Home ΚοινωνίαΕλλάδα Αυλαία στο Ανοιχτό Διεθνές Πρωτάθλημα Σκάκι Αιγαίου Ίκαρος 2020

Αυλαία στο Ανοιχτό Διεθνές Πρωτάθλημα Σκάκι Αιγαίου Ίκαρος 2020

by ikariaki.gr
44 views

 

Αναμεταδίδουμε Φωτογραφίες-Βίντεο αλλά και την λεπτομερέστατη ενημέρωση-ανακοίνωση από τους διοργανωτές.

πραγματικά με μεγάλη επιτυχία, ο Ίκαρος 2020 πέρασε στην ιστορία αποδεικνύοντας για μια ακόμα φορά το πολύ υψηλό επίπεδο διοργανώσεων που μπορούν να διεξαχθούν στην Ικαρία.

Ραντεβού και του χρόνου, (ελπίζοντας) χωρίς τους περιορισμούς προστασίας από τον Covid-19….

  Ο πολυπρωταθλητής Ελλάδας Β. Κοτρωνιάς (αριστερά) νίκησε στον τελευταίο γύρο, ύστερα από μακρά παρτίδα 72 κινήσεων, τον Κ. Γεωργίου και κατέκτησε την πρώτη θέση!

Νικητής ο Κοτρωνιάς – πρωταθλητές Αιγαίου

Λαδόπουλος και Τρουμούχη

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Ανοιχτό Διεθνές Πρωτάθλημα Αιγαίου «Ίκαρος 2020».

Νικητής για μία ακόμα φορά αναδείχθηκε ο πολυπρωταθλητής Ελλάδας Βασίλης Κοτρωνιάς, τερματίζοντας μόνος πρώτος και αήττητος με 6,5 βαθμούς σε 7 παρτίδες.

banner

Τη δεύτερη θέση κατέλαβε ο Ντέιβιντ (Ιταλία) με 6 και στις τρεις επόμενες ισοβάθμησαν οι Ι. Νικολαΐδης, Μπανίκας και Λαδόπουλος με 5,5. Ο Λαδόπουλος, ως σκακιστής του Ιππότη Ρόδου, κατέκτησε τον τίτλο του πρωταθλητή Αιγαίου. Από 5 βαθμούς συγκέντρωσαν οι Γεωργίου, Παπασημακόπουλος, Χατζηελευθερίου, Ορνιθόπουλος (καλύτερος βετεράνος), Καραγιάννης και Γαζής.  Οι πρώτες σκακίστριες:  1) Ράιζνιτσε–Όζολα (Λετονία) 4,5, 2-5) Ίασμαν (Γαλλία), Τρουμούχη (Ρόδος – πρωταθλήτρια Αιγαίου), Γούργαρη (Ικαρία – δευτεραθλήτρια Αιγαίου),  Γκούσκου-Σαγιά 4.

Οι πρώτοι ανά ηλικιακή κατηγορία: Δάλλας (20), Μπάρδης (18), Χατζηελευθερίου (16), Καραμίχος (14), Σταθάτος (12), Μερκουρόπουλος (10), Δεληγιάννης (8). Οι πρώτες νεάνιδες: Γούργαρη (20), Τρουμούχη (16), Ορφανάκη (12), Δεληγιάννη (10).

Οι πρώτοι νέοι του Αιγαίου: Πεντογέννης, Κωτσιόπουλος, Σταθάτος, Δελιέζος, Λ. Μπεκιράι. Οι πρώτες νεάνιδες του Αιγαίου: Γούργαρη, Τρουμούχη, Σ. Ελσεχέτα, Πισσαδάκη.

Στα αγόρια και τα κορίτσια  που διακρίθηκαν απονεμήθηκαν μετάλλια, θα προσφερθούν διαδικτυακά  μαθήματα από γκραν μετρ και δόθηκαν δεκάδες βιβλία, ευγενική προσφορά του Γιώργου Βλάσση, του Ηλία Μάστορα, του Βαγγέλη Βιδάλη και του Νίκου Καμπάνη.

Αγωνίστηκαν 73 σκακιστές και σκακίστριες από πέντε χώρες (Ελλάδα, Γαλλία, Ιταλία, Λετονία, ΗΠΑ). Εφαρμόστηκε με ακρίβεια το Αγωνιστικό Υγειονομικό Πρωτόκολλο και δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση σε θέματα καθαριότητας και απολυμάνσεων. Οι παίκτες πειθάρχησαν στα υγειονομικά μέτρα και υπέμειναν επί ώρες την προστατευτική μάσκα.

Πρέπει να επισημανθεί ότι, λόγω των πρωτόγνωρων συνθηκών, ήταν συνεχής, αλλά και πολύ διακριτική η παρουσία του προσωπικού από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Κηρύκου, καθώς και η επιτήρηση του αγωνιστικού χώρου κατά τις νυκτερινές ώρες. 

Για το τριήμερο 17, 18 και 19 Ιουλίου έχουν προγραμματιστεί ατομικοί και ομαδικοί αγώνες γρήγορου σκακιού και άλλες παράλληλες εκδηλώσεις.

Κύπελλα, μετάλλια και βιβλία

Τα κύπελλα και τα μετάλλια στους νικητές του Ανοιχτού Διεθνούς Πρωταθλήματος Αιγαίου «Ίκαρος 2020» απένειμαν ο δήμαρχος Ικαρίας Νίκος Καλαμπόγιας, ο αντιδήμαρχος Νίκος Καλαμάρας, ο πρώην αντιδήμαρχος Νίκος Λαρδάς, η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Σκακιστικής Ένωσης Ντάνα Ράιζνιτσε – Όζολα, ο διοικητής του Νοσοκομείου Ικαρίας Γιώργος Γλαρός, ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Δημήτρης Λούκος, η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Ι. Μελάς» Μακούλα Κουμιώτη, ο πρώην πρόεδρος του Σ.Ο. Ικαρίας Νίκος Ξενάκης και ο διαχρονικός πρωταγωνιστής στο ελληνικό σκάκι Νίκος Ορνιθόπουλος.

Στα αγόρια και τα κορίτσια  που διακρίθηκαν απονεμήθηκαν μετάλλια, θα προσφερθούν διαδικτυακά  μαθήματα από γκραν μετρ και δόθηκαν δεκάδες βιβλία, ευγενική προσφορά του Γιώργου Βλάσση, του Ηλία Μάστορα, του Βαγγέλη Βιδάλη και του Νίκου Καμπάνη.

Οι αγώνες έγιναν στο ευρύχωρο και πολύ καλά αεριζόμενο Αθλητικό Κέντρο Αγίου Κηρύκου από τον Δήμο Ικαρίας και τον Σκακιστικό Όμιλο Ικαρίας με την ευγενική χορηγία των ναυτιλιακών εταιρειών Blue Star και Dodekanisos Seaways. Αναλυτικά σκορ, στατιστικά στοιχεία, παρτίδες, καθώς και άλλες πληροφορίες, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://ikariachess.blogspot.com/

 

[Best_Wordpress_Gallery id=”295″ gal_title=”Ικαρος 2020 – σκάκι”]

 

 

 

 

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue