Home ΚοινωνίαΕπικαιρότητα «Απόβαση» Ικαριωτών στην Αθήνα – διαδηλώνουν για την Υγεία την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου

«Απόβαση» Ικαριωτών στην Αθήνα – διαδηλώνουν για την Υγεία την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου

by ikariaki.gr
4 views

SENI-864x400_c

Έντονη κινητικότητα παρουσιάζεται στους μαζικούς φορείς της Ικαρίας, αλλά και στις παροικιακές οργανώσεις της Αθήνας, μπροστά στο συλλαλητήριο για την Υγεία, που θα γίνει στην Αθήνα την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου στις 11πμ έξω από το Υπουργείο Υγείας. Σημαντικός αριθμός μονίμων κατοίκων του νησιού θα ταξιδέψει για να έρθει στην κινητοποίηση της Αθήνας, θεωρώντας ότι δεν μπορεί να είναι στον τομέα της Υγείας η ακριτική περιοχή στην «άγονη γραμμή».

11IkariaΉδη η Επιτροπή Αγώνα για την Υγεία σε Ικαρία και Φούρνους, στην οποία συμμετέχει και τοσωματείο εργαζομένων στο νοσοκομείο Ικαρίας, καλεί σε προσυγκέντρωση στην πλατεία Βικτωρίας στις 10.30πμ της Παρασκευής.

Η ΕΛΜΕ Ικαρίας & Φούρνων σημειώνει ότι: «στα πλαίσια των δράσεων της Επιτροπής Αγώνα για την Υγεία συμμετέχει στην κινητοποίηση της 11/12 στο Υπουργείο Υγείας. Η απόφαση για την κινητοποίηση έχει ληφθεί από την συνεδρίαση της Επιτροπής στις 7 Οκτωβρίου και για την προετοιμασία της έχουν πραγματοποιηθεί δεκάδες ενημερώσεις σε όλα σχεδόν τα χωριά της Ικαρίας. Στις ενημερώσεις αυτές, στις οποίες συμμετείχαν και μέλη της ΕΛΜΕ μας, αναλύθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δομές Υγείας των νησιών μας και οι πολιτικές που τα γενούν και αναδείχθηκαν τα αιτήματα αιχμής της περιόδου.

Η επιτακτική ανάγκη κάλυψης της θέσης του αναισθησιολόγου, η στελέχωση των περιφερειακών ιατρείων και του νοσοκομείου, η μονάδα τεχνητού νεφρού και ο αξονικός τομογράφος αποτελούν ζητήματα άμεσης προτεραιότητας. Σε συνέχεια του μεγάλου και πολύμορφου αγώνα με τον οποίο υπερασπιστήκαμε το Νοσοκομείο μας όλα αυτά τα χρόνια η 11η του Δεκέμβρη μπορεί και πρέπει να αποτελέσει έναν ακόμα σημαντικό σταθμό.
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ικαρίας Φούρνων κηρύσσει στάση εργασίας για την Παρασκευή 8:00-11:00 π.μ. ώστε με την συμπληρωματική στάση της ΟΛΜΕ 11:00-14:00, να διαμορφωθεί το απεργιακό κάλεσμα της 11/12 για τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των νησιών μας.

banner

Η υπόθεση της ΥΓΕΙΑΣ δεν μπορεί παρά να αποτελεί προτεραιότητα για όλους μας. Η καθολική συμμετοχή στην απεργία και η μέγιστη δυνατή συμμετοχή στην  συγκέντρωση της Αθήνας είναι αυτή που κρίνει την δυνατότητα μας να υπερασπιστούμε το πιο κρίσιμο δικαίωμα για εμάς και τα παιδιά μας. Την Παρασκευή 11/12 κλείνουμε τα σχολεία. Συμμετέχουμε στην απεργία και τις κινητοποιήσεις».

P6070045

H απόφαση της ΟΛΜΕ

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ κηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας την Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2015 από τις 11:00 π.μ. έως τις 2:00 μ.μ. για την ΕΛΜΕ Ικαρίας – Φούρνων, ώστε να διευκολυνθεί η συμμετοχή των συναδέλφων που υπηρετούν στα σχολεία που καλύπτει η ΕΛΜΕ Ικαρίας – Φούρνων στην κινητοποίηση που διοργανώνεται στο Υπουργείο Υγείας στην Αθήνα την ίδια μέρα στις 11.00 π.μ.  για τα τοπικά ζητήματα της υγείας και της παιδείας.

 

Σύλλογος ΠΕ Ικαρίας και Φούρνων

Δάσκαλοι και νηπιαγωγοί έλαβαν την ακόλουθη απόφαση: «Αποφασίστηκε ομόφωνα η συμμετοχή του Συλλόγου στην κινητοποίηση για την Υγεία στην Αθήνα την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου (βλ. και τη συνημμένη αφίσα της Επιτροπής Αγώνα για την Υγεία σε Ικαρία και Φούρνους). Θα επιδιωχθεί να αξιοποιηθεί η μετάβαση στην Αθήνα και για παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας νωρίς το πρωί, πριν τη συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας.

Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των μελών του Συλλόγου στην κινητοποίηση κηρύσσουμε 3ωρη στάση εργασίας την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου (8:00-11:00 για το πρωινό και 13:15-16:15 για το ολοήμερο) και καλούμε το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. να κηρύξει συμπληρωματική 3ωρη στάση εργασίας (11:00-14:00).

Επίσης, κηρύσσουμε 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας (13:15-16:15) για τα ολοήμερα τμήματα την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015, ώστε να είναι δυνατή η μετακίνηση των συναδέλφων με το πλοίο για να συμμετέχουν στην κινητοποίηση της Παρασκευής στην Αθήνα».

ikariaFOREISΣυγκεντρώσεις για την Υγεία

Την Παρασκευή 11 Δεκέμβρη στη Σάμο στις  6:00 το απόγευμα στο Νοσοκομείο Σάμου και για την Ικαρία: 11:00 το πρωί στο Υπουργείο Υγείας, στην Αθήνα, καλούν το εργατικό κέντρο νομού Σάμου και το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ, που αναφέρουν μεταξύ άλλων:«Στηρίζουμε και συμμετέχουμε στην πρωτοβουλία του Δήμου Ικαρίας για κινητοποίηση και παρεμβάσεις για την Υγεία στην Ικαρία. Συμμετέχουμε στη συγκέντρωση του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου.    Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα του νομού μας να πάρουν μαζικά μέρος στις  συγκεντρώσεις. Να κάνουμε μονόδρομο τον  αγώνα για αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας και πρόνοιας.

Aπαιτούμε και διεκδικούμε:

•Άμεση στελέχωση όλων των μονάδων υγείας στα νησιά μας.
•Προσλήψεις άμεσα μόνιμου προσωπικού όλων των κλάδων και ειδικοτήτων.
•Αυτόνομο, πλήρως στελεχωμένο ΕΚΑΒ που να καλύπτει τις λαϊκές ανάγκες.
•Αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν Σύστημα Υγείας και Πρόνοιας. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής  δράσης. Κάτω τα χέρια από την Κοινωνική Ασφάλιση».

Η απόφαση του Δήμου Ικαρίας

Το Δημοτικό Συμβούλιο στην τελευταία του τακτική συνεδρίαση αποφάσισε ομόφωνα ότι προκύπτει εκ νέου ανάγκη για κινητοποίηση σχετικά με τα προβλήματα της υγείας στο αρμόδιο υπουργείο. Κινητοποίηση στην οποία θα καλούν όσοι φορείς συμφωνούν με αυτό το ενδεχόμενο και με το πλαίσιο αιτημάτων που ο κάθε φορέας εκτιμά ως αναγκαίο για τις σημερινές ανάγκες των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού μας.

Σε αυτή την κατεύθυνση ο Δήμος Ικαρίας καλεί τόσο τις παροικιακές οργανώσεις της Αθήνας όσο και τους μαζικούς φορείς των νησιών μας. Στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που  να οργανώνει σε συνεννόηση με τους  εργαζόμενους στην υγεία, στις 11/12/2015(11: 00 π.μ) .

Το Δημοτικό Συμβούλιο στην ίδια συνεδρίαση αποφάσισε επίσης ομόφωνα για το διεκδικητικό πλαίσιο (παρατίθεται σε παράρτημα) με το οποίο αγωνιζόμαστε για να διασφαλίσουμε το δικαίωμα των συμπατριωτών σε υγειονομικές υπηρεσίες και υποδομές που να καλύπτουν της σύγχρονες ανάγκες μας.

To ψήφισμα της απεργιακής συγκέντρωσης της 3ης Δεκεμβρίου στην Ικαρία

Στο ψήφισμα αναφέρεται μεταξύ άλλων πως: «Διαπιστώνοντας ότι προκύπτει εκ νέου ανάγκη για κινητοποίηση σχετικά με τα προβλήματα της υγείας, αποφασίζουμε την συμμετοχή μας στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας  στο Υπουργείο Υγειάς,  11 Δεκεμβρίου 2015 στις 11:00 π.μ.  
Υποστηρίζοντας το διεκδικητικό πλαίσιο που ομόφωνα το ενέκρινε Δημοτικό Συμβούλιο Ικαρίας στην τελευταία του συνεδρίαση. Διεκδικητικό πλαίσιο με το οποίο αγωνιζόμαστε για να διασφαλίσουμε το δικαίωμα των συμπατριωτών σε υγειονομικές υπηρεσίες και υποδομές που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μας.Όλη η λογική μας  περιγράφεται με τη φράση:
«Αποκλειστικά δημόσιο-δωρεάν σύστημα Υγείας και Πρόνοιας για όλους, χωρίς Όρους και προϋποθέσεις, όλες τις μέρες και όλες τις ώρες του χρόνου.
Καμία επιχειρηματική δράση στο χώρο της Υγείας».
Το ψήφισμα συνυπογράφουν: Εργατικό Κέντρο Νομού Σάμου, Συνδικάτο Οικοδόμων Ικαρίας, Σωματείο Επισιτισμού Ικαρίας, Σωματείο ΕΤΕ/ ΔΕΗ, Σωματείο μισθωτών συνταξιούχων, Σύλλογος αυτοαπασχολουμένων Ικαρίας, ΈνωσηΔημοκρατικών Γυναικών Ικαρίας.

PB290043

 

ΠΟΕΣΥ: Οι ακρίτες έχουν δικαίωμα στην υγεία
     
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι: «στηρίζει τις κινητοποιήσεις των φορέων της Ικαρίας και των Φούρνων, που στόχο έχουν την εύρυθμη λειτουργία του μοναδικού νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας, διεκδικώντας τόσο τη στελέχωση των κενών θέσεων, όσο και την εξασφάλιση του αναγκαίου εξοπλισμού.
Οι δημοσιογράφοι στηρίζουν το δικαίωμα των ακριτών της νησιωτικής Ελλάδας για ανεμπόδιστη πρόσβαση σε ένα ποιοτικά αναβαθμισμένο Δημόσιο Σύστημα Υγείας».

 

Φωτο: από το συλλαλητήριο της 29/11/2013 στην Αθήνα για το ίδιο θέμα

 

 

 

Αναδημοσίευση από : http://www.ert.gr

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue