Home Περιβάλλον Μπλόκο κατοίκων σε απορριμματοφόρα στην Ικαρία

Μπλόκο κατοίκων σε απορριμματοφόρα στην Ικαρία

by ikariaki.gr
35 views

aporimatoforo 3Τον αποκλεισμό αντιμετώπισε απορριμματοφόρο του Δήμου Ικαρίας αργά χτες το βράδυ Τρίτης,από κατοίκους της περιοχής στον Εύδηλο.Το όχημα επιστρέφοντας από τον Άγιο Κήρυκο όπου έκανε δρομολόγιο διακομιδής απορριμμάτων κατευθυνόταν με προορισμό πιθανότατα τον σκουπιδότοπο των Ραχών(Αργιουλάκι).

Οι κάτοικοι διαμαρτυρόμενοι για αυτή την κίνηση της Δημοτικής Αρχής απέκλεισαν τον παραλιακό δρόμο μετά τον Εύδηλο κοντά στη παραλία στο Φύτεμα εμποδίζοντας την πορεία του οχήματος του Δημοτικού Διαμερίσματος Ραχών.

Ο αντιδήμαρχος Ευδήλου Ηλίας Λεριάδης μιλώντας στην Ικαριακή Ραδιοφωνία δήλωσε πως δεν είχε γνώση για το γεγονός του δρομολογίου και πως το έμαθε μετά το σχετικό ”μπλόκο” χτες το βράδυ.Όπως είχε δηλώσει και στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο ήταν αντίθετος στη μεταφορά των απορριμάτων.Σε σημερινή του επικοινωνία με τον Δήμαρχο Ικαρίας ενημερώθηκε και για δεύτερο δρομολόγιο απορριμματοφόρου του Δημοτικού Διαμερίσματος Ευδήλου για τα χωριά Μονοκάμπι-Πλωμάρι.Το δεύτερο όχημα ακινητοποιήθηκε από κατοίκους έξω από τον ΧΑΔΑ Ευδήλου σήμερα το μεσημέρι.
ο κ.Λεριάδης τόνισε πως πρέπει η αντιπολίτευση(μείζονα και ελάσσονα) να δείξει αλληλεγγύη σε αυτό το σοβαρό θέμα και να μην αφήσουμε να επικρατήσει ο τοπικισμός μεταξύ Δημοτικών Διαμερισμάτων.

aporimatoforo 2Κλείνοντας επισήμανε πως είναι υπόθεση ενός μηνός να γίνει η άφιξη του εξοπλισμού κομποστοποίησης στον Άγιο Κήρυκο μετά από συνεργασία του Δήμου Ικαρίας -που επικυρώθηκε και στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο- με την εταιρία που θα αναλάβει αυτή τη διαδικασία,όπως σχολίασε η διαδικασία αυτή είναι και η πιο πρόσφορη και χρονικά και οικονομικά για την κατάσταση που έχει επέλθει στην διαχείριση των απορριμάτων σε όλο το νησί.

Σχόλιο είχαμε και από τον κ.Νίκο Λαρδά δημοτικό σύμβουλο της Λαϊκής Συσπείρωσης που δήλωσε πως η Δημοτική Αρχή βρίσκεται μπροστά σε ένα αδιέξοδο στο οποίο σε ένα ποσοστό ευθύνεται και η ίδια.

Η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης είχε αναφερθεί πως δεν θα γίνει δεκτό να γίνει μεταφορά των απορριμάτων μεταξύ Δημοτικών Διαμερισμάτων και το είχε καταψηφίσει και στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο της 3-4-2012.

Ο κ.Λαρδάς επισήμανε πως ο ΧΑΔΑ Αγίου Κηρύκου μετά από κάποιες παρεμβάσεις είχε την δυνατότητα να δεχτεί απορρίμματα για άλλους 2-3 μήνες ακόμα άρα δεν υπήρχε λόγος μεταφοράς τους σε Ράχες και Εύδηλο.

aporimatoforoΟ εκπρόσωπος της Αυτόνομης Συσπείρωσης Πολιτών Ικαρίας κ.Ηλίας Γαγλίας σχολίασε πως το θέμα δεν λύνεται με την μετατόπιση του προβλήματος από τη μία περιοχή στην άλλη.Τονίζοντας πως χάθηκαν 14 μήνες απραξίας για την Δημοτική Αρχή και στο θέμα της διαχείρισης απορριμμάτων και πως είναι απορίας άξιο ο ”πειραματισμός” που διέπει τις δράσεις πάνω σε τόσο σοβαρά ζητήματα της Ικαρίας.

Με τα απορρίμματα και την διαχείριση τους να έχουν φτάσει κυριολεκτικά σε μείζον θέμα για την Ικαρία και τους κάδους απορριμάτων σε Άγιο Κήρυκο – Εύδηλο και Ράχες να είναι γεμάτοι τίθεται σαφώς θέμα Υγιεινής, ζήτημα που θα ενισχυθεί και μετά τις γιορτές του Πάσχα όπου τα απορρίμματα θα αυξηθούν και οι αντιδράσεις κατοίκων και φορέων ίσως να ενταθούν προς επίλυση του θέματος.

Το ζήτημα της πιλοτικής κομποστοποίησης απορριμμάτων που έθεσε η Δημοτική Αρχή ίσως να είναι μια λύση που πορεύεται θα μπορούσαμε να πούμε προς την κατεύθυνση της ανακύκλωσης.

banner

Ικαριακή Ραδιοφωνία 92,8fm – ikariaki.gr

Διαβάστε ακόμα

Comments are closed.

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue