Home ΚοινωνίαΠολιτικήΕκλογές 2015 Από την παρουσίαση του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ στη Σάμο

Από την παρουσίαση του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ στη Σάμο

by ikariaki.gr
79 views

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

[divider] OLYMPUS DIGITAL CAMERA

[divider] OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Φωτογραφίες από το ξενοδοχείο Σάμος στο Βαθύ στην Παρουσίαση του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ δείτε το υπόλοιπο πρόγραμμα ομιλιών εδώ

[divider]

Καλογερή-ΑγνήΕίμαι η Αγνή Καλογερή του Κωνσταντίνου και της Μαρίνας και γεννήθηκα στις 20 Απριλίου του 1966 στο Κολουέζι του Κονγκό, όμως μεγάλωσα και ζω στη Σάμο. Είμαι παντρεμένη με τον Χρίστο Καραθανάση και έχουμε ένα παιδί, τον Δημήτρη.

Τελείωσα το 1ο Γυμνάσιο Σάμου και το 1990 αποφοίτησα από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης από την Σχολή Γεωτεχνικών Επιστημών ως Γεωπόνος. Από το 1991 μέχρι και το 2012 διατηρώ κατάστημα γεωργικών ειδών ασκώντας το επάγγελμα του γεωπόνου.

Η δική μου ενασχόληση με τα κοινά ξεκινά το 1979 όπου οργανώθηκα στην ΚΝΕ και αργότερα στο ΚΚΕ. Πίστευα τότε ότι έτσι θα βοηθούσα να αλλάξει ο κόσμος και να γίνει πιο δίκαιος, πιο δημοκρατικός, πιο ευτυχισμένος. Μέχρι το 1990 ήμουν μέλος του ΚΚΕ και του Ενιαίου Συνασπισμού. Το 1996 μετά την επίθεση του ΝΑΤΟ-ΕΕ στην Γιουγκοσλαβία και την έκδοση του Οτσαλάν στην Τουρκία ξανά δραστηριοποιήθηκα οργανωμένα μέσα από το ΔΗΚΚΙ του οποίου ήμουν υποψήφια βουλευτής το 2000 και το 2004. Η ανάγκη για να φτιαχτεί ένα ευρύτερο και ενωτικό μέτωπο όλων των δυνάμεων της αριστεράς με έφερε στις γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ.

Το 2012 ήμουν υποψήφια βουλευτής του Νομού Σάμου με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές όπου είχα την τιμή να αναλάβω την κοινοβουλευτική πλέον δράση. Εκλέχθηκα πρώτη γυναίκα βουλευτής στην ιστορία του Ν. Σάμου.

Στην Βουλή των Ελλήνων την κοινοβουλευτική περίοδο από τον Ιούνιο του 2012 μέχρι σήμερα είμαι μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Άμυνας & Εξωτερικών Υποθέσεων και της Εδικής Διαρκούς Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων.

Επίσης συμμετέχω στις ΕΕΚΕ (Επιτροπή Ελέγχου Κοινοβουλευτικού Έργου) του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, στην ΕΕΚΕ του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων υπεύθυνη για θέματα αλιείας.

ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣΟ Δημήτρης Σεβαστάκης γεννήθηκε στο Καρλόβασι Σάμου το 1960. Σπούδασε ζωγραφική στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών (1979-1985) με καθηγητές τους Γ. Μόραλη, Δ. Μυταρά, Δ. Κούκο και Ζ. Αρβανίτη. Έχει κάνει πλήθος ατομικών εκθέσεων από το 1986 μέχρι και σήμερα, ενώ έχει συμμετάσχει και σε πολλές ομαδικές εκθέσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.Από το 2001 διδάσκει στη Σχολή Αρχιτεκτόνων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου-ΕΜΠ, ως Επίκουρος Καθηγητής, στο επίπεδο τόσο των προπτυχιακών όσο και των μεταπτυχιακών σπουδών.Έχει συνεργαστεί καλλιτεχνικά με γνωστούς εκδοτικούς οίκους και συνεργάζεται με τον εναλλακτικό και ψηφιακό χώρο τέχνης “ART-ACT-X. Θεοφίλης”. Τέλος, συμμετέχει ως εισηγητής σε πολλά επιστημονικά συνέδρια, ως συγγραφέας σε συλλογικούς τόμους θεωρίας και αρθρογραφεί σε αθηναϊκές εφημερίδες, καθώς και σε περιοδικά τέχνης και θεωρίας πάνω σε θέματα πολιτισμού και πολιτικής.

κόχυλας ξένοςΒιογραφικό Ξ. Κόχυλα
Ο Ξενοφών Κόχυλας είναι χειρουργός Ω.Ρ.Λ. Σπoύδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και μετεκπαιδεύτηκε στην Αγγλία(Πανεπιστήμιο Νewcastle Upon Tyne).
Σήμερα είναι διευθυντής της Ω.Ρ.Λ. Κλινικής Καρρά.
Συμμετείχε στις αντιδικτατορικές φοιητητικές κινητοποιήσεις στην Ελλάδα την Ιταλία κατά τη διάρκεια των σπουδών του.
Υπήρξε Δημοτικός Σύμβουλος στους Δήμους Ραχών και Ικαρίας συνεργαζόμενος με την Λαική Συσπείρωση.
Ως Πρόεδρος του Συλλόγου Ραχιωτών Αθήνας ανέπτυξε έντονη δράση για ανάδειξη των προβλήματων της Ικαρίας.
Είναι ο εμπνευστής της ετήσιας εκδήλωσης που γίνεται κάθε Αύγουστο στο Μοναστήρι του Μουντέ προς τιμή των νεκρών πολιτικών εξορίστων.

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue