Home ΚοινωνίαΕπικαιρότητα Από την κινητοποίηση ενάντια στο κλείσιμο του ΙΚΑ Ικαρίας

Από την κινητοποίηση ενάντια στο κλείσιμο του ΙΚΑ Ικαρίας

by ikariaki.gr
1 views

 Συγκεντρωση διαμαρτυριας στο ΙΚΑ 13.12.13 (1)

 

 

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΟΜΟΥ ΣΑΜΟΥ

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΗΚΕ ΜΕ ΤΗΝ 254/1935 ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΣΑΜΟΥ – ΜΕΛΟΣ ΓΣΕΕ & ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

ΣΜΥΡΝΗΣ 2 – 831ΟΟ – ΣΑΜΟΣ # ΤΗΛ: 2273027561 # FAX: 2273028440 # E-MAIL: [email protected]

 

 

Ομιλία για το κλείσιμο των παραρτημάτων του ΙΚΑ στην Ικαρία

 

Συνάδελφοι, εργαζόμενοι από όλους τους κλάδους είμαστε εδώ γιατί δεν είμαστε διατεθειμένοι να μην επιτρέψουμε την εφαρμογή άλλης μιας απόφασης, που συμπληρώνει την αλυσίδα των συγχωνεύσεων, του κλεισίματος ουσιαστικά όλων των υπηρεσιών στο νησί μας και όχι μόνο. Μιας απόφασης που σημαίνει οικονομική αιμορραγία, ταλαιπωρία υποβάθμιση συνολικά της ποιότητας ζωής. Από σήμερα παύουν οι οικονομικές συναλλαγές, και στις 10 Φλεβάρη αναστέλλεται η λειτουργία των παραρτημάτων.

Είμαστε πάλι εδώ μετά από ένα χρόνο περίπου από εκείνη την «επαναστατική γυμναστική» όπως χαρακτηρίστηκε από την διοίκηση του δήμου μας. Εμείς δεν θα μπούμε στην λογική των χαρακτηρισμών και της απαξίωσης δράσεων και ενεργιών. Πιστεύουμε όμως ότι οι ενέργειες των σωματείων μας συνέβαλαν καθοριστικά στην αναστολή της εφαρμογής της απόφασης συγχώνευσης των παραρτημάτων.

Σήμερα καλούμε όλους τους φορείς, από την θέση ευθύνης που έχουν με υπευθυνότητα να συμβάλουν, χωρίς περικοκλάδες και υπεκφυγές, με όσες ενέργειες πρέπει, για να παρθεί πίσω η απόφαση της Διοίκησης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Λέει το σχετικό έγγραφο της Διοίκησης, «ότι η απόφαση αυτή θα συμβάλει στην καλύτερη και αποτελεσματικότερη λειτουργία των υπηρεσιακών μονάδων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.» Αλήθεια πως αντιλαμβάνονται αυτή την καλυτέρευση. Με ένα ταξίδι στην καλύτερη περίπτωση μιας μέρας και δυο τουλάχιστον μεροκάματα κόστος, για μια απλή οικονομική και διοικητική πράξη;

banner

Παρακάτω το έγγραφο αναφέρει ότι «…. δεν προκαλείτε επί πλέον δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού η του προϋπολογισμού του ΙΚΑ –ΕΤΑΜ». Το πόσο θα κοστίσει στους ασφαλισμένους, στους συνταξιούχους και εξυπηρετούμενους από τα παραρτήματα τους νοιάζει; Από ότι φαίνεται όχι.

Αν αυτό δεν είναι αναλγησία τότε τι είναι;

Από την μεριά μας τους λέμε : Δεν είμαστε αριθμοί ενός συνολικού κόστους, δεν δεχόμαστε να μας χρεώνουν το κόστος των αποφάσεων τους, όπως επιθυμούν και να κάνουν με τα σχέδια που έχουν στα συρτάρια τους , πχ με τις κάρτες Υγείας.

 

Συμπατριώτες –σες. Στο υπόμνημα που καταθέτουμε στην διοίκηση του ΙΚΑ στο κοινοβούλιο, στο υπουργείο εργασίας και στην τοπική διοίκηση λέμε ότι:

Η  απόφαση της Διοίκησης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ για την αναστολή της λειτουργίας των Παραρτημάτων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στην Ικαρία και την αντικατάστασή τους από «Γραφεία Κοινωνικής Ασφάλισης», θα δημιουργήσει πρόσθετα προβλήματα, υποβάθμιση, ταλαιπωρία και κόστος σε εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους, γενικά στον ντόπιο πληθυσμό. Και αυτό σε συνδυασμό με την ούτως ή άλλως κακή ακτοπλοϊκή συγκοινωνία των νησιών μας (Σάμου, Ικαρίας, Φούρνων μεταξύ τους), αλλά και τις μεγάλες αποστάσεις μεταξύ των χωριών και πόλεων των νησιών μας. Η εξέλιξη αυτή σημαίνει ότι οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ (εργαζόμενοι και συνταξιούχοι) αλλά και οι εργοδότες που συναλλάσσονται με το ΙΚΑ, σε πάρα πολλές περιπτώσεις θα αναγκάζονται, λόγω της μη δυνατότητας εξυπηρέτησης, να ταξιδεύουν στην Σάμο, για θέματα που χρόνια τώρα έβρισκαν λύση στην Ικαρία. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι τα «Γραφεία Κοινωνικής Ασφάλισης» :

 • Δεν θα θεωρούν βιβλιάρια υγείας ασφαλισμένων (εκτός εκείνων που η ασφαλιστική ικανότητα αποδίδεται αυτόματα από το σύστημα). Όλα τα υπόλοιπα θα αποστέλλονται Σάμο.

 • Δεν εκδίδουν καμία απόφαση παροχών, απόδοσης δαπανών για γυαλιά – οξυγόνα – φάρμακα για τους ασφαλισμένους, (οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά θα διαβιβάζονται στο Υποκατάστημα Σάμου).

 • Δεν εκδίδουν βεβαιώσεις ασφαλιστικής ενημερότητας για ιδιωτικά και δημόσια έργα, για μεταβίβαση ακινήτου, για συμμετοχή σε δημοπρασίες και για είσπραξη λογαριασμών.

 • Επίσης τα «Γραφεία Κοινωνικής Ασφάλισης» δεν προβλέπεται ότι θα έχουν την δυνατότητα να διακινούν φάρμακα υψηλού κόστους για ασφαλισμένους με πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας (καρκινοπαθείς κλπ). Τα οποία μέχρι σήμερα τα Παραρτήματα του ΙΚΑ διακινούσαν….

 • Οι συνταξιούχοι μετανάστες κάθε μήνα πρέπει να συναλλάσσονται με το υποκατάστημα στη Σάμο για να έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Για τις αρμοδιότητες και τις δυνατότητες εξυπηρέτησης «Γραφείων Κοινωνικής Ασφάλισης», πουθενά δεν αναφέρετε με σαφήνεια ποιές θα είναι. Δεν είναι τυχαίο. Από την μέχρι τώρα εμπειρία πχ με την ΔΟΥ, δεν θέλει πολύ για να καταλάβουμε τι θα κάνει εκτός από τον «ταχυδρόμο» εγγράφων. Τονίζουμε παρακάτω ότι: Τα σωματεία μας καταγγέλλουν την απόφαση της κυβέρνησης και εκφράζουν την αντίθεσή τους στο κλείσιμο των παραρτημάτων του ΙΚΑ στην Ικαρία (Άγιο Κήρυκο και Εύδηλο), καθώς και στο Καρλόβασι της Σάμου. Μια εξέλιξη που την είχαμε επισημάνει και καταγγείλει, ενάντια στην οποία είχαμε κινητοποιηθεί τα προηγούμενα χρόνια, τονίζοντας ότι « οι ανάγκες που οδήγησαν στην ίδρυση αυτών των δυο παραρτημάτων δεν εξαλειφθήκαν. Επιπλέον ο μεγαλύτερος αριθμός του ενεργού πληθυσμού της επαρχίας μας είναι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ και οι συνταξιούχοι συνάδελφοι αποτελούν μια αρκετά μεγάλη πληθυσμιακή ομάδα. Το ενδεχόμενο λοιπόν σύμπτυξης των υπηρεσιών θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην εξυπηρέτηση των συναδέλφων και παράλληλα θα επιδεινώσει το είδη ισχνό εισόδημα τους αφού θα επιβαρυνθούν με ένα αρκετά σοβαρό κόστος μεταφοράς προς και από την έδρα του μοναδικού υποκαταστήματος του νομού ».

Συνάδελφοι, με την σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ Ευδήλου και Αγίου Κηρύκου, κάνουμε γνωστή την κατηγορηματική μας αντίθεση στην υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών. Αυτή η εξέλιξη είναι μέρος των συνολικότερων αντιλαϊκών μέτρων (Κατάργηση υπηρεσιών, ιδιωτικοποίηση δημόσιας περιουσίας, χαράτσια, πλειστηριασμοί, διαθεσιμότητες και απολύσεις εργαζομένων, μειώσεις δαπανών για υγεία και πρόνοια, κατάργηση ΣΣΕ, τσάκισμα εργασιακών σχέσεων, αντι-ασφαλιστικοί νόμοι κλπ). Ευθύνη γι αυτή την κατάσταση έχει τόσο η σημερινή κυβέρνηση, όσο και οι προηγούμενες, η Ε.Ε και τα κόμματα που τόσα χρόνια στηρίζουν αυτές τις πολιτικές, που είναι υπέρ του κεφαλαίου και σε βάρος της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.

 

Σήμερα για μια ακόμα φορά καταγγέλλουμε την κυβέρνηση για το ανελέητο χτύπημα στην υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων, στα εργασιακά τους δικαιώματα.

 

 • Για μια ακόμα φορά τονίζουμε πως είναι κάτι παραπάνω από αναγκαίο όχι μόνο να παραμείνει η υφιστάμενη κατάσταση ως έχει, αλλά να καλυφθούν και τα νησιά των Φούρνων.

 • Για μια ακόμα φορά υπενθυμίζουμε ότι μας ανησυχεί η τύχη των εργαζομένων των παρατημάτων καθώς είναι πιθανό πολλοί από αυτούς να μπουν σε καθεστώς κινητικότητας, διαθεσιμότητας, αναγκαστικής μετακίνησης, κλπ.

 • Δεν εμπιστευόμαστε τις διαβεβαιώσεις ότι δεν θα απολυθεί κανένας.

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

Να μην κλείσει , να μην συγχωνευτεί κανένα υποκατάστημα του ΙΚΑ, τόσο στα νησιά μας, όσο και πανελλαδικά.

Διεκδικούμε την συνέχιση της λειτουργίας και των δυο παραρτημάτων του ΙΚΑ στην Ικαρία, έτσι ώστε να καλύπτονται ουσιαστικά οι ανάγκες των ασφαλισμένων στην Ικαρία και στους Φούρνους.

 • Κανένας εργαζόμενος να μην απολυθεί, να μην μπει σε διαθεσιμότητα – κινητικότητα ή μετακινηθεί αναγκαστικά. 

 • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους με πλήρη ιατροφαρμακευτική κάλυψη.

 • Να επιστραφούν τα κλεμμένα αποθεματικά των ταμείων.  Να πληρώσουν κράτος και εργοδοσία για τα ελλείμματα και τη χασούρα του χρηματιστηρίου και του «κουρέματος» που έγινε στα πλαίσια των μνημονίων. Πάταξη  της εισφοροδιαφυγής και εισφοροκλοπής. Απόσυρση των αποθεματικών των Ταμείων από κάθε λογής "τζόγο" χρηματιστηρίου.

 • Να καταργηθούν άμεσα όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι. Επαναφορά 13ης και 14ης κύριας και επικουρικής σύνταξης. 

 • Όχι στις μειώσεις και στην απαλλαγή του κράτους και της εργοδοσίας από τις ασφαλιστικές εισφορές. Επαρκής κρατική χρηματοδότηση των ασφαλιστικών ταμείων και εξασφάλιση της χορήγησης των συντάξεων και παροχών. Κατάργηση της εισφοράς των εργαζομένων για τον κλάδο υγείας. 

Παράλληλα διεκδικούμε την πλήρη στελέχωση των παραρτημάτων της Ικαρίας για την συνέχιση και απρόσκοπτη λειτουργία, έτσι ώστε να μπορέσουν να καλυφθούν επαρκώς οι διευρυνόμενες υπηρεσίες του ΙΚΑ. Περισσότερο από ποτέ είναι αναγκαία η λειτουργία Ιατρείου του ΙΚΑ, για την πλήρη κάλυψη των ιατρικών και φαρμακευτικών αναγκών των ασφαλισμένων, με τις απαραίτητες ειδικότητες. Να συμπεριληφθούν οι απαραίτητες ειδικότητες για την εξειδικευμένη κάλυψη των Λουτροθεραπευτηρίων.  

Διεκδικούμε δημόσια, ενιαία, καθολική, υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση. Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία και Πρόνοια. Να καταργηθεί η ιδιωτική επιχειρηματική δράση στον τομέα της Ασφάλισης, της Υγείας- Πρόνοιας.

 

Μπορούμε να τα καταφέρουμε δεν τους φοβόμαστε, αυτοί μας φοβούνται όταν αποφασιστικά παλεύουμε για τα δίκια μας. Να είμαστε σίγουροι για αυτό.

Ραντεβού όποτε χρειαστεί. Σίγουρα στις αρχές του Φλεβάρη ημερομηνία αναστολής λειτουργίας των παραρτημάτων.

 

 

13/12/13


Συγκεντρωση διαμαρτυριας στο ΙΚΑ 13.12.13 (2)Ικαρία , 13 Δεκέμβρη 2013

ΠΡΟΣ: ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

1. Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής 1. Αντιπεριφέρεια Σάμου Ασφάλισης & Πρόνοιας 2. Δήμο Ικαριας

2. Διοίκηση ΙΚΑ 3. Δήμο Φούρνων 3. ΙΚΑ Σάμου 4. Κοινοβουλευτικές ομάδες

Υπόμνημα διαμαρτυρίας για το κλείσιμο των παραρτημάτων του ΙΚΑ

 

Η  απόφαση της Διοίκησης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ για την αναστολή της λειτουργίας των Παραρτημάτων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στην Ικαρία και την αντικατάστασή τους από «Γραφεία Κοινωνικής Ασφάλισης», θα δημιουργήσει πρόσθετα προβλήματα, υποβάθμιση, ταλαιπωρία και κόστος σε εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους, γενικά στον ντόπιο πληθυσμό. Και αυτό σε συνδυασμό με την ούτως ή άλλως κακή ακτοπλοϊκή συγκοινωνία των νησιών μας (Σάμου, Ικαρίας, Φούρνων μεταξύ τους), αλλά και τις μεγάλες αποστάσεις μεταξύ των χωριών και πόλεων των νησιών μας.

Η εξέλιξη αυτή σημαίνει ότι οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ (εργαζόμενοι και συνταξιούχοι) αλλά και οι εργοδότες που συναλλάσσονται με το ΙΚΑ, σε πάρα πολλές περιπτώσεις θα αναγκάζονται, λόγω της μη δυνατότητας εξυπηρέτησης, να ταξιδεύουν στην Σάμο, για θέματα που χρόνια τώρα έβρισκαν λύση στην Ικαρία. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι τα «Γραφεία Κοινωνικής Ασφάλισης» :

 • Δεν θα θεωρούν βιβλιάρια υγείας ασφαλισμένων (εκτός εκείνων που η ασφαλιστική ικανότητα αποδίδεται αυτόματα από το σύστημα). Όλα τα υπόλοιπα θα αποστέλλονται Σάμο.

 • Δεν εκδίδουν καμία απόφαση παροχών, απόδοσης δαπανών για γυαλιά – οξυγόνα – φάρμακα για τους ασφαλισμένους, (οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά θα διαβιβάζονται στο Υποκατάστημα Σάμου).

 • Δεν εκδίδουν βεβαιώσεις ασφαλιστικής ενημερότητας για ιδιωτικά και δημόσια έργα, για μεταβίβαση ακινήτου, για συμμετοχή σε δημοπρασίες και για είσπραξη λογαριασμών.

 • Επίσης τα «Γραφεία Κοινωνικής Ασφάλισης» δεν προβλέπεται ότι θα έχουν την δυνατότητα να διακινούν φάρμακα υψηλού κόστους για ασφαλισμένους με πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας (καρκινοπαθείς κλπ). Τα οποία μέχρι σήμερα τα Παραρτήματα του ΙΚΑ διακινούσαν….

Τα σωματεία μας καταγγέλλουν την απόφαση της κυβέρνησης και εκφράζουν την αντίθεσή τους στο κλείσιμο των παραρτημάτων του ΙΚΑ στην Ικαρία (Άγιο Κήρυκο και Εύδηλο), καθώς και στο Καρλόβασι της Σάμου.

 

 

Μια εξέλιξη που την είχαμε επισημάνει και καταγγείλει, ενάντια στην οποία είχαμε κινητοποιηθεί τα προηγούμενα χρόνια, τονίζοντας ότι « οι ανάγκες που οδήγησαν στην ίδρυση αυτών των δυο παραρτημάτων δεν εξαλειφθήκαν. Επιπλέον ο μεγαλύτερος αριθμός του ενεργού πληθυσμού της επαρχίας μας είναι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ και οι συνταξιούχοι συνάδελφοι αποτελούν μια αρκετά μεγάλη πληθυσμιακή ομάδα. Το ενδεχόμενο λοιπόν σύμπτυξης των υπηρεσιών θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην εξυπηρέτηση των συναδέλφων και παράλληλα θα επιδεινώσει το είδη ισχνό εισόδημα τους αφού θα επιβαρυνθούν με ένα αρκετά σοβαρό κόστος μεταφοράς προς και από την έδρα του μοναδικού υποκαταστήματος του νομού ».

 

Σήμερα για μια ακόμα φορά, όλοι εμείς που σήμερα 13/12/2013 συμμετέχουμε στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ Ευδήλου και Αγίου Κηρύκου. Κάνουμε γνωστή την κατηγορηματική μας αντίθεση στο ενδεχόμενο συγχώνευσης των υφιστάμενων παραρτημάτων γιατί θα υπάρξει σοβαρή κοινωνική αναστάτωση. Σήμερα για μια ακόμα φορά καταγγέλλουμε την κυβέρνηση για το ανελέητο χτύπημα στην υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων, στα εργασιακά τους δικαιώματα.

 • Για μια ακόμα φορά τονίζουμε πως είναι κάτι παραπάνω από αναγκαίο όχι μόνο να παραμείνει η υφιστάμενη κατάσταση ως έχει, αλλά να καλυφθούν και τα νησιά των Φούρνων.

 • Για μια ακόμα φορά υπενθυμίζουμε ότι μας ανησυχεί η τύχη των εργαζομένων των παρατημάτων καθώς είναι πιθανό πολλοί από αυτούς να μπουν σε καθεστώς κινητικότητας, διαθεσιμότητας, αναγκαστικής μετακίνησης, κλπ.

 

Αυτή η εξέλιξη είναι μέρος των συνολικότερων αντιλαϊκών μέτρων (Κατάργηση υπηρεσιών, ιδιωτικοποίηση δημόσιας περιουσίας, χαράτσια, πλειστηριασμοί, διαθεσιμότητες και απολύσεις εργαζομένων, μειώσεις δαπανών για υγεία και πρόνοια, κατάργηση ΣΣΕ, τσάκισμα εργασιακών σχέσεων, αντι-ασφαλιστικοί νόμοι κλπ).

Ευθύνη γι αυτή την κατάσταση έχει τόσο η σημερινή κυβέρνηση, όσο και οι προηγούμενες, η Ε.Ε και τα κόμματα που τόσα χρόνια στηρίζουν αυτές τις πολιτικές, που είναι υπέρ του κεφαλαίου και σε βάρος της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.

 

Σήμερα για μια ακόμα φορά τα σωματεία μας τονίζουν ότι :

 • Διεκδικούμε την συνέχιση της λειτουργίας και των δυο παραρτημάτων του ΙΚΑ στην Ικαρία, έτσι ώστε να καλύπτονται ουσιαστικά οι ανάγκες των ασφαλισμένων στην Ικαρία και στους Φούρνους.

 

 • Παράλληλα διεκδικούμε την πλήρη στελέχωση των παραρτημάτων της Ικαρίας για την συνέχιση και απρόσκοπτη λειτουργία, έτσι ώστε να μπορέσουν να καλυφθούν επαρκώς οι διευρυνόμενες υπηρεσίες του ΙΚΑ.

 • Περισσότερο από ποτέ είναι αναγκαία η λειτουργία Ιατρείου του ΙΚΑ, για την πλήρη κάλυψη των ιατρικών και φαρμακευτικών αναγκών των ασφαλισμένων, με τις απαραίτητες ειδικότητες. (Συμπεριλαμβανόμενων των απαραίτητων ειδικοτήτων για την εξειδικευμένη κάλυψη των Λουτροθεραπευτηρίων).

 

 • Διεκδικούμε δημόσια, ενιαία, καθολική, υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση. Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία και Πρόνοια. Να καταργηθεί η ιδιωτική επιχειρηματική δράση στον τομέα της Ασφάλισης, της Υγείας – Πρόνοιας.

 

Σήμερα καλούμε όλους τους φορείς, από την θέση ευθύνης που έχουν με υπευθυνότητα να συμβάλουν, χωρίς υπεκφυγές, με όσες ενέργειες πρέπει, για να παρθεί πίσω η απόφαση της Διοίκησης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ

 

 

Εργατικό κέντρο νομού Σάμου Συνδικάτο Οικοδόμων Ικαρίας – Φούρνων

Σωματείο Ξεν/λων – Επισιτισμού Ικαρίας – Φούρνων Σωματείο Μισθωτών συνταξιούχων Ικαρίας – Φούρνων

Σωματείο εργαζόμενων Δήμων Ικαρίας – Φούρνων Σύλλογος Αυτοαπασχολούμενων Ικαρίας

Ένωση Δημοκρατικών Γυναικών Ικαρίας Λαϊκές Επιτροπές ΙκαρίαςΣυγκεντρωση διαμαρτυριας στο ΙΚΑ 13.12.13

[nggallery id=112]

Διαβάστε το ρεπορτάζ της Ικαριακής Ραδιοφωνίας εδώ που έφερε το θέμα στην επιφάνεια

Η Επιτροπή Αγώνα για την Υγεία για την αναστολή του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Ικαρίας

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue