Home Εκπαίδευση Από την διαμαρτυρία των Φοιτητών στον Εύδηλο Ικαρίας

Από την διαμαρτυρία των Φοιτητών στον Εύδηλο Ικαρίας

by ikariaki.gr
57 views

Κάλεσμα διαμαρτυρίας για σημερα ημέρα Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου στη πλατεία του Ευδήλου,  από την  Ανοικτή Επιστολή Φοιτητών Ικαρίας.

ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΕΥΔΗΛΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΦΛΕΒΑΡΗ

 

Σήμερα, Τετάρτη 10 Φλεβάρη, Ικαριώτες φοιτητές αλλά και μαθητές, πραγματοποιήσαμε παρέμβαση – διαμαρτυρία στην πλατεία Ευδήλου, ενάντια στο νομοσχέδιο Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη, για να ανοίξουν τα Πανεπιστήμια τώρα με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Παρά την προσπάθεια της κυβέρνησης να μας τρομοκρατήσει με την παρουσία της αστυνομίας και ελέγχους, εμείς δώσαμε μια πρώτη δυναμική απάντηση απέναντι στα σχέδια της, απέναντι στο νομοσχέδιο – έκτρωμα που προσθέτει νέους φραγμούς στην εισαγωγή μαθητών στην ανώτατη εκπαίδευση, που επιβάλλει νέα μέτρα καταστολής στα Πανεπιστήμια. 

Ενώσαμε τη φωνή μας με τους χιλιάδες φοιτητές που βγήκαν σήμερα στο δρόμο σε πολλές άλλες πόλεις και στα νησιά του Αιγαίου.

Η κυβέρνηση, αντί λοιπόν να μας στέλνει αστυνομία μέσα και έξω από τις σχολές, ας ασχοληθεί με τις πραγματικές μας ανάγκες και ας κάνει επιτέλους πράξη τα δίκαια αιτήματα μας.

Μας αντιμετωπίζουν ως εγκληματίες και εμείς τους απαντάμε πως εγκληματικές είναι οι ενέργειες όλων των έως τώρα κυβερνήσεων και της τωρινής, που αντί να μας ακούνε και να μας εξασφαλίσουν όλα όσα χρειαζόμαστε σαν φοιτητές και αυριανοί επιστήμονες, κρατούν ένα χρόνο τώρα κλειστά τα Πανεπιστήμια, απειλούν με όρια φοίτησης και διαγραφές και μέτρα καταστολής.

Ε λοιπόν δεν σταματάμε εδώ! Η πρώτη απάντηση δόθηκε και θα συνεχίσουμε και το επόμενο διάστημα με αντίστοιχες δράσεις.

 

banner

<< ΣΤΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΛΕΙΠΕΙ ΑΣΤΙΝΟΜΙΑ ΔΩΣΤΕ ΛΕΦΤΑ, ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΒΙΒΛΙΑ >>

 

10.2.2021

Δείτε εικόνες


Με αφορμή το Ανοικτό Κάλεσμα προς την Ικαριακή Κοινωνία που αναρτήσαμε λίγες ώρες πριν από τους Φοιτητές Ικαρίας, ήρθαμε σε επικοινωνία με την Ευαγγελία Μαυρογιώργη ως εκπρόσωπο της Ανοιχτής αυτής επιστολής σχετικά με το κάλεσμα στον Εύδηλο το μεσημέρι (14:00) της Τετάρτης 10 Φεβρουαρίου.

Τα θέματα που απασχολούν τους Φοιτητές που είναι από όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας και τους τελευταίους μήνες βρίσκονται στην Ικαρία και είναι αντιμέτωποι με την έλλειψη κατά περίπτωση ηλεκτρονικών υπολογιστών για να μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα, έλλειψη στα βιβλία αλλά και ιδιαίτερα στην Ικαρία την κακή σύνδεση στο διαδίκτυο του νησιού. Στα αιτήματα των φοιτητών είναι και τα θέματα της περίθαλψης στο νησί μας.

Το κάλεσμα αφορά όλη την Ικαριακή Κοινωνία για συμμετοχή στην διεκδίκηση των αιτημάτων τους.

 

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ

6.2.2021

Μετά από την συνάντηση φοιτητών Ικαρίας που πραγματοποιήθηκε στις 6/02/2021 με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας και με την συμμετοχή συμφοιτητών μας μέσω τηλεφωνικών παρεμβάσεων, αποφασίστηκε απέναντι στα συσσωρευμένα και χωρίς τέλος προβλήματα που αντιμετωπίζουμε καθ’ όλη τη διάρκεια της πανεπιστημιακής μας ζωής και που τώρα εν μέσω πανδημίας επιδεινώθηκαν, η σύνταξη αυτής εδώ της επιστολής προκειμένου να ακουστεί η φωνή μας και να δοθεί ένα τέλος στην κοροϊδία.

Και τώρα εσείς θα μας πείτε <<Μα σας λείπει κάτι;>>

Ναι μας λείπει ,καταρχάς η υλικοτεχνική υποδομή στα Πανεπιστήμια μας.

<<Μα η Κυβέρνηση δεν έχει μεριμνήσει για κάμερες μέσα στις σχολές ; γιατί αντιδράτε ; μήπως εσείς είστε τελικά οι εγκληματίες;>>

Αν θεωρείται εγκληματίας ένας φοιτητής ο οποίος ζητά έναν επαρκή αριθμό υπολογιστών ο οποίος εν έτη 2021(!!!) δεν υπάρχει στις σχολές μας

ΝΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Αν θεωρείται εγκληματίας ένας φοιτητής ο οποίος ζητά τα βιβλία του να έρχονται στις αρχές κάθε εξαμήνου και όχι αφού έχει ξεκινήσει η εξεταστική του

Ε ΝΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Αν θεωρείται εγκληματίας ο φοιτητής που διεκδικεί ανθρώπινες και κατάλληλες αίθουσες για την διεξαγωγή των μαθημάτων του και όχι αίθουσες που αναγκάζουν φοιτητές να παραμένουν όρθιοι την ώρα των μαθημάτων ή ακόμη και να κάθονται σε παράθυρα και στο πάτωμα, όπως συμβαίνει στα περισσότερα πανεπιστήμια της Αττικής

Ε ΤΟΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ

<<Μα η αστυνομία μέσα στις σχολές δεν θα λύσει όλα σας τα προβλήματα;>>

Αλήθεια πως άραγε η αστυνομία θα λύσει το χρόνιο πρόβλημα των Εστιών ,οι οποίες εκτός από το ότι είναι ακατάλληλες υγειονομικά και με άθλιες κτηριακές υποδομές, στερούν ακόμη και το φαγητό των φοιτητών ή ακόμη χειρότερα απορρίπτουν εκατοντάδες συμφοιτητές μας που πληρούν τα κριτήρια κάθε χρόνο με αποτέλεσμα το κόστος για την φοίτηση τους να είναι δυσβάστακτο .

Η Κυβέρνηση αντί να δίνει τα 30 εκ. ευρώ, από τον ήδη μειωμένο προϋπολογισμό ,σε αστυνομία και κάμερες στις σχολές να δώσει αυτά τα χρήματα εδώ και τώρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολών μας για το εαρινό εξάμηνο. Αντί να φέρνει πειθαρχικά συμβούλια ,φυλάκιση και διαγραφές φοιτητών ,να ασχοληθεί με τις πραγματικές μας ανάγκες .Οι φοιτητές θέλουμε να επιστρέψουμε στα αμφιθέατρα μας με πραγματικούς όρους φοίτησης .

Παίρνοντας δύναμη από τις Πανελλαδικές κινητοποιήσεις των συναδέλφων μας όλο το προηγούμενο διάστημα και ενώνοντας την φωνή μας με αυτούς συνεχίζουμε δυναμικά και

Απαιτούμε :

– Να αποσυρθεί έστω και τώρα το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την Ανώτατη Εκπαίδευση. Να πάψει κάθε συζήτηση για πανεπιστημιακή αστυνομία, κάρτες εισόδου, face control και πειθαρχικά μέτρα. Οι φοιτητές δεν είναι εγκληματίες.

– Όχι στα όρια φοίτησης και τις διαγραφές φοιτητών. Όχι στην περαιτέρω αναγνώριση των τίτλων ιδιωτικών κολλεγίων.

– Να ανοίξουν τα Πανεπιστήμια το εαρινό εξάμηνο, με όλα τα απαραίτητα προστασίας της υγείας μας. Να συνεχιστούν τα μαθήματα, τα εργαστήρια, οι κλινικές και οι πρακτικές ασκήσεις διά ζώσης. Με τα 30 εκατ. να προσληφθούν καθηγητές και προσωπικό καθαριότητας, να αναβαθμιστεί η υποδομή των Σχολών μας, να διαμορφωθούν κατάλληλα και να αξιοποιηθούν νέες αίθουσες. Να αυξηθεί ο κρατικός προϋπολογισμός για τη φοιτητική μέριμνα.

– Να ενισχυθεί εδώ και τώρα το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας. Να καλυφθούν άμεσα οι τεράστιες ελλείψεις σε του Γενικού Νοσοκομείου Ικαρίας. Να ενισχυθούν όλα τα περιφερειακά ιατρεία και το κέντρο υγείας του νησιού μας.

– Με ευθύνη του Υπουργείου Υγείας και των Διοικήσεων των ΑΕΙ, να εξασφαλιστεί ότι όλοι οι φοιτητές θα γυρίσουμε στον τόπο σπουδών μας άμεσα χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

– Να δοθεί στεγαστικό επίδομα σε όλους τους φοιτητές που νοικιάζουν εδώ και μήνες σπίτι ενώ λείπουν από τον τόπο σπουδών τους

-Να δοθεί επίδομα για τις ανάγκες που προέκυψαν με την τηλεκπαίδευση ,κόστος εξοπλισμού και διαδικτυακής σύνδεσης.

– Να μεριμνήσει η Κυβέρνηση για τους συμφοιτητές μας που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες

– Να ξεκινήσουν οι διαδικασίες εμβολιασμού των φοιτητών για την ασφαλή επιστροφή μας στις σχολές μας και ιδιαίτερη μέριμνα στις σχολές Επιστημών Υγείας ώστε να διεξαχθούν ομαλά οι κλινικές και οι πρακτικές που λαμβάνουν χώρα σε Νοσοκομεία και άλλες δομές υγείας.

ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΛΟΥΜΕ ΙΚΑΡΙΩΤΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΕ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΕΥΔΗΛΟΥ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 10.2 ΣΤΙΣ 14:00

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue