Home ΚοινωνίαΕπικαιρότητα Απεργία στις 18 Φλεβάρη ενάντια στο Νέο Ασφαλιστικό

Απεργία στις 18 Φλεβάρη ενάντια στο Νέο Ασφαλιστικό

by ikariaki.gr
27 views

Εργαζόμενε, άνεργε, συνταξιούχε, αυτοαπασχολούμενε, αγρότη, νέα και νέε,

Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει κατά γράμμα την αντιασφαλιστική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και με το νέο νομοσχέδιο όχι μόνο δεν φέρνει αυξήσεις στις συντάξεις και δικαιώματα στους ασφαλισμένους, όπως ψεύτικα λέει και υποσχέθηκε προεκλογικά, αλλά ικανοποιεί τις απαιτήσεις των μονοπωλίων.

 

Ο νέος νόμος προωθεί ανατροπές στην Κοινωνική Ασφάλιση

Εδραιώνει και θωρακίζει το νόμο Κατρούγκαλου του ΣΥΡΙΖΑ με «αναλογιστική μελέτη» και «ισότητα» στις περικοπές, ώστε να ενταφιάσει τις διεκδικήσεις χιλιάδων εργαζομένων και συνταξιούχων. Σφαγιάζει και άλλο κοινωνικές παροχές και συντάξεις. Ισοπεδώνει ότι είχε απομείνει από την Κοινωνική Ασφάλιση. Διαλύει το δημόσιο χαρακτήρα της, κάνοντάς την ατομική-ιδιωτική υπόθεση και μόνο για όσους μπορούν να πληρώσουν. Την παραδίδει στις ασφαλιστικές εταιρείες και τις τράπεζες. Δεν αναιρεί κανέναν προηγούμενο αντιασφαλιστικό νόμο, καμιά μείωση συντάξεων (13η, 14η, μειώσεις 20%-60%, ΕΦΑΠΑΞ, Επικουρικές κλπ). Δεν εξαιρεί καμιά κατηγορία ασφαλισμένων, βάζοντας τα 67 ως ενιαίο όριο συνταξιοδότησης για όλους. Διατηρεί τη λεηλασία στα ασφαλιστικά ταμεία, στα ΒΑΕ. Το κράτος εγγυάται μόνο για τα 384 € της «εθνικής σύνταξης». Κάνει απαγορευτική τη δυνατότητα αξιοπρεπής σύνταξης και κοινωνικών παροχών, για τους σημερινούς εργαζόμενους, κυρίως τους νέους, που έχουν όλο και λιγότερα ένσημα λόγω των ελαστικών σχέσεων εργασίας, της ανασφάλιστης εργασίας, της ανεργίας.

 

Να αποσυρθεί ο νόμος Κατρούγκαλου-Βρούτση!

Ο νόμος-λαιμητόμος του Κατρούγκαλου δεν είναι νόμος-σωτηρία όπως ψευδώς ισχυρίζεται η ΝΔ. Αντίθετα απέκτησε και 2ο νονό και μετονομάστηκε σε νόμο-λαιμητόμο Κατρούγκαλου-Βρούτση. Η επίθεση αυτή είναι ευθυγραμμισμένη με την επίθεση σε μισθούς, ΣΣΕ, την αλλαγή προς το χειρότερο των εργασιακών σχέσεων. Στόχος όλων των κυβερνήσεων διαχρονικά η απαλλαγή κράτους και εργοδοσία από το «βάρος» της ασφάλισης των εργαζομένων, είτε μειώνοντας τις ασφαλιστικές εισφορές και τις παροχές, είτε αυξάνοντας τα όρια ηλικίας, είτε τζογάροντας τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων, τα δικά μας λεφτά δηλαδή.

 

Η Κοινωνική Ασφάλιση είναι η ομπρέλα προστασίας όλων μας!

banner

Η Κοινωνική Ασφάλιση αφορά ολόκληρη τη ζωή μας, όλο το λαό! Είναι η σύνταξη και η αξιοπρέπειά μας μετά την εργασία. Είναι η Ασφάλισή μας! Η ομπρέλα προστασίας των εργαζομένων, των παιδιών και των οικογενειών μας! Είναι νοσηλεία, περίθαλψη, πρόνοια, ιατρικές εξετάσεις, φάρμακα, εμβόλια, άδειες τοκετού, λοχείας, μητρότητας, βαρέα και ανθυγιεινά, αναρρωτικές, επιδόματα ανεργίας, ασφάλεια και υγιεινή στην εργασία, προστασία από τον επαγγελματικό κίνδυνο και τις επαγγελματικές ασθένειες, προστασία των ΑμΕΑ και των ηλικιωμένων κ.λπ. 

 

Με αγώνες έχει γίνει η Ασφάλιση! Είναι δικαίωμά  μας!

Με αιματηρούς αγώνες επιβάλαμε στους επιχειρηματικούς ομίλους και το κράτος τους με νόμο να μας επιστρέφουν ένα τμήμα του κλεμμένου πλούτου που παράγουμε με τις εισφορές και τις κοινωνικές παροχές. Είναι μέρος του μισθού μας. Δεν μας τη χάρισαν. Δεν θα επιτρέψουμε να μας την πάρουν πίσω.

Δεν κάνουμε πίσω!

Δεν παραιτούμαστε από τα δικαιώματά μας! Δεν θα αφήσουμε να επικρατεί σιγή νεκροταφείου όπως θέλει κυβέρνηση, επιχειρηματικοί όμιλοι και τα συνεταιράκια τους στη ΓΣΣΕ, που ήδη έχουν συμφωνήσει στα επαγγελματικά ταμεία, ξεπουλώντας ακόμη μια φορά τους εργαζόμενους για τα κέρδη και τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου.

 

Απεργούμε και Διεκδικούμε!

Να αποσυρθεί ο νόμος Κατρούγκαλου-Βρούτση τώρα!

  • Κοινωνική ασφάλιση για όλους, Δημόσια Υποχρεωτική. Υγεία – Πρόνοια Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν.
  • Κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.
  • Κατάργηση της αύξησης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 έτη. Επαναφορά στα 60 για τους άνδρες, 55 για τις γυναίκες, 5 χρόνια λιγότερα για τα ΒΑΕ.
  • Επέκταση των ΒΑΕ, επαναφορά σε ειδικότητες που αφαιρέθηκαν
  • Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης, όλων των απωλειών, όλων των κλεμμένων
  • Κατώτερη σύνταξη στο 80% του μισθού. Καμία σύνταξη κάτω από 600 ευρώ.
  • Πλήρη κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων
  • Αυξήσεις μισθών και συντάξεων. Κανείς κάτω από 751 €. Υπογραφή ΣΣΕ με βάση τις ανάγκες μας

 

Συνεχίζουμε τον αγώνα για το προσφυγικό-μεταναστευτικό

Απεγκλωβισμός προσφύγων-μεταναστών από τα νησιά και τη χώρα,

να πάνε σε όποια χώρα επιθυμούν

Να κλείσουν τα hotspot και να μη γίνουν άλλα κλειστά ή ανοιχτά

Να καταργηθεί η Συμφωνία Ελλάδας-Ε.Ε.-Τουρκίας και όποια άλλη τους εγκλωβίζει

Όχι στους πλωτούς φράχτες, στην καταστολή και τη βία

Να πάρει πίσω η κυβέρνηση την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που επιτάσσει

με επίσχεση-απαλλοτρίωση εκτάσεις μονιμοποιώντας τον εγκλωβισμό

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue