Home Τ. ΑυτοδιοίκησηΠεριφέρεια Β.ΑιγαίουΕπαρχείο Ικαρίας-Φούρνων Αύριο 1/12/2015 η κηδεία του Επάρχου Ικαρίας – Μηνύματα και ψηφίσματα για τον Στέφανο Παμφίλη

Αύριο 1/12/2015 η κηδεία του Επάρχου Ικαρίας – Μηνύματα και ψηφίσματα για τον Στέφανο Παμφίλη

by ikariaki.gr
3 views

stefanos-pamfilis

 Την Τρίτη 1/12 στις 2.30 το μεσημέρι, στον οικισμό Παναγιά του Αγίου Κηρύκου Ικαρίας θα δοθεί το τελευταίο αντίο του πρόωρα χαμένου Στέφανου Παμφίλη. Η νεκροψία που έγινε στον Πειραιά ως αιτία θανάτου ανάδειξε «έμφραγμα μυοκαρδίου».

Ο Στέφανος Παμφίλης ήταν γεννημένος το 1959 ασχολήθηκε ενεργά με την πολιτική ως στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας και ασκούσε για 2η φορά τα καθήκοντα του Επάρχου ως εκλεγμένος περιφερειακός σύμβουλος μετά τη νίκη του συνδυασμού «Εμείς για το Αιγαίο», της Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Χριστιάνας Καλογήρου στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2014.
Ήταν παντρεμένος με την Αιμιλία Στυλιανουδάκη και ήταν πατέρας 2 αγοριών.
Υπάλληλος στη ΔΕΗ ενώ ασχολήθηκε και με την δημοσιογραφία στον «Εθνικό Κήρυκα» Νέας Υόρκης και στον Σαμιακό και Ικαριακό τύπο.
Διετέλεσε Έπαρχος Ικαρίας-Φούρνων από το 1999 έως το 2002, μετά τον θάνατο του τότε Επάρχου Αριστείδη Κουμιώτη, διετέλεσε επίσης Νομαρχιακός σύμβουλος, Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρείας Επαρχίας Ικαρίας, μέλος του διοικητικού συμβουλίου Νοσοκομείου Ικαρίας για 4 χρόνια, Αντιπρόεδρος Δ.Σ. Πανικάριου Νοσοκομείου (2008-2010) και Προϊστάμενος του Γραφείου Προστασίας Περιβάλλοντος & Αρχιτεκτονικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Αιγαίου.

 

Ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου για το θάνατο του Στέφανου Παμφίλη

 

Στη Μυτιλήνη σήμερα, Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015, το Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου, συνήλθε εκτάκτως μετά τον αδόκητο θάνατο του Επάρχου Ικαρίας Στεφάνου Παμφίλη, κατά το οποίο, η Περιφερειάρχης, οι Αντιπεριφερειάρχες, ο Πρόεδρος και τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου εξέφρασαν τη βαθιά τους θλίψη για τον πρόωρο και άδικο θάνατο του συναδέλφου και  Επάρχου  Ικαρίας Στεφάνου Παμφίλη.

Η είδηση του θανάτου του, βύθισε την Ικαρία και όλο το Βόρειο Αιγαίο σε βαθύ πένθος.

Η ειλικρινής μας θλίψη δεν οφείλεται απλά στο θάνατο ενός συναδέλφου, αλλά προπάντων στο πάθος που επέδειξε κατά την πολύχρονη προσφορά του στα κοινά και ειδικά στο θεσμό της Αυτοδιοίκησης. Ο θεσμός γενικά και ειδικότερα η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, είναι από σήμερα πολύ πιο φτωχή.

Η Περιφερειάρχης, οι Αντιπεριφερειάρχες, ο Πρόεδρος και τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου, εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος και συμπαρίστανται ολόψυχα στο πένθος τους.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα:

  • Αντιπροσωπεία του Περιφερειακού Συμβουλίου με επικεφαλής την Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κα. Χρισιάνα Καλογήρου, τον Αντιπεριφερειάρχη Σάμου κ. Νικόλαο Κατρακάζο καθώς και τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Δημοσθένη Χατζηγιάννη, να παρασταθούν στην εξόδιο ακολουθία και να εκφράσουν τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.
  • Να κατατεθεί στεφάνι στη σωρό του εκλιπόντος.
  • Να μείνουν οι σημαίες όλων των κτιρίων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου μεσίστιες την ημέρα της κηδείας, ήτοι την 1-12-2015.
  • Να αναρτηθεί η φωτογραφία του εκλιπόντος στα γραφεία του Επαρχείου Ικαρίας.
  • Να εκφωνηθεί επικήδειος από την κα Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου.
  • Να αναγνωσθεί η παρούσα στην εξόδιο ακολουθία και να δημοσιευθεί στον Τύπο.

 

 

 

Δήλωση του Βουλευτή Σάμου κ. Δημήτρη Σεβαστάκη

για τον Έπαρχο Ικαρίας Στέφανο Παμφίλη

 

banner

 

Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια για τον απροσδόκητο θάνατο του Έπαρχου Ικαρίας  Στέφανου Παμφίλη, στην οικογένεια και τους φίλους του. 

Ήταν ένας δραστήριος πολίτης και πολιτικός, με έγνοια για την Ικαρία και τους πολίτες της. H συνεργασία μας υπήρξε πάντα παραγωγική, καταδεικνύοντας στην πράξη ότι η πολιτική καταγωγή δεν εμποδίζει την κοινή δράση και συνεννόηση για το καλό και την πρόοδό του τόπου μας. 

 

Ο Δήμος Ικαρίας για τον  θάνατο

                                        του Έπαρχου Ικαρίας & Φούρνων  Στέφανου Παμφίλη

 

    Στον Άγιο Κήρυκο Ικαρίας σήμερα 30 Νοεμβρίου 2015, ημέρα Δευτέρα  και ώρα 16:00, συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση  το Δημοτικό Συμβούλιο Ικαρίας, μετά τον αιφνίδιο  θάνατο του Έπαρχου Ικαρίας Στεφάνου Παμφίλη.

     Το δημοτικό συμβούλιο αφού εξέφρασε  την θλίψη του για τον πρόωρο και άδικο θάνατο του Έπαρχου Ικαρίας Στεφάνου Παμφίλη.

 

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ   ΟΜΟΦΩΝΑ

1. Να εκφραστούν  στην οικογένεια του και στην περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, τα θερμά μας συλλυπητήρια για τον απροσδόκητο θάνατο του Έπαρχου Ικαρίας  Στέφανου Παμφίλη.

2. Να παραστεί στην τελετή διαπαραταξιακή αντιπροσωπεία του δημοτικού Συμβουλίου (με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Δ.Σ λόγω απουσίας του Δημάρχου από το νησί), σαν ελάχιστη αναγνώριση της προσφοράς του Έπαρχου.

3. Να κατατεθεί στεφάνι εκ μέρους του Δήμου.

4. Να  διαθέσει την φιλαρμονική του δήμου, προκειμένου να αποδοθούν οι δέουσες τιμές.

5. Να ανασταλεί η λειτουργία των υπηρεσιών του δήμου Ικαρίας, την 1/ 12 /2015, από την 13:30 έως το τέλος του ωραρίου λειτουργίας.

6.  Να δημοσιευθεί αντίγραφο της παρούσας στο Τύπο.

 

ΔΗΜΟΣ   ΙΚΑΡΙΑΣ

 

 

 

 

 

 

Οι εργαζόμενοι στο Επαρχείο Ικαρίας

 

εκφράζουν τη θλίψη τους και τα θερμά τους συλλυπητήρια

 

στην οικογένεια του Έπαρχου Στέφανου Παμφίλη που

 

έφυγε πρόωρα και απρόσμενα από τη ζωή.

 

Η συνεργασία μας μαζί του όλους αυτούς τους μήνες υπήρξε

 

αρμονική και υποδειγματική.

 

Η στήριξή του προς εμάς,  ουσιαστική.

 

 

 

Καλό ταξίδι, Στεφανή.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή Νομού Σάμου

 

 

Ένας καλός φίλος, ένας μαχητής της ζωής, ένας δυναμικός, δραστήριος και αποτελεσματικός άνθρωπος που αγωνιζόταν για τον τόπο του δεν είναι πλέον κοντά μας.

Ο Στέφανος Παμφίλης ο Έπαρχός μας, το κορυφαίο στέλεχος της παράταξης μας στην Ικαρία  δυστυχώς δεν θα μπορέσει ξανά να δώσει τις «μάχες» που έδινε καθημερινά από όλες τις θέσεις που του είχαν εμπιστευτεί οι πολίτες των νησιών μας, οι πολίτες της Ικαρίας και Φούρνων.  

Μας φαίνεται ως «ψέμα» η είδηση του θανάτου του, γιατί μέχρι και χθες ήταν παρόν σε όλες της δραστηριότητες του Επαρχείου, ήταν παρόν σε όλες τις εσωτερικές μας εκλογικές διαδικασίες, ήταν παρόν στην ζωή.

 

Δυστυχώς δεν τα κατάφερε.

 

Καλό σου ταξίδι φίλε Στεφανή.

 

 

Στην οικογένειά του εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια.

 

 

 

Σάμος  28-11-2015

 

 

Ο Πρόεδρος

 

Νικόλαος Στεφανής

 

 

Για τον Χαμό του Επάρχου και Φίλου Στέφανου Παμφίλη
Γι ακόμη μια φορά μας ξάφνιασε ο Στεφανής! Όχι όμως ευχάριστα όπως μας είχε συνηθίσει με τις επιτυχίες του. Έφυγε απ τη ζωή πρόωρα και βιαστικά.
Δεν ήθελα να το πιστέψω, δεν ήθελα να το δεχτώ. Όμως η μοίρα του καθενός μας είναι προδιαγεγραμμένη, πάνω και πέρα από αυτό που θέλουμε.
Δεν είχαν περάσει πολλές ώρες που συζητούσαμε στο Επαρχείο για τα Έργα που είχε παραδώσει, γι αυτά που ήταν σε εξέλιξη, για υλοποιήσιμα Σχέδια και Οραματισμούς του που θα έδιναν Αναπτυξιακή Πνοή στην αγαπημένη του Νικαριά , στους Φούρνους και στη Θύμαινα. Καταπιανόταν με πολλά συγχρόνως και τα κατάφερνε, χωρίς να υπολογίζει τον χρόνο, τον κόπο και την φθορά στην υγεία του.
Με τον Στεφανή γνωριστήκαμε πριν 7 χρόνια στην Διοίκηση του Νοσοκομείου μας όπου μου δόθηκε η ευκαιρία να εκτιμήσω τις ικανότητές του. Είχε έντονη, εκρηκτική πολλές φορές και υπερβατική προσωπικότητα, με προσήλωση όμως στον στόχο, μεθοδικότητα και παραγωγικό τρόπο σκέψης. Αυθόρμητος, ενθουσιώδης αλλά και αποτελεσματικός, ανιδιοτελής με σταθερές θέσεις και αξίες.
Δεν συμφωνούσε εύκολα, αλλά λειτουργούσε σε κλίμα αλληλοκατανόησης.Το γραφείο του στο Επαρχείο ήταν πάντα ανοικτό για όλους όσους ζητούσαν την συνδρομή του για επίλυση τοπικών αλλά και προσωπικών προβλημάτων, πέρα και έξω από τις όποιες κομματικές ή ιδεολογικές πεποιθήσεις. Η έγνοια του ήταν μεγάλη για τους αδύναμους ασκώντας αθόρυβα προνοιακό και ανθρωπιστικό έργο. Το κενό που αφήνει ο Στέφανος είναι πολύ μεγάλο . Η απώλεια του δυσβάστακτη για την σύζυγό του, τα δυο του παλληκάρια και τους συγγενείς του, στους οποίους εκφράζω την βαθύτατη θλίψη και τα συλλυπητήριά μου.

Αλέξανδρος Σκάρος

 

 

 

 

     ΣΥΛΛΟΓΟΣ “ ΕΝΩΣΗ”

(Κουνιάδου-Προεσπέρας-Κάτω Προεσπέρας-Νάνουρα)

              ΙΚΑΡΙΑΣ

Κάνιγγος  23 – 10677 Αθήνα                                               

syllogosenosi@gmail.com                                                     

 

Αριθ. πρωτ. 942                                                       

Ημερ. 29/11/2015

 

Προς

Οικογένεια Στέφανου Παμφίλη

Επαρχείο Ικαρίας και Φούρνων

Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

 

                                                       ΨΗΦΙΣΜΑ

 

Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΝΩΣΗ (Κουνιάδου-Προεσπέρας-Κάτω Προεσπέρας-Νάνουρα) ΙΚΑΡΙΑΣ εκφράζει τα βαθιά συλληπητήρια όλων των μελών του Συλλόγου για τον αιφνίδιο θάνατο του Επάρχου Ικαρίας και Φούρνων Στέφανου Παμφίλη.

Έφυγε από κοντά μας πολύ πρόωρα ένας συμπατριώτης μας που αγαπούσε την Ικαρία με πάθος, αγωνιζόταν για τα προβλήματα του νησιού μας, είχε προσφέρει πολλά και είχε να προσφέρει πολύ περισσότερα στο μέλλον.

Ο Σύλλογός μας είχε μαζί του άψογη συνεργασία για πολλά θέματα που αφορούσαν την περιοχή μας.

 

Ευχόμαστε στην οικογένειά του δύναμη και κουράγιο και στους συνεργάτες του να συνεχίσουν επάξια το έργο του.  

Ας είναι ελαφρύ το Καριώτικο χώμα που θα τον δεχτεί σήμερα.-

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Γ.Σ.   ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΡΟΥΤΣΟΣ

 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΥ Δ.Σ.  ΕΙΡΗΝΗ Ν. ΓΑΓΛΙΑ

 

 

 

 

 

κατάλογος

 

 

Ο Δημοτικός συνδυασμός «Δράση – Ενότητα – Προοπτική»  για το χαμό του Στέφανου Παμφίλη

 

Ο Δημοτικός συνδυασμός «Δράση – Ενότητα – Προοπτική»  θα ήθελε να εκφράσει τα ειλικρινή συλλυπητήρια του  στην οικογένεια και το ευρύτερο οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον του αδικοχαμένου έπαρχου Ικαρίας, Στεφάνου Παμφίλη. Η είδηση του χαμού του δεν συγκλόνισε μόνο την αγαπημένη του Ικαρία αλλά και τη Σάμο και τους Φούρνους.

Εάν και πολλές φορές είχαμε διαφορετικές τοποθετήσεις σε διάφορα θέματα, κανείς δεν μπορεί να μην αναγνωρίσει το πάθος, το σθένος και την αγωνιστικότητα του για τον καλό του τόπου του. Αυτός ο πληθωρικός του χαρακτήρας ήταν που άφησε έργο στην τοπική αυτοδιοίκηση και χάρη σε αυτό θα μνημονεύεται από τους επόμενους

 

 

 Εμπορικός Σύλλογος Αγίου Κηρύκου

 

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αγίου Κηρύκου εκφράζει τη θλίψη του και
τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια και στους οικείους του Στεφανή
Παμφίλη. Την ώρα της κηδείας του τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά.

 

 

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue