DSCF2760 (800x600)  Oι εργαζόμενοι της Ικαρίας έδωσαν την Παρασκευη 20/9 στον Ευδηλο  μια πρώτη οργανωμένη απάντηση στους τραμπούκους νεοναζί της Χρυσής Αυγής. με την μαζικη συμετοχη τους στην συγκέντρωση που διοργανωσαν οι  γραμματείες  ΠΑΜΕ-ΠΑΣΕΒΕ-ΠΑΣΥ και των υπόλοιπων ταξικών, αγωνιστικών σωματείων του νησιού. Στέλνοντας  μήνυμα ότι δεν μπορούν οι χρυσαυγιτες  να μας τρομοκρατήσουν, δεν μπορούν να μας στείλουν σπίτια μας με τέτοιες ενέργειες και τακτικές.  Κατάγγειλαν  την εν ψυχρώ δολοφονία του 34χρονου νέου,  στο Κερατσίνι, από  εγκληματίες που συνδέονται με την «Χρυσή Αυγή». Καθώς επίσης και την  δολοφονική επίθεση που δέχτηκαν μέλη του ΚΚΕ πριν λίγες μέρες στο Πέραμα, από ροπαλοφόρους της «Χρυσής Αυγής» . Στους χαιρετισμούς που έγιναν από τον σύλλογο γυναικών της ΟΓΕ , την Τ.Γ της ΠΑΣΕΒΕ , και την κεντρική ομιλία από την Τ.Γ του ΠΑΜΕ . Αναδείχθηκε ο ρόλος και χαρακτήρας της Χρυσής Αυγής  «Όχι μόνο δεν είναι αντισυστημικοι, όπως αυτοδιαφημίζονται, αλλά είναι το μακρύ χέρι του συστήματος». Τονίστηκε ότι  «Η αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής είναι υπόθεση του λαού, των οργανώσεών του, των συνδικάτων, των λαϊκών επιτροπών».
 Ιδιαίτερη  βαρύτητα δόθηκε  στην  ταύτιση θέσεων Χ.Α και κεφαλαίου  «Η Χρυσή Αυγή υπηρετεί το σύστημα που τσακίζει το λαό. Δεν είναι μόνο η ιστορική εμπειρία που το επιβεβαιώνει. Είναι οι θέσεις της και η ίδια της η δράση. Δεν υπάρχει αξίωση βιομηχάνων, μεγαλοεπιχειρηματιών, εφοπλιστών που ο χρυσαυγίτικος συρφετός να μην έκανε σημαία του. Τι ζητάνε σήμερα τα αφεντικά; Φτηνούς και υποταγμένους εργάτες ή στη γλώσσα τους «μείωση του κόστους εργασίας και κοινωνική συνοχή». Μέτρα, δηλαδή, ικανά να τους ξελασπώσουν απ' την καπιταλιστική κρίση, να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητά τους, με αποτελειωμένη την εργατική τάξη.
 
DSCF2759 (800x600)Σε απευθείας σύνδεση με μεγαλοεργολάβους και εφοπλιστές η χρυσαυγίτικη αγέλη αναμεταδίδει τις αξιώσεις τους.  Λένε για τη Ζώνη:  «Τα μεροκάματα που παίρναμε (…) ήταν πάρα πολύ μεγάλα και υψηλά (…) Θα μπορούσαμε να χαμηλώσουμε τα μεροκάματά μας, να εγγυηθούμε στους Έλληνες εφοπλιστές ότι αν φέρουν τα βαπόρια τους εδώ θα σταματήσουμε τις απεργίες…». Ποιος φταίει που οι εργάτες στη Ζώνη δε δουλεύουν τζάμπα; «Για την κατάντια αυτή φταίνε οι επαγγελματίες συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ». Δεν λένε όμως κουβέντα για το ότι σε κανένα ναυπηγείο της χώρας (Σκαραμαγκά – Ελευσίνα- Σύρο) δεν «κτίζεται» ούτε ένα πλοίο «Έλληνα Εφοπλιστή», παρά το γεγονός της αδύναμης παρέμβασης του ΠΑΜΕ σε αυτές της επιχειρήσεις. 
                                           DSCF2762 (800x600)
 Στην Εύβοια, και όχι μόνο, η Χρυσή Αυγή έστησε δουλεμπορικό γραφείο. Για να προμηθεύει με φτηνό και με το βούρδουλα υπάκουο  εργατικό δυναμικό τους μεγαλοεπιχειρηματίες.  Τι διαφορετικό απ' αυτά λένε χρόνια τώρα εφοπλιστές και εργολάβοι, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, παλιότερα το ΛΑΟΣ, τα αστικά μέσα ενημέρωσης, κανάλια και εφημερίδες; Τίποτα απολύτως» . 
DSCF2753 (800x600)
Επισημάνθηκε επίσης ότι τη  Χρυσή Αυγή την «ταΐζει» το σύστημα και τη χρησιμοποιεί σαν μπαμπούλα ενάντια στο εργατικό λαϊκό κίνημα. «Ο τρόπος που την αβαντάρουν, δεν είναι πάντα ορατός. Για παράδειγμα, ακόμα και η υπερπροβολή της από τα αστικά ΜΜΕ (τσαμπουκάδες, φιλανθρωπίες, φασαρίες μέσα στη Βουλή), έστω κι αν σερβίρεται σαν «αρνητική προβολή», ενισχύει την εικόνα της Χρυσής Αυγής» .
Τέλος έγινε καθαρό πως «Καμία τραμπούκικη επίθεση δεν πρόκειται να κλείσει τα στόματα των εργατών που παλεύουν για το δίκιο τους, για την ανατροπή της εξουσίας που γεννάει φασίστες, πολέμους, δυστυχία. Το ταξικό εργατικό κίνημα, και ο λαός είναι αυτός που μπορεί να τους στείλει ξανά  στο χρονοντούλαπο της ιστορίας».
Κλείνοντας τονίστηκε  ότι ΕΙΝΑΙ ΕΥΘΥΝΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΟΥΜΕ  ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ !  Και διαβαστήκαν οι στίχοι  του Μ. Μπρεχτ, που αν και γράφτηκαν δεκαετίες πριν, αποκτούν και πάλι στις μέρες μας τραγική επικαιρότητα.…ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΒΑΘΙΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟΝ,  ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΜΟΝΟΣ, ΤΣΑΚΙΣΕ ΤΟΝ!»DSCF2773 (800x600)
ΠΑΜΕ-ΠΑΣΕΒΕ-ΠΑΣΥ