Home ΚοινωνίαΠολιτικήΚινητοποιήσεις Από το Συλλαλητήριο στον Εύδηλο στις 22 Οκτωβρίου 2015

Από το Συλλαλητήριο στον Εύδηλο στις 22 Οκτωβρίου 2015

by ikariaki.gr
8 views

εύδηλοςΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ για το ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ στις 22.10.15

ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 12 ΝΟΕΒΡΗ

με συγκέντρωση στην πλατεία Αγ. Κηρύκου στις 12 μεσημέρι

Εργαζόμενοι από τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, άνεργοι, γυναίκες, συνταξιούχοι, νέοι και νέες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των Τ.Γ του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΟΓΕ της ΠΑΣΥ, και συμμετείχαν μαζικά στο συλλαλητήριο στις 22/10 στον Εύδηλο Ικαρίας,

Εκ μέρους της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας χαιρέτισε η Πόπη Λάκκα, καλώντας όλες τις γυναίκες να οργανώσουν την πάλη τους για: Κοινωνική Ασφάλιση, μόνιμη και σταθερή εργασία, δημόσια – δωρεάν Υγεία, προστασία μητρότητας.

Xαιρετισμό απεύθυνε εκ μέρους της Πανελλαδικής Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης ΕΒΕ και μέλος της διοίκησης του Σωματείου Αυτοαπασχολούμενων Βιοτεχνών Επαγγελματιών-Εμπόρων της Ικαρίας Μιχάλης Τσάκαλος λέγοντας πως με τις δυνάμεις της ΠΑΣΕΒΕ, ενισχύουμε το δρόμο της ρήξης με το μεγάλο κεφάλαιο και την κυριαρχία του, με την ΕΕ και τις κυβερνήσεις τους.

Στην κεντρική ομιλία του συλλαλητηρίου από το μέλος της Τ.Γ του ΠΑΜΕ Ικαρίας & Φούρνων Αποστόλη Δημόπουλου τονίστηκε μεταξύ άλλων:

«Το ΠΑΜΕ, απευθύνει κάλεσμα αγωνιστικού ξεσηκωμού σε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τους συνδικαλιστές και τους εργαζόμενους. Όλα τα σωματεία και οι μαζικοί φορείς πρέπει άμεσα να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε την εργατική λαϊκή απάντηση. Στόχος μας να είναι η παρεμπόδιση της νέας σφαγής των δικαιωμάτων μας. Να διεκδικήσουμε την κατάργηση των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων, την κάλυψη των απωλειών που είχαμε την περίοδο της κρίσης για τα κέρδη της καπιταλιστικής μεγαλοεργοδοσίας. Τη διεκδίκηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, της ζωής που μας αξίζει… Όλοι στη μάχη για την προετοιμασία της ΑΠΕΡΓΙΑΣ στις 12 Νοέμβρη στον Άγιο Κήρυκο στις 12μ. Να γίνει υπόθεση όλων μας: σωματεία, μαζικοί φορείς, εμπορικοί σύλλογοι, σύλλογοι αγροτών, γονιών, αθλητικοί και πολιτιστικοί, να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής»

Έγινε επίσης αναφορά για τα ζητήματα της Υγείας που απασχολούν τα νησιά μας με την τραγική κατάσταση στα Περιφερειακά Ιατρεία, στα κενά των σχολείων και την δυσλειτουργία των ολοήμερων τμημάτων και του Ειδικού Σχολείου Καραβοστάμου.

Το συλλαλητήριο έκλεισε με αναφορά στις εισαγγελικές διώξεις συνδικαλιστών, εργαζομένων και αιρετών (καταδίκη 4 εκπαιδευτικών στη Σάμο, καταδίκη αιρετών του πρώην δήμου Ραχών, στην αθώωση των 3 υγειονομικών στη Σάμο σχετικά με την ρατσιστική αιμοδοσία της Χ.Α) και ανανεώθηκε το αγωνιστικό ραντεβού στο Δικαστήριο της Ικαρίας την Δευτέρα 23 Νοέβρη όπου εκδικάζονται οι υποθέσεις: των 7 πρώην εργαζομένων αλλά και αιρετών του Δήμου Ικαρίας για το Γηροκομείο Ικαρίας, των 2 συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ για τη συμμετοχή τους σε απεργιακή κινητοποίηση και για το μη κλείσιμο της Δ.Ο.Υ Ικαρίας, καθώς και 2 μελών του ΚΚΕ για αναγραφή συνθήματος σε τοιχίο.

banner

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue