Home ΚοινωνίαΠολιτικήΚινητοποιήσεις Απεργιακή κινητοποίηση ΕΚΣ ενάντια στο κλείσιμο της ΕΡΤ

Απεργιακή κινητοποίηση ΕΚΣ ενάντια στο κλείσιμο της ΕΡΤ

by ikariaki.gr
11 views

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013 – ΑΠΕΡΓΙΑ

απεργία

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Σάμου καταγγέλλει την τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, που για άλλη μια φορά έδειξε το αντιλαϊκό – αποκρουστικό πρόσωπό της και αποφάσισε, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου να δώσει τη δυνατότητα στους υπουργούς, παρακάμπτοντας το κοινοβούλιο ακόμη μια φορά, να συγχωνεύουν και να καταργούν δημόσιους οργανισμούς, οδηγώντας με αυτόν τον τρόπο χιλιάδες εργαζόμενους στο δρόμο.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση, που σε εφαρμογή αυτού αποφάσισε το κλείσιμο της ΕΡΤ, βάζοντας λουκέτο στην ίδια τη δημόσια ενημέρωση. Δημιούργησε νέα στρατιά χιλιάδων ανέργων σε μια νύχτα. Παρέδωσε την ενημέρωση του λαού και των εργαζομένων αποκλειστικά σε αυτούς που ωφελούνται από τα αντιλαϊκά μέτρα που καθημερινά παίρνει. Η διαδικασία αυτή οδηγεί όλη την περιουσία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης στα χέρια των ιδιωτών. Στόχο τον οποίο έχουν για δεκάδες φορείς του δημοσίου τους οποίους θα παραδώσουν στο μεγάλο κεφάλαιο, μέσα από τις καταργήσεις-συγχωνεύσεις και τις απολύσεις εργαζομένων.

Η τραμπούκικη παρέμβαση των ΜΑΤ για την εφαρμογή της απόφασης της κυβέρνησης, αλλά & ο τρόπος ανακοίνωσης της απόφασης κλεισίματος της ΕΡΤ, δείχνει ακόμη μια φορά ότι η καταστολή και η εφαρμογή του δόγματος «νόμος και τάξη» είναι στο καθημερινό «μενού» της κυβέρνησης και θα τα «προσφέρει» απλόχερα σε όποιον αντιστέκεται στα σχέδια της.

Οι εξελίξεις αυτές αφορούν όλον τον εργαζόμενο λαό, το εργατικό λαϊκό κίνημα. Είναι αποτέλεσμα της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής που καταργεί τις ΣΣΕ, που φέρνει μισθούς και συντάξεις πείνας, που αφήνει εκατοντάδες χιλιάδες χωρίς υγεία και πρόνοια, χωρίς ασφάλιση.

 

Χρειάζεται σήμερα μαζική συμπαράσταση προς τους αγωνιζόμενους εργαζόμενους της ΕΡΤ, προς το σύνολο των εργαζομένων που πλήττονται. Χρειάζεται αγώνας για την ανατροπή αυτή της πολιτικής.

Τασσόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ. Διεκδικούμε δουλειά με πλήρη δικαιώματα για όλους. Ενημέρωση που να εξυπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες.

 

banner

Πρέπει και μπορούμε να βάλλουμε φρένο στην κρατική τρομοκρατία με ενότητα και συσπείρωση της τάξης μας. Εδώ είναι η δύναμή μας, εδώ είναι και η ελπίδα μας! Μόνο με αυτό τον τρόπο, μπορούμε να τους γονατίσουμε. Αυτή την ανυπέρβλητη δύναμη που έχουμε θα πρέπει η εργατική τάξη και να την καταλάβει και να την δείξει απέναντι στο κεφάλαιο και τους πολιτικούς του υπηρέτες.

 

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ! ΤΑ ΕΦΙΑΛΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ.

ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΚΡΙΣΗ

Κανένας δεν θα εξαιρεθεί και κανένας δεν είναι ασφαλής, όπως δείχνει και η λυσσαλέα επίθεση κυβέρνησης – Τρόϊκας – επιχειρηματικών ομίλων κατά της ΕΡΤ.

Καλούμε όλα τα Σωματεία και τους εργαζόμενους να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στους εργαζόμενους της ΕΡΤ που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις.

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟΣ,

ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ

ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ,

ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΑΛΗ!

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ


ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΣΑΜΟΣ : 10 το πρωί στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

και πορεία – ομιλίες στη πλατεία Πυθαγόρα

ΙΚΑΡΙΑ : 12 το μεσημέρι στη πλατεία ΕΥΔΗΛΟΥ

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue