Home Τ. ΑυτοδιοίκησηΠεριφέρεια Β.ΑιγαίουΕπαρχείο Ικαρίας-Φούρνων Απάντηση στη ΜΚΟ Αρχιπέλαγος από τον Έπαρχο Ικαρίας και Φούρνων

Απάντηση στη ΜΚΟ Αρχιπέλαγος από τον Έπαρχο Ικαρίας και Φούρνων

by ikariaki.gr
9 views

παμφίλης 2ΘΕΜΑ: Απάντηση στη ΜΚΟ Αρχιπέλαγος από τον Έπαρχο Ικαρίας
και Φούρνων.

Κυρία Μήλιου επανέρχομαι με δεύτερη επιστολή προσπαθώντας να βοηθήσω να κατανοήσετε τι σας έγραψα και να δούμε ποιο είναι το ασυνάρτητο κείμενο που έδωσα στη δημοσιότητα έτσι όπως κυνικά γράφετε.
Φρεσκάρετε αν θέλετε λίγο τη μνήμη σας διότι η εσκεμμένη αμνησία κακό κάνει και όχι καλό διότι όταν ήμουν Έπαρχος ξανά το 1999 έως το 2002 σας βοήθησα τότε να εγκατασταθείτε στην Αγία Κυριακή με δική μου ευθύνη για να παρατηρείτε δήθεν τις φάλαινες(φυσητήρες) που πέρναγαν από την περιοχή της αλμυρίδας πίσω από το αεροδρόμιο. Τότε πιστέψαμε το παραμύθι σας έως ότου αρχίσατε να παθαίνετε μετάλλαξη με την πάροδο του χρόνου και να απομακρυνόσαστε σιγά-σιγά από τον σκοπό και την ουσία της ύπαρξης σας.

 
Την ΜΚΟ κ. Μήλιου την ιδρύσατε επί κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας που τώρα λίγες ημέρες πριν τις εκλογές βλέποντας ότι ο Σύριζα έρχεται στην εξουσία κάνατε πάλι κωλοτούμπα για είστε δίπλα ή μέσα στο Γκουβέρνο αλλά είσαστε υποψήφια του Ποταμιού, να είστε σίγουρη κ. Μήλιου ότι ο νέος υπουργός δεν θα τα βάλει να εξοντώσει αυτήν την κοινωνική ομάδα που ψυχορραγεί.
Για ποια αλιευτικά θέματα κ. Μήλιου ομιλείτε ότι κάνετε τακτικές αναφορές στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα και όχι καταγγελίες. Αλιευτικό ζήτημα ήταν το υβριδικό έργο στο Πέζι της Ικαρίας που προκλητικά καταγγείλατε στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα ψευδώς ότι μολύνουν το περιβάλλον; Και κινδύνεψε να σταματήσει το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο της Ικαρίας; Παραμονές καλοκαιριού για να πληγεί ο τουρισμός του νησιού μας; Επίσης όταν βγήκατε στα τηλεοπτικά κανάλια και καταγγείλατε χωρίς την απαραίτητη τεκμηρίωση ότι η καταστροφή στη Σάμο όταν εκβράστηκαν στην παραλία Αγία Πελαγία έξω από το Καρλόβασι αυτού του είδους τα ψάρια ότι την φοβερή καταστροφή την προξένησαν τα Γρι-Γρι οι ψαράδες και προτρέξατε να το καταγγείλετε στα τηλεοπτικά κανάλια παντού χωρίς την απαιτούμενη και απαραίτητη διερεύνηση και τεκμηρίωση. Έρχεται αμέσως το ΕΛΚΕΘΕ με ανακοίνωση του «ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ» του δημοσίου και σας αδειάζει, δημοσιεύω την ανακοίνωση του ινστιτούτου του (ΕΛΚΕΘΕ), ότι δεν έφταιγαν οι ψαράδες, που είναι η συγνώμη που τους χρωστάτε; Στον κόσμο αυτό και στον νομό γενικότερα; Προσπαθώντας να αναδείξετε το μένος σας εναντίον αυτής της κοινωνικής ομάδας έτσι χωρίς κανένα κόστος, αυτές είναι οι επιστημονικές υπηρεσίες που προσφέρετε κ. Μήλιου; Και γι’ αυτές σας ενισχύουν οι χορηγοί σας;
Δημοσιεύω κ. Μήλιου και τη απάντηση του ΕΛΚΕΘΕ. Έτσι λοιπόν για να ενημερώνεται ο κόσμος τι είδους δουλειά κάνετε. Το 2010 όταν στην Σάμο βρέθηκε τραυματισμένο ένα δελφίνι αμέσως τρέξατε να καταγγείλετε τους ψαράδες πάλι έτσι απλά με το μένος που δείχνετε και όταν κλήθηκε ο άξιος Κτηνίατρος του νομού μας ο κ. Παριανόπουλος είπε ότι ο τραυματισμός προήλθε από ταχύπλοο σκάφος ζητήσατε από πουθενά συγνώμη; Ή το θάψατε και αυτό.
Απροκάλυπτη πράξη κ. Μήλιου είναι πως σας έχει επιτραπεί έως τώρα να λειτουργείτε μέσω ΜΚΟ και των προηγούμενων κυβερνήσεων που ανέχθηκαν και ανέχονται να λειτουργείτε κάτω από τέτοιες ομπρέλες.
Θα σας παραθέσω λοιπόν μερικά επιστημονικά στοιχεία δεδομένα από έρευνες του επιστημονικού υπεύθυνου του κ. Πετράκη Γεώργιου λέει λοιπόν έγιναν μηνιαίες δειγματοληψίες σε 13 σημεία σε όλη την Ελλάδα καθ’ όλη την χειμερινή περίοδο λειτουργίας της βιτζότρατας.
Τα αποτελέσματα αναδεικνύουν την ήπια μορφή αλιείας με βιτζότρατες
Απορριπτόμενα λιγότερο από 8% (εκ των οποίων μόνο 2% είναι εμπορεύσιμα είδη)
Οι εκτιμήσεις για την επίπτωση στα λιβάδια Ποσειδωνίας είναι πως τόσο από επιτόπιες καταγραφές όσο και από υποβρύχιες λήψεις (ΕΛΚΕΘΕ),είναι αμελητέα ( σχετική μελέτη ανάδειξε την επίπτωση στα λιβάδια από άγκυρες μικρών σκαφών ποιο καταστροφική από ανεμότρατα).
Ο κ. Κόκκορης Γ., Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Επιστημών της Θάλασσας στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου λέει από 19 καταγεγραμμένες πιθανές αιτίες μείωσης των ιχθυοαποθεμάτων, η βιτζότρατα βρίσκεται στην 17η θέση με συμβολή 1% και από τους 100 αλιείς που ρωτήθηκαν μόνο 11 πρότειναν την κατάργηση της βιτζότρατας.

 
Διαβάστε επίσης τις μελέτες των Βασιλόπουλου, Αναστασόπουλου κ.α. από το (ΕΛΚΕΘΕ) οι οποίοι αναφέρουν ΑΠΟΡΡΙΨΕΙΣ: Μηχανότρατα 40%, Στατικά δίχτυα 22% (Αιγαίο), 15% (Ιόνιο),βιτζότρατα 8% δημοσιεύω και αυτό το έγγραφο κ. Μήλιου εφ’ όσον θέλετε να ασχοληθώ και επιστημονική με το θέμα και πλάκα θα έχει να αμφισβητήσετε αυτά τα στοιχεία των επιστημόνων και του ΕΛΚΕΘΕ.
Επίσης Κ. Μήλιου γνωρίζετε ότι οι βιτζοτρατάρηδες ότι αλιεύουν το περνούν στο ειδικό έντυπο είδος, μέγεθος, ποσότητα κάθε φορά σε κάθε καλάδα και πολλές φορές απαντάται μέσω της Διεύθυνσης Αλιείας της Αντιπεριφέρειας αποστέλλεται στο ΕΛΚΕΘΕ. Γνωρίζετε επίσης ότι καλάρουν τον χειμώνα πολύ λίγες φορές λόγω κακών καιρικών συνθηκών. Που είναι λοιπόν η αλόγιστη καταστροφή που προξενούν;
Κ. Μήλιου εφαρμόζετε μια τακτική ώστε να διογκώνετε τα πράγματα, να τα φουσκώνετε και να περνάτε στον κόσμο των νησιών ότι εσείς αποκλειστικά έχετε την ευαισθησία του θαλασσίου περιβάλλοντος και κανένας άλλος.

Έτσι για να φαίνεται σ’ αυτούς που θέλετε το αποτέλεσμα του άριστου έργου που επιτελείτε για να συνεχίσουν να διαθέτουν χορηγίες.

Και σ’ αυτό γνωρίζετε ότι δεν έχετε κανένα δικαίωμα ελέγχου των αλιευμάτων και καμιά τέτοιου είδους αρμοδιότητα; Γιατί τρομοκρατείτε τους ψαράδες.
Γνωρίζετε ότι το Λιμεναρχείο έχει την ευθύνη παντός ελέγχου; Από πού πήρατε το δικαίωμα να κάνετε ελέγχους στα ψαράδικα το Λιμεναρχείο λοιπόν, το Τμήμα αλιείας της Αντιπεριφέρειας και το Τμήμα Εμπορίου ποιος σας έχρισε και σας έδωσε το δικαίωμα αστυνόμευσης μόνοι σας το πήρατε;
Καλώ το Λιμεναρχείο της Σάμου να δώσει άμεσα εντολή κατ’ αρμοδιότητα στην ΜΚΟ του Αρχιπελάγους να απομακρυνθεί από κάθε τέτοιου είδους παράνομη αρμοδιότητα που εφαρμόζουν χωρίς να έχουν το δικαίωμα και κανένα επαγγελματικό σκάφος αλιευτικό να μην τους δέχεται για κανέναν έλεγχο.
Αρκετά προβλήματα στον τόπο μας έχετε δημιουργήσει αρκετές προσβολές με τις καταγγελίες σας που περιέργως τις ονομάζετε αναφορές, προσπαθώντας κάθε φορά να τα βάλετε με την κοινωνία μας.
Το σκέφτομαι κ. Μήλιου να φέρω το θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο και να ζητήσω να παρθεί απόφαση απομάκρυνσης από τις δικές μας περιοχές για να προστατευθεί ο τόπος γιατί εμείς τέτοιου είδους προστασία δεν τη θέλουμε και φυσικά αντί να προστατεύουμε το θαλάσσιο περιβάλλον μας, χρειάζεται να προστατευθούμε από την παρουσία σας.
Και καλό θα ήταν την φλυαρία να την κρατήσετε για την πάρτη σας που μας φλομώνετε με παραμύθια και η αλήθεια κ. Μήλιου δεν είναι συκοφαντία αυτά αφορούν εσάς και μόνο εσάς εγώ δεν έμαθα να βαφτίζω το κρέας ψάρι όπως συνηθίζετε να κάνετε.
Αυτό το σχέδιο που αναφαίρετε ότι ολοκληρώνετε αυτήν την περίοδο της αλιευτικής συνδιαχείρισης για το νησιώτικο σύμπλεγμα των Λειψών- Β. Λέρου ποιος φορέας σας ανέθεσε να το κάνετε; Αυτό πως γνωρίζετε ότι θα εγκριθεί, έχουν εγκριθεί τέτοια σχέδια από τις ανάλογες κρατικές υπηρεσίες στο παρελθόν ή το κάνετε έτσι στα τυφλά; Υπάρχει αμοιβή για την κατάρτιση του;
Κλείνοντας την επιστολή μου έχω να σας πω το εξής εγώ δεν έτυχε να φοιτήσω σε κανένα πανεπιστήμιο του Λονδίνου και δεν ανήκα ούτε ανήκω στην αυστηρή νομενκλατούρα σας και την θολοκουλτούρα που υπηρετείτε πιστά. Το δε θέμα θα έχει και συνέχεια.

ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ:

1) ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΚΑΙ
ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ
(ΕΛΚΕΘΕ) ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΚΒΡΑΣΜΟ ΨΑΡΙΩΝ ΣΤΗ ΣΑΜΟ.
2)ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ (2 ΣΕΛΙΔΕΣ)

Ο ΕΠΑΡΧΟΣ ΙΚΑΡΙΑΣ &ΦΟΥΡΝΩΝ

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΑΜΦΙΛΗΣ

[divider]

 

Scan10002

Scan1(1) Scan10001

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue