Home ΚοινωνίαΕπικαιρότητα Από την Απεργιακή Κινητοποίηση στον Εύδηλο Ικαρίας στις 3 Δεκέμβρη – (Φωτό-Δ.Τύπου)

Από την Απεργιακή Κινητοποίηση στον Εύδηλο Ικαρίας στις 3 Δεκέμβρη – (Φωτό-Δ.Τύπου)

by ikariaki.gr
5 views

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟΝ ΕΥΔΗΛΟ ΙΚΑΡΙΑΣ

 

 

 

Η Τ.Γ Ικαρίας-Φούρνων του Π.Α.ΜΕ χαιρετίζει όλους τους απεργούς, τους εργαζόμενους του δημόσιου & ιδιωτικού τομέα, τους αγρότες, τους άνεργους, τους νέους & τις νέες που έδωσαν δυναμικό παρών στην απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Νομού Σάμου, στον Εύδηλο στις 3.12.15

 

Χαιρετισμό απεύθυναν: εκ μέρους της Ένωσης Δημοκρατικών Γυναικών Ικαρίας (παράρτημα Ο.Γ.Ε) η Μαρία Καραδεμίρη, εκ μέρους του Σωματείου Εργαζομένων στους Δήμους Ικαρίας – Φούρνων η Ευαγγελία Λάκκα, εκ μέρους του Συνδικάτου Οικοδόμων Ικαρίας ο Φανούρης Καρούτσος, εκ μέρους της τ.γ της Π.Α.ΣΥ η Κική Κοτσαμπά εκ μέρους του Συλλόγου Αυτοαπασχολουμένων Ικαρίας και της τ.γ της ΠΑΣΕΒΕ ο Γιάννης Κράτσας, ενώ την κεντρική ομιλία της απεργιακής συγκέντρωσης έκανε το μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Σάμου Κώστας Καλογερής.

banner

 

Μεταξύ άλλων τονίστηκαν: «…Συνεχίζουμε τον σκληρό ταξικό αγώνα, κόντρα στη μεγαλοεργοδοσία και τον κυβερνητικό-εργοδοτικό συνδικαλισμό. Συνεχίζουμε ισχυροποιώντας το μήνυμα που έστειλαν οι 1.000αδες απεργοί σε όλη την Ελλάδα στις 12 Νοέμβρη… Απεργούμε και σήμερα γιατί τα μέτρα που ψήφισε η κυβέρνηση κι αυτά που φέρνει τους επόμενους μήνες, είναι η “ταφόπλακα” για την Κοινωνική Ασφάλιση, τη σύνταξη, τις παροχές Υγείας – Πρόνοιας και φέρνουν νέα πλήγματα σε μισθούς και συντάξεις… ΡΩΤΑΜΕ: Ποιος οικοδόμος μπορεί να μείνει στο μαδέρι, στη σκαλωσιά μέχρι τα 67; Ποια ξενοδοχοϋπάλληλος, ποια νοσηλεύτρια μπορεί να δουλεύει χωρίς ανάσα μέχρι αυτή την ηλικία; Ποιανού χαλυβουργού ποιανού μεταλλεργάτη, τίνος ναυτεργάτη τα χέρια και τα πόδια θα αντέξουν;…Να γιατί λέμε πως προχωρούν σε ένα τεράστιο προμελετημένο αντεργατικό έγκλημα. Την κοινωνική Ασφάλιση δεν μας τη χάρισε κανείς. Με το δικό μας αγώνα την κατακτήσαμε! Δικός μας κόπος, δικό μας αίμα είναι! … Οργανώνουμε την αγωνιστική ταξική μαχητική αλληλεγγύη.Οργάνωση σε κάθε κλάδο, σε κάθε γειτονιά ενάντια στους πλειστηριασμούς. Κανένα κοράκι να μην τολμήσει να εμφανιστεί στις λαϊκές γειτονιές. Σε κάθε χωριό, σε κάθε γειτονιά, δίνουμε τη μάχη της ενημέρωσης για το αντιασφαλιστικό έκτρωμα και την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης. Δημιουργούμε στην πράξη ένα τεράστιο λαϊκό τείχος, ώστε να μπλοκάρουμε τα αντιλαϊκά – αντιασφαλιστικά μέτρα».

 

Επίσης με βάση τις συνεχιζόμενες τραγικές ελλείψεις σε ιατρονοσηλευτικό προσωπικό σε όλες τις δομές Υγείας στην Ικαρία αλλά και την υποβάθμιση της Υγείας συνολικά στα νησιά μας, έγινε κάλεσμα προς όλους τους εργαζόμενους και ανέργους, τους φορείς και σωματεία δημοσίου & ιδιωτικού τομέα, τον Ικαριακό λαό, καθώς και τις παροικιακές οργανώσεις της Αθήνας να συμμετέχουν ενεργά στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργανώνει ο Δήμος Ικαρίας σε συνεννόηση με το Σωματείο εργαζόμενων στην υγεία, την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου στο Υπουργείο Υγείας, στις 11 το πρωί.

 

Υποστηρίζοντας το πλαίσιο διεκδικήσεων που ομόφωνα ενέκρινε το δημοτικό συμβούλιο Ικαρίας, στην τελευταία του συνεδρίαση. Διεκδικόντας: «Αποκλειστικά δημόσιο – δωρεάν σύστημα Υγείας και Πρόνοιας για όλους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, όλες τις μέρες και όλες τις ώρες του χρόνου. Καμία επιχειρηματική δράση στο χώρο της Υγείας»

 

 

 

ΙΚΑΡΙΑ 3/12/15

 

 

 

 

 

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

 

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΣΑΜΟΥ

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

 

Η Γραμματεία Σάμου του ΠΑΜΕ χαιρετίζει όλους τους εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους, άνδρες και γυναίκες, νέους και νέες που συμμετείχαν στην σημερινή Απεργία και την Απεργιακή Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Εργατικό Κέντρο.

 

Από το Εργατικό Κέντρο πραγματοποιήθηκε Συλλαλητήριο με αγωνιστική πορεία μέχρι το λιμάνι και την κεντρική πλατεία, όπου ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις με χαιρετισμούς του Νομαρχιακού Τμήματος Σάμου της ΑΔΕΔΥ, εκπροσώπου της Λαϊκής Επιτροπή πόλης Σάμου και των Λαϊκών Επιτροπών όλου του νησιού, του Σωματείου εργαζομένων στον Τουρισμό-Επισιτισμό και το Σωματείο Συνταξιούχων Σάμου.

 

Την κεντρική ομιλία έκανε η Βασιλική Βρυνιώτη, μέλος της γραμματείας Σάμου του ΠΑΜΕ και Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Σάμου.

 

Το στίγμα της αγωνιστικής κινητοποίησης αποτυπώθηκε :

 

 • Όχι στην αντιλαϊκή-αντεργατική πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων που συνεχίζει να εφαρμόζει και να επεκτείνει με νέα μέτρα η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

 • Κάτω τα χέρια από την Κοινωνική Ασφάλιση.

 • Κάτω τα χαράτσια και οι φόροι, παλιοί και νέοι.

 • Κανένας συμβιβασμός! Καμία συναίνεση και ανοχή απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική.

 • Αγώνας για να υπερασπίσουμε τα δικαιώματά μας! Για να πάρουμε πίσω όσα μας έχουν κατακλέψει και μέχρι που να χτίσουμε μια άλλη κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 


 

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΟΜΟΥ ΣΑΜΟΥ

 

ΝΟΜΑΡΧΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΣΑΜΟΥ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ

 

Σάμος 3 Δεκέμβρη 2015

 

 

 

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

 

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2015

 

 

 

Στη Σάμο σήμερα 3 Δεκέμβρη 2015 οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, οι άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι και νέες, που συγκεντρωθήκαμε σήμερα στην πλατεία Πυθαγόρα, κατά την διάρκεια της Γενικής Πανεργατικής Απεργίας,

 

Διαπιστώνουμε

 

 

 

Ότι η αντιλαϊκή-αντεργατική επίθεση του κεφαλαίου και της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζεται και βαθαίνει.

 

Αποδεικνύεται στην πράξη, ότι αξία δεν έχει το πως αυτοπροσδιορίζεται η κάθε κυβέρνηση, δεξιά ή αριστερή, κεντροδεξιά ή κεντροαριστερά, αλλά ποιον υπηρετούν οι πολιτικές της κάθε κυβέρνησης.

 

Κι εδώ δεν χωρά καμία αμφιβολία. Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μία από τις χειρότερες κυβερνήσεις, που μάλιστα αυτοπροσδιορίζεται σαν αριστερή.

 

Η κυβέρνηση αυτή όχι μόνο υλοποιεί τις αντιλαϊκές πολιτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων αλλά φέρνει και νέα μέτρα φωτιά για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα.

 

Συνεχίζει αταλάντευτα μια βαθιά ταξική, αντιλαϊκή πολιτική που υπηρετεί και προστατεύει την πλουτοκρατία, ισοπεδώνοντας τα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα.

 

Αυτή την πολιτική. Αυτά τα μέτρα…ονομάζει η κυβέρνηση απόδοση δικαιοσύνης και ισότητας. Ν’ αρπάζει τον ιδρώτα μας και να τον ακουμπάει στα πόδια του μεγάλου κεφαλαίου.

 

Δεν είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιεί τα κάλπικα συνθήματά της για να εξασφαλίσει την υποστήριξη και την ανοχή της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων.

 

Απάντηση θα πάρουν με ενότητα και αγώνα. Καμία συναίνεση, καμία ανοχή. Συγκέντρωση δυνάμεων και αντεπίθεση για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας. Για να διεκδικήσουμε και να πάρουμε πίσω όσα μας έχουν κατακλέψει.

 

Για να χτίσουμε μια άλλη κοινωνία απαλλαγμένη από την εκμετάλλευση.

 

 

 

Διεκδικούμε

 

 

 

 • Καμιά παρέμβαση στην Κοινωνική Ασφάλιση. Κάλυψη όλων των απωλειών. Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Σύνταξη στα 60 για τους άνδρες και στα 55 για τις γυναίκες. Κατώτερη σύνταξη 600€. Κάτω τα χέρια από τα ΒΑΕ.

 • Να πληρώσει το κράτος και η εργοδοσία για τα ελλείμματα στα ασφαλιστικά ταμεία. Να επιστραφούν οι απώλειες από το κούρεμα PSI και τα ταμειακά αποθέματα που χρησιμοποίησε η κυβέρνηση για να πληρώσει τις δόσεις του ΔΝΤ.

 • Ενιαίο, καθολικό, αποκλειστικά Δημόσιο και δωρεάν σύγχρονο σύστημα Υγείας και Πρόνοιας.

 • Να υπογραφεί τώρα ΕΓΣΣΕ με επαναφορά των μισθών στα 751 ευρώ ως βάση για διαπραγμάτευση. Υπογραφή Κλαδικών Σ.Σ.Ε.

 • Κανείς απλήρωτος και ανασφάλιστος. Όχι στη απελευθέρωση των απολύσεων

 • Ουσιαστικά μέτρα προστασίας των ανέργων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Πλήρης και δωρεάν ιατροφαρμακευτική κάλυψη σε όλους. Αύξηση του επιδόματος ανεργίας στα 600 ευρώ και ν’ αναγνωρίζεται ως συντάξιμος χρόνος.

 • Ανάπτυξη της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, με πλήρη στελέχωση του ΕΚΑΒ και όλων των μονάδων υγείας στο νομό μας.

 • Όχι στις μειώσεις στα επιδόματα τοκετού, ΑμΕΑ, των χρόνιων πασχόντων, πολυτέκνων κλπ

 • Ασφαλείς συγκοινωνίες με καθημερινή σύνδεση με την ηπειρωτική και νησιωτική Ελλάδα, με φθηνό εισιτήριο. Ενιαίος αποκλειστικά δημόσιος φορέας συγκοινωνιών. Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις λιμανιών και αεροδρομίων.

 • Όχι στη φοροληστεία, χαράτσια, πλειστηριασμούς, κατασχέσεις, διακοπές ρεύματος κλπ

 • Προστασία του εισοδήματος των αγροτών. Κατάργηση της ΚΑΠ και διασφάλιση της αναγκαστικότητας της Ε.Ο.Σ.Σ

 • Αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες.

 • Να σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις ΕΕ-ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΡΩΣΙΑΣ.

 • Αποδέσμευση της χώρας από τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις. Καμία εμπλοκή και συμμετοχή της χώρας μας σε αυτές και στον πόλεμο.

 • Δημιουργία αξιοπρεπών κέντρων υποδοχής και φιλοξενίας.

 • Όχι στα νέα μέτρα της Ε.Ε. για καταστολή στα σύνορα

 • Όχι στα κέντρα διαλογής (hot-spots) και τους καταυλισμούς καταναγκαστικής συγκέντρωσης προσφύγων και μεταναστών. Δημιουργία αξιοπρεπών και υγιεινών, προσωρινών χώρων υποδοχής, καταγραφής και φιλοξενίας, με ευθύνη των ελληνικών αρχών και με πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού

 • Άμεση διευκόλυνση της απευθείας μετακίνησης των προσφύγων και μεταναστών στις χώρες προορισμού τους.

 • Κατάργηση του Κανονισμού του Δουβλίνου, της Σένγκεν, της Frontex

 • Όχι σε παρέμβαση κράτους-εργοδοτών στη συνδικαλιστική δράση & στο δικαίωμα της απεργίας.

 • Καμιά ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής και λαϊκής δράσης. Να σταματήσουν τώρα όλες οι διώξεις και δίκες συνδικαλιστών.

 

 

 

ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΟΥΜΕ

 

Τις Διοικήσεις των δευτεροβάθμιων οργανώσεων να επιδώσουν το παραπάνω ψήφισμα σε κάθε αρμόδιο.

 

 

 

 

 

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ

 

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue