Home Τ. ΑυτοδιοίκησηΔήμος Ικαρίας Από την συγκέντρωση ετεροδημοτών της Ικαριακής Ριζοσπαστικής Αυτοδιοίκησης

Από την συγκέντρωση ετεροδημοτών της Ικαριακής Ριζοσπαστικής Αυτοδιοίκησης

by ikariaki.gr
16 views

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΈγινε το πρωί της Κυριακής 3 Μαΐου 2014 η προεκλογική ομιλία για τους ετεροδημότες της Αθήνας, της Ικαριακής Ριζοσπαστικής Αυτοδιοίκησης με επικεφαλής τον Κώστα Σταμούλη, στα γραφεία του Ικαριακού συλλόγου ''Κάβο Πάπας'' στο Μεταξουργείο.
Με βασικό ομιλητή τον κ. Σταμούλη, τον Συνταγματολόγο Γιώργο Κατρούγκαλο, , υποψήφιο Ευρωβουλευτή με το ΣΥΡΙΖΑ, τον Λευτέρη Κόχυλα, Δημοτικό Σύμβουλο στην Ικαρία, υποψήφιο στην Περιφέρεια με την Αγλαΐα Κυρίτση, τον κ. Διονύση Μόρφη συντονιστή της συζήτησης και τον Τίτο Καρίμαλη υποψηφίους μαζί με τον κ .Μόρφη στο ψηφοδέλτιο της Ικα.Ρι.Α.


Ο κ. Σταμούλης ανάπτυξε τις προγραμματικές θέσεις του συνδυασμού του στην κεντρική του ομιλία, δίνοντας έμφαση στα σημεία που θα σταθεί σε περίπτωση που γίνει δημοτική αρχή, για τις δεσμεύσεις του σχετικά με την δημιουργία μιας πιο φιλικής προς τον πολίτη Δημοτικής Αρχής με εναλλάξ συνεδριάσεις και στα τρία δημοτικά διαμερίσματα. Τις δεσμεύσεις του για τον Πολιτισμό τα Δημοτικά Έργα, σημειώνοντας τα χαμηλά έσοδα και τις οικονομικές δυνατότητες του Δήμου.

Πλήρης διαφάνεια, και συμμετοχή των πολιτών στις αποφάσεις των μεγάλων ζητημάτων που αφορούν την Ικαρία στα επόμενα πέντε χρόνια, είναι αυτά που υποσχέθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Ικαρίας.
Έδωσε πολλά στοιχεία για τα θέματα των ανεμογεννητριών, τις ''ήπιες μορφές ενέργειας'' που υποστηρίζει ο συνδυασμός του, για την αντίσταση που πρέπει να φέρει η Δημοτική αρχή στις πολιτικές που έρχονται από την κυβέρνηση, με παραδείγματα το κλείσιμο των υπηρεσιών του ΙΚΑ της Εφορίας, την υποβάθμιση των δομών Υγείας στην Ικαρία.
Στο τέλος της ομιλίας στηλίτευσε την εφαρμοζόμενη πολιτική στην αυτοδιοίκηση τα τελευταία χρόνια, της Δημοτικής Αρχής ως σύνολο, ενώ απέφυγε να κατονομάσει την πλειοψηφούσα παράταξη.


Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε η αναφορά του κ. Σταμούλη στο πρόγραμμα της παράταξης του κ. Σταυρινάδη στις προηγούμενες εκλογές, όπου απαρίθμησε τις τότε προγραμματικές θέσεις, θέσεις που όπως είπε δεν έχουν υλοποιηθεί


Μια πολύ ενδιαφέρουσα τοποθέτηση έκανε και ο Συνταγματολόγος υποψήφιος στο Ευροψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος έδωσε το γενικό πολιτικό στίγμα της Αριστεράς στην Ελλάδα, την αναγκαιότητα και την ιστορική σημασία που έχει αυτή η εκλογική μάχη και για την χώρα μας αλλά και για την Ευρώπη. Ο κ. Κατρούγκαλος θα βρίσκεται στην Ικαρία, όπως ο ίδιος ανακοίνωσε στις 11 του Μάη.


Συνέχεια στην ομιλία είχε η τοποθέτηση του κ. Λευτέρη Κόχυλα υποψηφίου στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με τον συνδυασμό ''Γόνιμη Γραμμή''. Ο κ. Κόχυλας όντας Δημοτικός Σύμβουλος ανάπτυξε και το θέμα της κτηνοτροφίας ειδικά μετά από ερώτηση-παρέμβαση από το ακροατήριο, και ανάπτυξε και τα θέματα οδοποιίας που έχει αναλάβει η Περιφέρεια για την Ικαρία.
Μετά το τέλος της ομιλίας και του κ. Κόχυλα, τον λόγο πήραν οι υποψήφιοι του συνδυασμού που ήταν παρόντες, ο κ. Χερουβής, ο κ. Τέσκος, η κ. Κράτσα, ο Τίτος Καρίμαλης και τέλος ο κ. Μόρφης.


Ο κ. Σταμούλης μετά από σχετική ερώτηση αρνήθηκε κατηγορηματικά κάθε υπόγεια συζήτηση με άλλες παρατάξεις δοσοληψίας ψήφων, που όπως ακούστηκε έχει διαρρεύσει, ενώ στην ερώτηση τι θα ψηφίσουν οι ψηφοφόροι της Ικα.Ρι.Α. στην δεύτερη Κυριακή, η απάντηση του κ. Σταμούλη ήταν ''Ικα.Ρι.Α.''

την εκδήλωση έκλεισε μουσικό πρόγραμμα από τον Στέφανο Γεωργιάδη και την κίνηση Ικαρία Τρόπος.


Υπόσχεση για ανάλυση όλων των επιμέρους θεμάτων δόθηκε και για τις επόμενες ομιλίες στην Ικαρία, και προτροπή του συνδυασμού και όλων των ομιλητών ήταν εκτός από την εκλογική νίκη και την ψήφο στον Δήμο, στη Περιφέρεια και στην Ευρώπη, η συμμετοχή των πολιτών και μετά τις εκλογές, η συνεχής κρητική προς όφελος του Δήμου.

[nggallery id=152]

banner

 

 

Ομιλία κ.Σταμούλη – Ετεροδημότες Αθήνας 3_5_2014 by Ικαριακή Ραδιοφωνία 92.8fm on Mixcloud

 

 

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος στην ομιλία ετεροδημοτών του Ικα.Ρι.Α. by Ικαριακή Ραδιοφωνία 92.8fm on Mixcloud

 

 

Ο Λευτέρης Κόχυλας στην ομιλία του Ικα.Ρι.Α. στην Αθήνα by Ικαριακή Ραδιοφωνία 92.8fm on Mixcloud

 

Ικαριακή Ραδιοφωνία 92.8fm – ikariaki.gr

 

(Ρεπορτάζ και στιγμές από την εκδήλωση της ΙΚΑ.ΡΙ.Α στην Αθήνα, Κυριακή 4-4-2014, στο blog της κίνησης)

ΙΚΑ.ΡΙ.Α “τα προβλήματα είναι κοινά, αλλά οι λύσεις που προτείνονται δεν είναι ίδιες. Σήμερα δεν μπορείς να συγκυβερνάς με αυτούς που κατέστρεψαν τον τόπο”

ceb9cebaceb1cf81ceb9ceb1cebaceb7-logo-2

cf83cf84ceb1cebccebfcf85cebbceb7cf83-cebacf89cf83cf84ceb1cf83

 Κώστας Σταμούλης: “Υπάρχει μια αλήθεια που δεν κρύβεται. Η απερχόμενη δημοτική αρχή στηρίχτηκε στη συνεργασία με τις πολιτικές δυνάμεις που έχουν καταστρέψει τον τόπο. Το ψευδοεπιχείρημα ότι όλοι είμαστε ίδιοι είναι λάθος. Τα προβλήματα είναι κοινά, αλλά οι λύσεις που προτείνονται δεν είναι ίδιες.”

 Με μεγάλη επιτυχία έγινε η συγκέντρωση της ΙΚΑ.ΡΙ.Α. με τους ετεροδημότες της Αθήνας, στην αίθουσα εκδηλώσεων του φιλόξενου συλλόγου “Κάβο Πάππα”.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Ικαρίας Κώστας Σταμούλης παρουσίασε τα βασικά σημεία του προγράμματος της κίνησης και διάβασετα ονόματα όλων των υποωήφιων δημοτικών συμβούλων και εκπροσώπων των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων της Ικαρίας. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν ο Γιώργος Κατρούγκαλος, υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και συνταγματολόγος, ο Λευτέρης Κόχιλας νυν δημοτικός σύμβουλος, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον συνδυασμό “Βόρειο Αιγαίο – Γόνιμη Γραμμή” με επικεφαλής την Αγλαϊα Κυρίτση, καθώς επίσης και το μέλος της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Λάμπρου.

εκδηλωση 4-4- καβο παππα 11

 

 

 

εκδηλωση 4-4- καβο παππα 12εκδηλωση 4-4- καβο παππα 7

 

 

 

 

Ο Κώστας Σταμούλης αναφέρθηκε στους τρεις βασικούς άξονες της αυτοδιοικητικής πολιτικής του συνδυασμού: Δημιουργία διχτιού αλληλεγγύης για τους δημότες, ανάπτυξη μέσα από την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του νησιού και λαϊκή συμμετοχή με κοινωνικό έλεγχο.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε στα προβλήματα που ταλανίζουν τους ανθρώπους στην Ικαρία, αναφέροντας ότι: “η αδυναμία λειτουργίας του δήμου λόγω Καλλικράτη, έχει στόχο την απαξίωση, την αδυναμία στην εξυπηρέτηση των δημοτών και τελικά την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών”. “Για παράδειγμα, στην Ικαρία, χωρίς τοπική δημοτική συγκοινωνία, ένας άνθρωπος που δεν μπορεί να πληρώσει ταξί ή δεν οδηγεί, έχει δυό επιλογές: είτε θα γίνει ερημίτης, είτε θα φύγει για την Αθήνα”. 

Στα πλαίσια αυτά δήλωσε κατηγορηματικά αντίθετος με την επιχειρούμενη ιδιωτικοποίηση των λιμανιών, του αεροδρομίου και των ιαματικών πηγών του νησιού. Υπερασπίστηκε το δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα της εκπαίδευσης και της υγείας, αλλά και το δικαίωμα στην εργασία, τονίζοντας ότι η ανεργία στην Ικαρία φτάνει το 60% του ενεργού εργατικού δυναμικού.

εκδηλωση 4-4- καβο παππα 8

εκδηλωση 4-4- καβο παππα 10

Τόνισε την αντίθεσή του στα σχέδια εγκατάστασης φαραωνικών ενεργειακών πάρκων που θα καταστρέψουν το νησί, σε αντιπαραβολή με τις ήπιες μορφές ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, που έχει ανάγκη ο τόπος για την εξυπηρέτηση και μόνο των αναγκών του και των κατοίκων του.

Άσκησε κριτική στην απερχόμενη δημοτική αρχή για τις σχέσεις της με τις δυνάμεις που κατέστρεψαν τον τόπο και προκάλεσαν την ανθρωπιστική κρίση που ζούμε, λέγοντας χαρακτηριστικά : ο δήμαρχος όλα αυτά τα χρόνια δεν πέρασε από κανένα χωριό. Ούτε το 5% του νησιού δεν τον είδε. Τελικά ο τρόπος που προσεγγίζεις τους δημότες υποσχόμενος τα πάντα για να τους υφαρπάξεις την ψήφο και τους κοροϊδεύεις, δείχνει απαξίωση προς αυτούς”

εκδηλωση 4-4 καβο παππα 6

 

 

 

 

 

 

 

 

Στο χαιρετισμό του ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γώργος Κατρούγκαλος στάθηκε στην κρισιμότητα της ενιαίας δίδυμης πολιτικής μάχης των αυτιδιοικητικών και ευρωπαϊκών εκλογών, λέγοντας: “σήμερα δεν μπορείς να διαφοροποιείς τη μεγάλη πολιτική από τη τοπική πολιτική. Οφείλουμε να δώσουμε την ιστορική μάχη με επιτυχία, διότι η Ελλάδα σηματοδοτεί ότι ήταν η Ισπανία το ΄36. Οφείλουμε και στις αυτοδιοικητικές και στις ευρωεκλογές να στείλουμε μήνυμα συνολικής ανατροπής. Να κερδίσουμε τη μάχη ενάντια στο νεοφιλελευθερισμό ώστε το μέλλον να είναι αυτό που αξίζει στα παιδιά μας”. 

 εκδηλωση 4-4- καβο παππα 3εκδηλωση 4-4 καβο παππα 5

 

 

 

 

εκδηλωση 4-4- καβο παππα 2

 

 

 

εκδηλωση 4-4-2014 καβο παππα 1

 

 

 

 

 

 

 

Ολιγόλεπτες παρεμβάσεις έκαναν οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι του Συνδυασμού Μόρφης Διονύσης, Κράτσα Μαρία,  Τέσκος Σπύρος, Ηλίας Λαρδάς, Τίτος Καρίμαλης, Γιώργος Χερουβής, Μέλανη Μαυρογιώργη, Κόχιλα Λαμπρινή.

εκδηλωση 4-4- καβο παππα 15εκδηλωση 4-4- καβο παππα 13

εκδηλωση 4-4- καβο παππα 14

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue