Home ΚοινωνίαΠολιτικήΚινητοποιήσεις Απεργία από τον Σύλλογο Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου

Απεργία από τον Σύλλογο Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου

by ikariaki.gr
10 views

απεργίαΘΕΜΑ : ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 20-2-2013
Ο Σύλλογος Εργαζοµένων Αποκεντρωµένης ∆ιοίκησης Αιγαίου (περιοχή βορείου Αιγαίου) µε απόφαση του ∆.Σ. συµµετέχει στην 24ωρη πανελλαδική- πανεργατική απεργία την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013 που έχουν προκηρύξει η Α∆Ε∆Υ και η ΓΣΕΕ.
Η τρικοµµατική κυβέρνηση συνεχίζει το έργο της καταστροφής, της λεηλασίας και της αποσάθρωσης κάθε εργατικού δικαιώµατος, εφαρµόζοντας την πιο σκληρή, αντιλαϊκή και αντεργατική πολιτική. Οι εργαζόµενοι βιώνουν τις συνέπειες αυτής της ολέθριας πολιτικής.
Εισοδήµατα λεηλατηµένα, ασφαλιστικά δικαιώµατα εξαϋλωµένα και µε ένα κοινωνικό περιβάλλον σε πλήρη απορρύθµιση.
Αυτές τις µέρες βλέπουµε (έργο σε επανάληψη) να εξαπολύουν µύδρους κατά των δηµοσίων υπαλλήλων. ∆ηµόσιοι υπάλληλοι επίορκοι, τεµπέληδες, υπεράριθµοι κοκ αλλά την ίδια στιγµή απορυθµίζουν τις εργασιακές σχέσεις στον ιδιωτικό τοµέα. Στόχος τους είναι ένας και μοναδικός: Η νοµιµοποίηση της πολιτικής τους στη συνείδηση του λαού µας. Όλα στους ιδιώτες, όλα για το κέρδος, τα υπόλοιπα είναι περιττά. Με το όχηµα της αξιολόγησης δοµών και υπαλλήλων επιχειρούν να συρρικνώσουν οτιδήποτε έχει µείνει όρθιο. Συρρίκνωση δοµών 50 µε 70% και κατά συνέπεια κατάργηση των οργανικών θέσεων. Ο λογαριασµός και αυτή τη φορά θα έρθει στο λαό µας.


Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες
Περισσότερο ενωµένοι από ποτέ, µαζί µε τους άλλους εργαζόµενους στον δηµόσιο και τον ιδιωτικό τοµέα, τους συνταξιούχους, τους ανέργους και όλη την κοινωνία συµµετέχουµε και καλούµε όλους στην στήριξη του αγώνα για την ολική ανατροπή των πολιτικών αυτών, µε αφετηρία την απεργία την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013, λέµε:
• Επαναφορά των χαµηλότερων µισθών, στα προ µνηµονίων επίπεδα-την κρίση να πληρώσουν αυτοί που τη δηµιούργησαν.
• ΟΧΙ στις διαθεσιµότητες και τις απολύσεις, η ανθρωποφαγία δεν µπορεί να είναι το µέλλον µας.
• ΟΧΙ στη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης, της δηµόσιας υγείας, της παιδείας και του ξεπουλήµατος των υπηρεσιών του δηµοσίου.
• ΟΧΙ στις ιδιωτικοποιήσεις και τη λεηλασία του δηµόσιου πλούτου.
Καλούµε την Α∆Ε∆Υ και τις δευτεροβάθµιες συνδικαλιστικές οργανώσεις στο δηµόσιο και ιδιωτικό τοµέα να πάρουν δυναµικές πρωτοβουλίες για το σταµάτηµα της καταστροφής. Άµεσα να εξεταστεί το ενδεχόµενο για επ΄ αόριστο γενική απεργία στο δηµόσιο τοµέα.


ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΡΑΚΥΛΑ-ΝΑ ∆ΩΣΟΥΜΕ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 11:00, συγκέντρωση στα Κεντρικά Λύκεια αρχή της Ερµού στη Μυτιλήνη. Σε Λήµνο, Σάµο και Χίο οι συνάδελφοι συµµετέχουν µαζικά στις συγκεντρώσεις διαµαρτυρίας στις έδρες των νησιών τους.

 

Απεργία Συλλόγων Αποκεντρωμένης Διοίκησης 20 2 2013 by

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue