Home ΣυγκοινωνίεςΑκτοπλοϊκό BS PATMOS: “Μάχη” στο θάλαμο των αποσκευών – Καταγγέλει επιβάτης

BS PATMOS: “Μάχη” στο θάλαμο των αποσκευών – Καταγγέλει επιβάτης

by ikariaki.gr
2,2K views
Μ. Πέμπτη και το BS PATMOS γεμάτο από επισκέπτες καταφθάνει στην Ικαρία. Οι επιβάτες κατεβαίνουν στο χώρο αποσκευών όπου επικρατεί πανικός για να βρει ο καθένας την αποσκευή του. Βαλίτσες πετιούνται στον αέρα, στην προσπάθεια των επιβατών να βρουν γρήγορα τη δική τους. Ένας τουρίστας χαρακτηρίζει το περιστατικό “τρελό” και μια επιβάτης καταγγέλει το περιστατικό για τις απαράδεκτες συνθήκες, διαβάστε παρακάτω:
“Θα ήθελα να αναφέρω ένα περιστατικό που συνέβη τη Μεγάλη Πέμπτη 13/4/23 ταξιδεύοντας με το Blue Star Patmos από τον Πειραιά με προορισμό τον Άγιο Κήρυκο. Στην επιβίβαση πριν τον έλεγχο των εισιτηρίων, καθ’ υπόδειξη του πληρώματος οι επιβάτες έπρεπε να τοποθετήσουμε υποχρεωτικά τις αποσκευές μας σε ένα ειδικό χώρο, αρκετά μικρό, δίπλα στο γκαράζ των οχημάτων.
Όταν φτάσαμε στον χώρο, όλα τα ράφια που υπήρχαν ήταν ήδη γεμάτα και πολλές βαλίτσες βρίσκονταν στο πάτωμα άναρχα η μία πάνω στην άλλη.
Τα παραπάνω είχαν ως αποτέλεσμα κατά την αποβίβαση να επικρατήσει πανικός.
Όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες, που σας επισυνάπτω, οι επιβάτες μόνοι μας προσπαθούσαμε να βρούμε τις βαλίτσες μας περιμένοντας αρκετή ώρα μέχρι να εντοπίσει ο καθένας τη βαλίτσα του. Ορισμένοι χρειάστηκε να μετακινήσουν αποσκευές κυριολεκτικά πετώντας και βγάζοντας κάποιες εκτός του χώρου των αποσκευών για να μπορέσουν να προσεγγίσουν τις δικές τους.
Όπως ήταν αναμενόμενο και η δική μου βαλίτσα βρέθηκε σε άλλο σημείο από αυτό που την είχα αφήσει. Οπότε είναι σίγουρο πως μέσα σε αυτό το χάος μετακινήθηκαν αποσκευές που οι ιδιοκτήτες τους αποβιβάζονταν στα επόμενα λιμάνια. Να σημειωθεί, επίσης, πως λόγω του Πάσχα, το πλοίο ήταν πλήρες, με Έλληνες και ξένους ταξιδιώτες.
Ένας μάλιστα τουρίστας είχε μείνει εμβρόντητος με αυτήν την κατάσταση λέγοντας την φράση: This is wild!
Όσο συνέβαιναν αυτά, δεν υπήρξε καμία ουσιαστική υπόδειξη ή βοήθεια από το προσωπικό το οποίο ήταν τελείως αδιάφορο και απαξίωσε κάθε μορφή διαμαρτυρίας.
Είναι προφανές πως ο χώρος αποσκευών στο πλοίο είναι δυσανάλογα μικρός σε σχέση με τον αριθμό των επιβατών, που μπορεί να ταξιδεύουν σε συνθήκη πληρότητας. Όμως δεν είναι δυνατόν να επαναληφθεί η ίδια κατάσταση.
Εφόσον ο χώρος αυτός δεν επαρκεί για την κάλυψη των αναγκών, είναι απαραίτητο να δίνονται εναλλακτικές στους επιβάτες όπως για παράδειγμα η δυνατότητα  να παίρνουν μαζί τους τις αποσκευές, γιατί ενέχει ο κίνδυνος απώλειας ή καταστροφής του περιεχομένου τους, εάν υπάρχει κάτι εύθραυστο.
Αν και ακολουθήσαμε πιστά τις οδηγίες του πληρώματος, η εταιρεία με τη συγκεκριμένη διαχείριση απέδειξε πως δεν είναι ικανή να εξασφαλίσει την ασφάλεια των αποσκευών.
Νομίζω πως αξίζει να δημοσιοποιηθεί το συγκεκριμένο περιστατικό, γιατί οι συνθήκες ήταν απαράδεκτες και δεν συνάδουν καθόλου με την αυξημένη τιμή του εισιτηρίου”.

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue