Home ΚοινωνίαΕλλάδα Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Αλέξης Χαρίτσης και Χάρης Μαμουλάκης στην Ικαρία

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Αλέξης Χαρίτσης και Χάρης Μαμουλάκης στην Ικαρία

by ikariaki.gr
124 views

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο Βουλευτης και Τομεαρχης Αναπτυξης και Επενδυσεων του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Αλέξης Χαρίτσης και ο Ικαριακής καταγωγής Χάρης Μαμουλάκης, Βουλευτής Ηρακλείου και Αν. Τομεάρχης Oικονομίας & Ανάπτυξης ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα επισκεφτούν το νησί της Ικαρίας και θα δώσουν ομιλία στον Άγιο Κήρυκο στις 17 Οκτωβρίου 2022. Για περισσότερες λεπτομέρειες θα σας ενημερώσουμε σε δεύτερο χρόνο.

Ικαριακή Ραδιοφωνία

 

Αλέξης Χαρίτσης

Γεννήθηκε το 1977 στην Καλαμάτα. Σπούδασε στην Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ, έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ, με ειδίκευση στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Οργανώθηκε από τα φοιτητικά του χρόνια στην Αριστερά και στον Συνασπισμό και μετέπειτα στον ΣΥΡΙΖΑ.

Στις εκλογές του 2012 και του Σεπτεμβρίου του 2015 ήταν υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στη Μεσσηνία. Είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος και ένας εκ των συμμετεχόντων στην Κίνηση των 53+. Επίσης, έχει διατελέσει συντονιστής του τομέα Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην πρώτη κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα διετέλεσε γενικός γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ στο Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού.

Στη δεύτερη κυβέρνηση Τσίπρα ήταν υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού αρμόδιος για θέματα ΕΣΠΑ. Μετά τον ανασχηματισμό της 5ης Νοεμβρίου του 2016 ορίστηκε αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης. Μετά τον ανασχηματισμό της 29ης Αυγούστου 2018 ορίστηκε υπουργός Εσωτερικών,θέση την οποία διατήρησε μέχρι τις 13 Ιουνίου του 2019.

banner

Στις βουλευτικές εκλογές του 2019 ήταν υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας και εξελέγη με 16.279 ψήφους. Στις 16 Ιουλίου 2019 ορίστηκε εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Χάρης Μαμουλάκης

Γεννήθηκε στο Ηράκλειο στις 19 Μαΐου 1976 με καταγωγή από τον Εύδηλο Ικαρίας, και είναι παντρεμένος με την Κάλλια Γαρεφαλάκη με την οποία έχουμε αποκτήσει 4 παιδιά, τη Δέσποινα, την Ασπασία, τον Αντώνη και τον Μανόλη.

Είναι Πολιτικός Μηχανικός με μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση και Διαχείριση Έργων, καθώς και στην Αντισεισμική Προστασία των Κτηρίων.

Δραστηριοποιείται, κυρίως, στον ιδιωτικό χώρο από το 2001, συμμετέχοντας σε εταιρικά σχήματα κατασκευής έργων οδοποιίας, ξενοδοχείων, δημόσιων κτηρίων κ.α. Είμαι μέλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Μηχανικών Διαχείρισης Έργων και του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ), ενώ υπήρξα μέλος της Αντιπροσωπείας ΤΕΕ/Τμήμα Ανατολικής Κρήτης (2003-2013), της Διοικούσας Επιτροπής ΤΕΕ/Τμήμα Ανατολικής Κρήτης (2003-2009) και της Κεντρικής Αντιπροσωπείας στην Αθήνα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (2010-2013).

Την περίοδο 2014 – 2019 ήταν Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Ηρακλείου με την παράταξη «Δύναμη Πολιτών» του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού, Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών (2014 – 2016), Αντιδήμαρχος Κυκλικής Οικονομίας & Περιβάλλοντος (2016 – 2019), Πρόεδρος του Ενιαίου Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης – Ε.Σ.Δ.Α.Κ. (2017 – 2019), καθώς και μέλος του Ελεγκτικού Κλιμακίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Κρήτης (2014 – 2019).

Στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019, εκλέχθηκε πρώτος Βουλευτής Ηρακλείου με τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ από τον Σεπτέμβριο του 2020, με απόφαση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Αλέξη Τσίπρα, είναι αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Υπήρξε μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής (2019-2020), μέλος του Τεχνικού Συμβουλίου της Βουλής (2019-2020), ενώ από το 2020 μέχρι σήμερα είναι μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.

Είναι επίσης Γραμματέας της Ομάδας Φιλίας Ελλάδας – Μαρόκου της Βουλής των Ελλήνων και μέλος των Ομάδων Φιλίας Ελλάδας – Αυστρίας, Ελλάδας – Δανίας, Ελλάδας – Ηνωμένου Βασιλείου, Ελλάδας – Λιθουανίας, Ελλάδας – Σερβίας.

Διετέλεσε Πρόεδρος του Ναυταθλητικού Ομίλου Γαζίου Κρήτης μέχρι το 2021, Αντιπρόεδρος του Σκακιστικού Ομίλου Ηρακλείου Ο.Α.Α., ενώ υπήρξε Πρωταθλητής Ελλάδος στο Σκάκι με το Ηράκλειο Ο.Α.Α. στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Α’ Εθνικής 1992 και 1993.

είναι εθελοντής αιμοδότης, δότης αιμοπεταλίων και δωρητής οργάνων.

Μιλάει Αγγλικά, Γερμανικά και Τούρκικα.

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue