Home ΚοινωνίαΕπικαιρότητα Απεργιακές κινητοποιήσεις για την 1η Μάη σε Ικαρία-Σάμο από το ΕΚΣ

Απεργιακές κινητοποιήσεις για την 1η Μάη σε Ικαρία-Σάμο από το ΕΚΣ

by ikariaki.gr
8 views

μαης

Σάμος, 15 Απρίλη 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Σάμου καλεί τα σωματεία και τους μαζικούς φορείς των νησιών μας, τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τις γυναίκες, τους αυτοαπασχολουμενους, τους αγρότες και τη νεολαία σε μαζική, μαχητική συμμετοχή, στην Απεργία της 1η Μάη και στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΕΚΣ,

 • στη Σάμο ώρα 10 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Σάμου

 • 11 π.μ στο Μνημείο των εκτελεσμένων της Καισαριανής (ΕΥΔΗΛΟΣ) &

  12.00 ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στις ΡΑΧΕΣ (Χριστός)

καθώς και στην εκδήλωση για την Πρωτομαγιά την Πέμπτη 30 Απρίλη στο Δημαρχείο Καρλοβάσου.

Η Διοίκηση

11167295_773463709417775_1873515389_o

[divider]

ΖΗΤΩ Η

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

banner

Εργαζόμενοι-εργαζόμενες, άνεργοι-άνεργες, νέοι & νέες,

1η Μάη, Μέρα γιορτής, μνήμης, τιμής και αγώνα της εργατικής τάξης παγκοσμίως.

Μέρα ταξικού αγώνα απέναντι στο κεφάλαιο, τους πολιτικούς υπηρέτες του, τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό.

Τρεις μήνες μετά τις εκλογές και η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ έδωσε την θέση της στην νέα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά η μονόπλευρη πολιτική λιτότητας σε βάρος των εργαζομένων δεν άλλαξε επί της ουσίας σε τίποτα.

Η κατ’ ευφημισμό «πρώτη φορά αριστερή» κυβέρνηση όπως της αρέσει να λέγεται, εξακολουθεί να εφαρμόζει πολιτικές που εξυπηρετούν τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου.

Βαφτίζει την τρόϊκα (Δ.Ν.Τ.- Ε.Ε.- Ε.Κ.Τ.)-«θεσμούς», το μνημόνιο-«γέφυρα» και μετά «νέα συμφωνία» και πρέπει κι εμείς να πιστέψουμε ότι όλα έλαβαν τέλος.

Λες κι έχει σημασία πως θα ονομάσεις τα μέτρα μιας αντιλαϊκής πολιτικής και όχι η ουσία των μέτρων που πληρώνουμε όλοι μας.

Το πόσο «φιλολαϊκή» είναι η πολιτική της κυβέρνησης φαίνεται από την στήριξη που της προσφέρει ο ΣΕΒ και ο Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, στη συνάντησή τους με τον Υπουργό Εργασίας και αφού πρώτα εξασφάλισαν χιλιάδες τζάμπα εργάτες (πληρωμένους από τον ΟΑΕΔ), μείωση των εργοδοτικών εισφορών, χρηματοδότηση νέων προγραμμάτων, διατήρηση αντεργατικών νόμων κλπ

Οι διαπραγματεύσεις και οι συμφωνίες με τους εταίρους γίνονται για τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας. Απέναντι στους εργάτες έχουν πλήρη συμφωνία για μείωση μισθών, για κατάργηση δικαιωμάτων. Οι 400 εφαρμοστικοί νόμοι είναι εδώ. Οι δόσεις για το χρέος βγαίνουν από το αίμα του λαού και από το «λιτό βίο» που μας επιβάλλουν.

Στην συνάντηση που είχε η κυβέρνηση με τα ταξικά συνδικάτα δεν είχε τίποτα να πει για άμεσα μέτρα ανακούφισης των ανέργων. Είπε ότι «οι θεσμοί» και «η νέα συμφωνία» δεν αφήνουν περιθώρια για ανακούφιση των ανέργων.

Τα ίδια και για την άμεση επαναφορά του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ που μετατίθεται πλέον για τέλος του 2016 και αφού πρώτα βρεθούν τα «ανταποδοτικά κίνητρα» για τους επιχειρηματίες. Όλοι, βέβαια, καταλαβαίνουμε ποιος θα πληρώσει αυτά τα «ανταποδοτικά κίνητρα».

Οι προεκλογικές υποσχέσεις ψίχουλα για μέτρα ενάντια στην ακραία φτώχεια μέσω του νόμου που ψήφισε, από 2 δις. που έλεγε προεκλογικά, έγιναν 200 εκ. ευρώ, την ίδια στιγμή που δίνουν 500 εκ. ευρώ για αναβάθμιση αεροπλάνων, που θα καλύπτουν ανάγκες του ΝΑΤΟ.

Φοροαπαλλάσει το κεφάλαιο και για τα συμφέροντά του παίρνει μέρος σε επικίνδυνα ιμπεριαλιστικά παιχνίδια στην γειτονιά μας. Στηρίζει και συνεχίζει να συμμετέχει στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σε Λιβύη, Συρία, Ιράκ κλπ. Η πολιτική της γεννά πρόσφυγες και μετανάστες. Γεμίζει τη Μεσόγειο πτώματα.

ΑΓΩΝΑΣ – ΡΗΞΗ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Ο δικός μας δρόμος χωρίς φτώχεια, ανεργία και μνημόνια είναι το σύνθημά μας

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ & ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

 1. Τώρα επαναφορά με νόμο κατώτερου μισθού στα 751€. Υπογραφή ΕΓΣΣΕ – κλαδικών ΣΣΕ.

 2. Κατάργηση όλων των αντεργατικών, αντιασφαλιστικών νόμων και μνημονίων. Διαγραφή του χρέους και αποδέσμευση από την Ε.Ε.

 3. Όχι στις ατομικές συμβάσεις και στον ηλικιακό διαχωρισμό των εργαζομένων. Υποχρεωτικότητα των συμβάσεων. Κανείς απλήρωτος και ανασφάλιστος.

 4. Μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους χωρίς προϋποθέσεις. Πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική κάλυψη σε όλους.

 5. Δουλειά για όλους μόνιμη και σταθερή με πλήρη εργασιακά δικαιώματα. Όχι σε απολύσεις-διαθεσιμότητες. Αυξήσεις μισθών-συντάξεων.

 6. Όχι στη φοροληστεία, χαράτσια, πλειστηριασμούς, κατασχέσεις, διακοπές ρεύματος κλπ

 7. Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία, Υγεία και Πρόνοια.

 8. Καθημερινά και ασφαλή δρομολόγια, μείωση των εισιτηρίων, όχι στην ιδιωτικοποίηση λιμανιών & αεροδρομίων. Να πληρωθούν τώρα οι ναυτεργάτες του ΜΥΤΙΛΗΝΗ.

 9. Καμιά εμπλοκή-καμιά συμμετοχή σε πολέμους. Απειθαρχία σε Δουβλίνο-Σένγκεν.

[divider]

 

ΑΓΩΝΑΣ – ΡΗΞΗ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Ο δικός μας δρόμος χωρίς φτώχεια,

ανεργία και μνημόνια

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου σας καλεί να πάρετε μέρος

στην αγωνιστική, πολιτιστική εκδήλωση που διοργανώνει

την Πέμπτη 30 Απρίλη και ώρα 7.30΄ το απόγευμα

στην αίθουσα του Δημαρχείου Καρλοβάσου

για να τιμήσει

την Εργατική Πρωτομαγιά

και να ανοίξουμε τις εορταστικές εκδηλώσεις

για τα 80 χρόνια από την ίδρυση του

ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΈΝΤΡΟΥ ΣΑΜΟΥ

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει και καλλιτεχνικό πρόγραμμα

με την μουσική σχολή « Α Ρ Μ Ο Ν Ι Α »

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue