Home ΚοινωνίαΠολιτικήΚινητοποιήσεις Από το Συλλαλητήριο στην Ικαρία ενάντια στη Συμφωνία ΗΠΑ-Ελλάδας για τις Βάσεις

Από το Συλλαλητήριο στην Ικαρία ενάντια στη Συμφωνία ΗΠΑ-Ελλάδας για τις Βάσεις

by ikariaki.gr
16 views

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ στην ΙΚΑΡΙΑ στις 30.1

ΕΝΑΝΤΙΑ στη ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΗΠΑ-ΕΛΛΑΔΑΣ για τις ΒΑΣΕΙΣ

Με κεντρικό σύνθημα «Να ακυρωθεί η ελληνοαμερικανική συμφωνία για τις βάσεις, καμία εμπλοκή της Ελλάδας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις» πραγματοποιήθηκε συλλαλητήριο στην πλατεία Αγίου Κηρύκου.

Η Επιτροπή Αγώνα Ενάντια στις Βάσεις αποτελούμενη από εργατικά σωματεία, συλλόγους, φορείς του λαϊκού κινήματος (Εργατικό Κέντρο Σάμου, Συνδικάτο Οικοδόμων, Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων, Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε., Σωματείο Εργαζομένων στους Δήμους Ικαρίας-Φούρνων Σύλλογος Αυτοαπασχολουμένων, Ένωση Δημοκρατικών Γυναικών κ.α) καταδικάζουν την ανανέωση, επέκταση, ενίσχυση της επικίνδυνης Συμφωνίας που μετατρέπει τη χώρα μας σε απέραντο πολεμικό ορμητήριο και το λαό μας σε στόχο των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών. Απαιτούν να κλείσει η βάση της Σούδας, να ξηλωθούν όλες οι βάσεις του θανάτου.

Χαιρετισμό εκ μέρους της Ομάδας Γυναικών Αγίου Κηρύκου έκανε η Πόπη Μπουζάκη όπου ανέφερε:

«…Εμείς οι γυναίκες του μόχθου και του αγώνα, που καθημερινά βιώνουμε στο πετσί μας την εκμετάλλευση, την ανασφάλιστη εργασία, την ανεργία, τις απολύσεις λόγω εγκυμοσύνης, τις μηδαμινές παροχές υγείας και πρόνοιας , που μας μαυρίζουν συνεχώς τη ζωή, αρνούμαστε να συμβιβαστούμε στην ιδέα ότι θα στείλουμε τα παιδιά μας, τα αδέρφια μας, τους συζύγους μας, τους φίλους μας, τους συναδέλφους μας σε βέβαιο θάνατο για τα κέρδη της πλουτοκρατίας…»

 Έκλεισε το χαιρετισμό με απόσπασμα  του Μπ.Μπρεχτ: «… Στρατηγέ, ο άνθρωπος είναι χρήσιμος πολύ. Ξέρει να πετάει, ξέρει να σκοτώνει. Μόνο που έχει ένα ελάττωμα: Ξέρει να σκέφτεται.»

 

Στη συνέχεια ο Φανούρης Καρούτσος πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Ικαρίας είπε μεταξύ άλλων:

«…Κανένας εργαζόμενος να μη νομιμοποιήσει στη συνείδησή του αυτή τη Συμφωνία. Είναι η ώρα να οργανώσουμε ακόμη πιο μαχητικά, ακόμη πιο μαζικά την πάλη μας σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε σχολείο, σε κάθε γειτονιά. Για μας είναι ξεκάθαρο ότι η εμπλοκή της χώρας μας στους πολεμικούς σχεδιασμούς πάει μαζί με την πολιτική που καθημερινά ματώνει την εργατική – λαϊκή οικογένεια. Σε αυτές τις συνθήκες οι εργαζόμενοι πρέπει να είναι ενημερωμένοι και εξοπλισμένοι, να μπαίνουν στη δράση μέσα από τα σωματεία τους, να βγάζουν συμπεράσματα για την καπιταλιστική βαρβαρότητα που γεννά τραγικές καταστάσεις… Ν’ ανοίξει το δρόμο για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση, με πραγματική ευημερία, ειρήνη, φιλία, αλληλεγγύη μεταξύ των λαών…»

banner

Τέλος έγινε αναφορά στην απεργιακή προετοιμασία των σωματείων για την Κοινωνική Ασφάλιση και ενάντια στο νόμο-έκτρωμα που ετοιμάζεται να φέρει στη Βουλή η κυβέρνηση.

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue