Home ΚοινωνίαΠολιτικήΚινητοποιήσεις Απεργία 16 Ιουλίου από ΕΚΣ και ΑΔΕΔΥ Σάμου

Απεργία 16 Ιουλίου από ΕΚΣ και ΑΔΕΔΥ Σάμου

by ikariaki.gr
8 views

16 Ιουλ1.Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Άλλη επιλογή από τον αγώνα, από το να βγούμε στους δρόμους δεν έχουμε. Η οργανωμένη λαϊκή πάλη είναι μονόδρομος. Κανένας μόνος του. Κανένας φόβος. Καμιά ηττοπάθεια. Αγώνας οργανωμένος, σχεδιασμένος. Αν τον αγώνα όλοι μαζί δεν μοιραστούμε, τότε θα μοιραστούμε την ανέχεια, την φτώχεια, την εξαθλίωση.

Να μην περάσει το «διαίρει και βασίλευε» ανάμεσα στους εργαζόμενους, η λογική του «εμένα δεν με πιάνουν τα μέτρα». Τα μέτρα πιάνουν τους «πάντες και τα πάντα», τσακίζουν όλους τους εργαζόμενους.

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και γενικότερα οι δυνάμεις του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού, δεν έχουν γραμμή ρήξης με αυτήν την πολιτική, δεν έχουν γραμμή σύγκρουσης με την εργοδοσία. Είναι στην ίδια όχθη με τα αφεντικά, υπέρμαχοι της ανταγωνιστικότητας και των μειωμένων απαιτήσεων. Είναι στο χώρο τους απεργοσπάστες, δεν παίρνουν μέτρα οργάνωσης των απεργιών, δεν μπαίνουν μπροστά στην οργάνωση των αγώνων δεν συμβάλλουν στη ταξική ενότητα που έχει ανάγκη η εργατική τάξη, αλλά κρύβονται πίσω από δήθεν δυναμικά συνθήματα και λόγους.

Η κυβέρνηση με το αντιλαϊκό πολυνομοσχέδιο, κλιμακώνει τον πόλεμο ενάντια στους εργαζόμενους.

Καταργεί την Εθνική και τις κλαδικές συμβάσεις και γενικεύει τις ατομικές συμβάσεις στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Θα αμείβονται όλοι οι εργαζόμενοι με τον κατώτατο μισθό που θα καθορίζει η κυβέρνηση μόνη της με τον ΣΕΒ με βάση τις ανάγκες κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Με βάση το πολυνομοσχέδιο χιλιάδες εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα (κυρίως από τους ΟΤΑ και την εκπαίδευση) οδηγούνται στην απόλυση. Υπάρχει σχεδιασμός για απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα με ταυτόχρονη μείωση ή κατάργηση της αποζημίωσης.

 

Καταργούνται άμεσα και τίθενται σε διαθεσιμότητα: Οι σχολικοί φύλακες, η Δημοτική Αστυνομία, οι οδηγοί και τεχνικοί της υπηρεσίας κρατικών αυτοκινήτων. Μια σειρά από ειδικότητες καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης. Οι εργαζόμενοι στην Εφορία είναι στον αέρα.

Γενικεύει τις ιδιωτικοποιήσεις και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, ιδιωτικοποιεί ακόμα και το νερό.

banner

Βουλιάζει τα ασφαλιστικά ταμεία, φέρνει νέο κούρεμα στις συντάξεις.

Επιβάλλει νέα φοροληστεία για το λαό με τις νέες κλίμακες, έτσι ώστε ο εργαζόμενος, τα λαϊκά στρώματα να πληρώνουν από το πρώτο ευρώ.

Υποβαθμίζει τον ΕΟΠΥΥ και μειώνει παροχές και δαπάνες για τους ασφαλισμένους.

Με όλα αυτά κυβέρνηση Ευρωπαϊκή Ένωση και τρόικα θέλουν να ξεπεράσουν την καπιταλιστική κρίση τους σε βάρος των λαών και σε όφελος του μεγάλου κεφαλαίου και των μονοπωλίων.

Όχι στη Καπιταλιστική βαρβαρότητα. Να μην τους επιτρέψουμε να μας κάνουν σκλάβους του 21ου αιώνα!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ & ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

  • Να αποσυρθεί το πολυνομοσχέδιο τώρα. Αγώνας για ανατροπή της αντεργατικής πολιτικής. Φορολόγηση των κερδών του μεγάλου κεφαλαίου. Τη κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία.

  • Δουλειά για όλους με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Αύξηση μισθών και συντάξεων. Κάτω οι φόροι. Όχι σε κατάργηση της Κυριακής αργίας

  • Μονομερή διαγραφή του χρέους. Κατάργηση των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων τώρα.

  • Αποδέσμευση από την ΕΕ και τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς.

  • Ανάπτυξη για το λαό και όχι για την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

10.00 το πρωί στο ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΣΑΜΟΥ

12.00 το μεσημέρι στον ΕΥΔΗΛΟ

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue