Home ΚοινωνίαΠολιτικήΚινητοποιήσεις Απεργία 6 Απρίλη: Κάλεσμα από τον Σύλλογο Αυτοαπασχολούμενων-Βιοτεχνών-Εμπόρων Ικαρίας

Απεργία 6 Απρίλη: Κάλεσμα από τον Σύλλογο Αυτοαπασχολούμενων-Βιοτεχνών-Εμπόρων Ικαρίας

by ikariaki.gr
20 views

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝΒΙΟΤΕΧΝΩΝΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝΕΜΠΟΡΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στην ΑΠΕΡΓΙΑ την ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΑΠΡΙΛΗ

και στη συγκέντρωση στην πλατεία Ευδήλου, 11 π.μ.

Kι εμείς δυναμικά, με όλο τον λαό συμμετέχουμε μαζικά στην Πανελλαδική Απεργία για να βροντοφωνάξουμε:

Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο! Να σταματήσει κάθε συμμετοχή της χώρας μας! Κάτω η ακρίβεια και οι φόροι!

Σήμερα, που οι συνέπειες από τον πόλεμο στην Ουκρανία έχουν χειροτερέψει την κατάσταση, διεκδικούμε τα αυτονόητα: Να μπορέσουμε να δουλέψουμε στα μαγαζιά μας για να ζήσουμε τις οικογένειές μας με αξιοπρέπεια.

Η κρίση και η πανδημία προηγούμενα δυσκόλεψαν τη δουλειά και τη ζωή μας, δημιούργησαν ασήκωτα χρέη.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία με την απαράδεκτη εισβολή της Ρωσίας έφερε σκοτωμούς και προσφυγιά στον ουκρανικό λαό, απειλεί με φτώχεια και βάσανα και μας στη χώρα μας. Συγκρούονται ΗΠΑ – ΕΕ – ΝΑΤΟ και Ρωσία για τα οικονομικά συμφέροντα των μονοπωλίων τους, για τα κέρδη των λίγων και την κυριαρχία στις αγορές. Σε τέτοιες συγκρούσεις, πολεμικές και οικονομικές, “το μάρμαρο” το πληρώνουν πάντα οι λαοί. Η Ελλάδα γίνεται στόχος αντιποίνων. Η γενίκευση και η διεύρυνση της σύγκρουσης δεν είναι μακριά όσο οι κυβερνήσεις “ρίχνουν λάδι στη φωτιά”.

Παλεύουμε για να απεμπλακεί η χώρα μας από οποιαδήποτε συμμετοχή σε αυτό τον πόλεμο που επηρεάζει άμεσα τη ζωή μας.

Οι συνέπειες του πολέμου διογκώνουν τα προβλήματα που προκάλεσε η πανδημία. H ακρίβεια καλπάζει και κατατρώει ό,τι εισόδημα έχει απομείνει.

Οι λογαριασμοί Ενέργειας έρχονται διπλάσιοι και τριπλάσιοι. H τιμή του πετρελαίου και της βενζίνης εκτινάχθηκαν, συμπαρασύροντας μεταφορικά και άλλα κόστη.

Οι πρώτες ύλες σπάνε ρεκόρ μέρα με τη μέρα: Στην εστίαση σε ένα χρόνο οι έχουν αυξηθεί. Στην αρτοποιία οι ανατιμήσεις στα άλευρα που γίνονται σε εβδομαδιαία βάση και η εκτόξευση στην τιμή του ρεύματος οδηγούν την τιμή του ψωμιού στα ύψη. Στις κατασκευές και τη βιοτεχνία υπάρχει πλέον ο κίνδυνος είτε “κανονιών” στην αγορά, είτε “παγώματος” των όποιων εργασιών, καθώς δεν μπορεί να εκτιμηθεί το κόστος. Σε εβδομαδιαία βάση καταγράφονται ανατιμήσεις από 10% και άνω σε σίδηρο, τσιμέντο, αλουμίνιο, χαλκό, πλακάκια κλπ.

Όλους μας απασχολεί το ίδιο ερώτημα “θα τα βγάλω πέρα σε αυτές τις συνθήκες;”. Η καθημερινή προσπάθεια με τη δουλειά μας δεν αρκεί. Τους κόπους μας τους καταπίνει η ακρίβεια, η φορολογία και τα χρέη.

Τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση είναι σταγόνα στον ωκεανό. Αν η κατάσταση δεν ήταν τραγική, θα προκαλούσε γέλιο η εκτίμηση ότι η μέση κατανάλωση πανελλαδικά ανά φορολογούμενο που διαθέτει ένα αυτοκίνητο είναι στα 54 λίτρα το μήνα… Επιπλέον, τα ψίχουλα τις κυβέρνησης αφήνουν έξω χιλιάδες συνάδελφους που έχουν πραγματική ανάγκη και “κόβονται” από δημοσιονομικά κριτήρια.

Κανένα από τα μέτρα της κυβέρνησης δεν αντιμετωπίζει τις αιτίες της ακρίβειας οι οποίες είναι εδώ και θα συνεχίσουν να υπάρχουν.

Ο πόλεμος και οι ανταγωνισμοί, τα υπερκέρδη μεγάλου κεφαλαίου, οι ασύλληπτοι φόροι για να γεμίζουν τα κρατικά ταμεία και να επιδοτούνται οι πλούσιοι, η πολιτική της απελευθέρωσης Ενέργειας είναι στο DNA της πολιτικής της ΕΕ που ακολουθεί απαρέγκλιτα η κυβέρνηση.

Χρειάζεται η απόγνωση και η οργή να γίνουν συλλογική δύναμη, να χτυπήσουν τις πραγματικές αιτίες.

Χρειάζεται αγώνας μαζικός για την επιβίωση, για τα δικαιώματα και τις ανάγκες κάθε επαγγελματία! Είναι μονόδρομος η αγωνιστική διέξοδος για να φέρουμε στο προσκήνιο τις διεκδικήσεις μας! Να ενώσουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους, τη μικρομεσαία αγροτιά που πλήττονται από τις ίδιες φιλομονοπωλιακές πολιτικές, γιατί όλοι μαζί είμαστε πιο δυνατοί και μπορούμε να ορθώσουμε εμπόδια στις πολιτικές που μας εξοντώνουν και να αποσπάσουμε κατακτήσεις.

Να μη λείψει κανείς!

Όλοι μαζί είμαστε πιο δυνατοί, μπορούμε να τα καταφέρουμε!

Απαιτούμε:

  • Πλαφόν στην τιμή της κιλοβατώρας και του ρεύματος. Κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής και των χρεώσεων για ΑΠΕ. Απαγόρευση των διακοπών.

  • Κατάργηση των ΦΠΑ και ΕΦΚ στα καύσιμα και συνολικά στην Ενέργεια.

  • Διαγραφή των χρεών της επιστρεπτέας προκαταβολής, τόκων και προστίμων, 30% των υπόλοιπων χρεών στην εφορία και τις τράπεζες.

  • Επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ. Κατάργηση ΕΝΦΙΑ και τέλους επιτηδεύματος, μείωση ΦΠΑ και κατάργηση των έμμεσων φόρων στα είδη λαϊκής κατανάλωσης και τα καύσιμα. Επιδότηση στο ύψος των αυξήσεων στην Ενέργεια.

  • Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

  • Επαναφορά μειωμένου ΦΠΑ στην Ικαρία .

  • Όχι στις κατασχέσεις και στους πλειστηριασμούς για τις μικροεπιχειρήσεις και τα λαϊκά νοικοκυριά.

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue