσαστε ήδη βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο νομό Ηρακλείου και με πολύ υψηλά ποσοστά σε σταυρόδοσια. Πότε ξεκινήσατε την πολιτική σας ενασχόληση.

Ξεκίνησα με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τον Δήμο Ηρακλείου το 2015, οπότε και ανέλαβα καθήκοντα αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων αρχικά, Ανακύκλωσης & Καθαριότητας στη συνέχεια. Το 2019 έκανα το πρώτο βήμα στην κεντρική πολιτική σκηνή, με τους συμπολίτες μου να με τιμούν με την ψήφο τους εκλέγοντάς με πρώτο βουλευτή Ηρακλείου με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Κοινοβουλευτικό έργο από το Ηράκλειο,  για θέματα της Κρήτης και με το βλέμμα και στην Ικαρία, Είδαμε αρκετές αναφορές για θέματα που αφορούν το νησί μας.

Προσπάθησα καθ’ όλη τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής μου θητείας, να αναδεικνύω τα θέματα που απασχολούν τους συμπολίτες μου. Να φέρνω στο επίκεντρο της δημόσιας σφαίρας τα προβλήματα, να καταθέτω ως λύσεις τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία. Να συνεργάζομαι και να συμμετέχω ενεργά στην προσπάθεια βελτίωσης της καθημερινότητας αλλά και ενίσχυσης των αναπτυξιακών προοπτικών, τόσο ως Βουλευτής Ηρακλείου όσο και ως αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία.

Σε αυτό συνέβαλλε καθοριστικά και η συνεχής επικοινωνία με Φορείς και πολίτες, με τους οποίους αναπτύξαμε εξαιρετική σχέση αλληλεπίδρασης. Το εάν και κατά πόσο κατάφερα να φανώ χρήσιμος, γιατί αυτός ήταν ο στόχος από την αρχή, θα το κρίνουν οι συμπολίτες μου στις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Τις πιο κρίσιμες εκλογές των τελευταίων δεκαετιών. Με την ευκαιρία που μου δίνετε, θα ήθελα να απευθύνω ένα ανοικτό κάλεσμα για συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία. Είναι ύψιστη στιγμή της Δημοκρατίας οι εκλογές, είναι η στιγμή που η κάθε μία και ο κάθε ένας πολίτης παίρνει το μέλλον στα χέρια του.

Αυτό δικαίωμα – αλλά και υποχρέωση – πρέπει να το αξιοποιήσουμε με τον ιδανικότερο τρόπο. Και το πρώτο βήμα, είναι να πάμε στην κάλπη.

Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας.

bannerΔιαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue