Home ΠερίθαλψηΙατρικά Θέματα Απάντηση της Διοικήτριας της 2ης Υ.ΠΕ. Πειραιώς και Αιγαίου στη δήλωση της Πανικαριακής Ενότητας Αλλαγής

Απάντηση της Διοικήτριας της 2ης Υ.ΠΕ. Πειραιώς και Αιγαίου στη δήλωση της Πανικαριακής Ενότητας Αλλαγής

by ikariaki.gr
31 views

iordanidoy

 

εθνοσημο

 

 

 

 

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

banner

ΔΙΟΙΚΗΣΗ 2ης ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑΣ

 

                                                                                                                            Πειραιάς, 20 -10-2016

 

Η 2η ΥΠΕ επιθυμεί να δηλώσει ξεκάθαρα την αδυναμία της να εντοπίσει το ακριβές στίγμα της διαμαρτυρίας της Πανικαριακής Ενότητας Αλλαγής, σε σχέση με τα γεγονότα που έχουν προκύψει με το Κέντρο Υγείας Ευδήλου.

Συμφωνούμε και επαυξάνουμε ότι όλες οι δομές υγείας στο νησί της Ικαρίας, όπως και σε όλη τη χώρα, θα πρέπει να λειτουργούν με πλήρη στελέχωση και βεβαίως συμφωνούμε ότι το κράτος πρέπει να εξασφαλίζει τις προϋποθέσεις εκείνες που απαιτούνται για να υλοποιούνται όλα τα παραπάνω. Δηλαδή να εξασφαλίζει την επαρκή χρηματοδότηση που χρειάζεται ώστε οι κενές οργανικές θέσεις που υπάρχουν στις δομές να μπορούν να προκηρυχθούν. Από εκείνο το σημείο και πέρα βεβαίως, αντιλαμβάνεται κανείς ότι αν οι θέσεις παραμένουν κενές ενώ έχουν προκηρυχθεί λόγω μειωμένης ή παντελούς απουσίας εκδήλωσης ενδιαφέροντος  από το υγειονομικό και λοιπό προσωπικό, το υπουργείο υγείας και 2η ΥΠΕ  έχουν μόλις δύο επιλογές. Είτε να επαναπροκηρύξουν τη θέση που δεν καλύφθηκε, πράξη στην οποία προβαίνουν άμεσα, είτε να μετακινήσουν προσωπικό από άλλες δομές προκειμένου να καλύψουν τα υπάρχοντα κενά, κάτι το οποίο έχουν κάνει επανειλημμένα με ενίοτε ανεξήγητες αντιδράσεις.

Συμφωνούμε λοιπόν στο ότι υπάρχουν ορισμένες καταστάσεις (κατά τη γνώμη 2Ης ΥΠΕ αυτό ισχύει για όλες τις καταστάσεις) οι οποίες επιβάλλουν λόγω ακριβώς της σοβαρότητας τους να μπαίνουν στην άκρη οι μικροκομματικές και συνδικαλιστικές σκοπιμότητες, οι τοπικισμοί και η άγνοια, έτσι ώστε να μην κουκουλώνεται και παρακάμπτεται η ουσία. Η οποία ουσία είναι ότι οι δομές υγείας και το προσωπικό τους δεν ανήκουν σε κανέναν ειδικά αλλά σε όλους μας και υπάρχουν για να εξυπηρετούν τους πολίτες παρέχοντας συνεχώς βελτιούμενες υπηρεσίες υγείας και όπου αυτό δεν συμβαίνει, η προσπάθεια τόσο των θεσμικών οργάνων της πολιτείας όσο και των τοπικών κοινωνιών να γίνεται υπό  καθεστώς συνεργασίας στην κατεύθυνση  του εντοπισμού των προβλημάτων και της επίλυσής τους  από κοινού για το δημόσιο καλό.

Βεβαίως και γνωρίζουμε όλοι ότι το Κέντρο Υγείας Ευδήλου όλα αυτά τα χρόνια λειτουργεί και προσφέρει τις υπηρεσίες του στους κατοίκους όλης της Βόρειας Ικαρίας και στο πλήθος των τουριστών που επισκέπτονται το νησί. Και δεν θα βρεθεί κανείς να διαφωνήσει με το γεγονός του ότι η λειτουργία του αυτή εξασφαλίστηκε σε μεγάλο βαθμό χάρη στην ακάματη εργασία της διευθύντριας του που με απαράμιλλη αφοσίωση και άπειρες εφημερίες το κρατάει σε συνεχή ετοιμότητα. Από την άλλη και σε καμία περίπτωση, δεν είναι αποδεκτή από τη 2η ΥΠΕ η άποψη της πλήρους εγκατάλειψης της διευθύντριας του Κέντρου Υγείας Ευδήλου στη μοίρα της, καθώς τόσο σε επίπεδο καθημερινής σχεδόν επικοινωνίας όσο και σε επίπεδο λήψης θεσμικών αποφάσεων αποδεικνύεται η έμπρακτη υποστήριξή μας στην πραγματικά αξιέπαινη επιστήμονα και άνθρωπο κ. Καττέ.

Επειδή δε εκτιμούμε ως υποχρέωση μας  την ενημέρωση των πολιτών, για τον τρόπο με τον οποίο η υπηρεσία δρα, επισυνάπτουμε στο παρόν κείμενο την αλληλογραφία και όλες τις αποφάσεις και που σχετίζονται με τις υγειονομικές δομές της Ικαρίας και των Φούρνων από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων της καινούργιας διοίκησης οι οποίες και αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.

Τελειώνοντας, η 2η ΥΠΕ επιθυμεί να καταστήσει σαφή και αδιαπραγμάτευτη τη δέσμευσή της να εξαντλεί κάθε φορά τις δυνατότητες που παρέχονται στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της για να επιλύει προβλήματα και συγκρούσεις, να προστατεύει το δημόσιο σύστημα υγείας και να επιδιώκει την απρόσκοπτη λειτουργία των δημόσιων δομών υγείας που της ανήκουν. Στο ερώτημα δε που της τίθεται αν αντιλαμβάνεται ή όχι ότι έχει κάποια ευθύνη, η απάντηση είναι προφανής. Και το αντιλαμβάνεται και το αποδεικνύει με τις πράξεις της.

Επενδύοντας πάντα στην ουσιαστική συνεργασία για τη στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας,

 

Η ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑ

ΟΛΓΑ  ΙΟΡΔΑΝΙΔΟΥ

 

 

 

 

 

 

Υ.Γ : Ικαριακής Ραδιοφωνίας: Η κυρία Ιορδανίδου μας έστειλε για δημοσίευση την παρακάτω αλληλογραφία που αφορά στις ενέργειες της Διοίκησης, από την ανάληψη καθηκόντων της κ. Ιορδανίδου, για επίλυση των προβλημάτων των Μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην Ικαρία.

choris-titlo

choris-titlo1

 

choris-titlo2

 

choris-titlo3

 

choris-titlo4

 

choris-titlo5

 

choris-titlo6

 

choris-titlo7

 

choris-titlo8

 

choris-titlo9

 

choris-titlo10

 

choris-titlo11

 

choris-titlo12

 

choris-titlo13

 

choris-titlo14

 

choris-titlo15

 

choris-titlo16

 

choris-titlo17

 

choris-titlo18

 

choris-titlo19

 

choris-titlo20

 

choris-titlo21

 

choris-titlo22

 

choris-titlo23

 

choris-titlo24

 

choris-titlo25

 

choris-titlo26

 

choris-titlo27

 

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue