Home ΚοινωνίαΕλλάδα Απαγόρευση Σχολικής “Λίστας”

Απαγόρευση Σχολικής “Λίστας”

by ikariaki.gr
24 views

συλλογος τριτεκνων σαμου                                           images

 

 

 

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ& ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ  ΣΑΜΟΥ – ΙΚΑΡΙΑΣ & ΦΟΥΡΝΩΝ

Γεφυράκι Σάμου, Τ.Κ. 83100 (Τηλ.&FAX: 2273023900- 79968 και 6977871532)

Σάμος 06Σεπτεμβρίου 2014                                                                    Αρ. Πρωτ.: 09

ΠΡΟΣ:Βουλευτή Σάμου κ. Καλογερή Αγνή.

banner

Αντιπεριφερειάρχη Σάμου – Ικαρίας & Φούρνων: κ. Κατρακάζο Νικόλαο.

Δημάρχους Σάμου κ. Αγγελόπουλο Μιχαήλ, Ικαρίας κ. Σταμούλο Στυλιανό, Φούρνων Κορσεών κ. Μαρούση Ιωάννη.

Δντη Α’ Βάθμιας Εκπσης Σάμου – Ικαρίας & Φούρνων κ. Ζαβουδάκη Παναγιώτη.

ΚΟΙΝ: Κοινοβουλευτικά Κόμματα -Μ.Μ.Ε. – Σύλλογοι Πολυτέκνων & Τριτέκνων Σάμου Ικαρίας & Φούρνων.

ΘΕΜΑ: Σχολική « Λίστα».

Συν. :α. Ερώτηση στη Βουλή των Ελλήνων για τη Σχολική «Λίστα».

β. Επιστολή της Α’ Βάθμιας Εκπσης Σάμου – Ικαρίας & Φούρνων Σεπτεμβρίου 2013.

1. Σας αποστέλλουμε συνημμένα επιστολή που απέστειλε σε όλα τα σχολεία των νησιών μας η Δνση Α΄Βάθμιας Εκπσης κατά την έναρξη του προηγούμενου σχολικού έτους μετά από επιστολή του Συλλόγου Πολυτέκνων με την οποία κατατέθηκε ερώτηση στην Βουλή των Ελλήνων και αφορούσε στην μη προβλεπόμενη διανομή της σχολικής «λίστας» από τους εκπαιδευτικούς αγοράς ειδών,η οποία δεν υφίσταται στην εκπαιδευτική νομοθεσία, εξηγώντας ότι υπεύθυνοι για την κάλυψη των σχολικών ειδών των μαθητών είναι η Σχολική Επιτροπή κατόπιν συνεννοήσεως με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων εκάστης σχολικής μονάδας.

2. Δυστυχώς παρά την ταχύτητα της εν λόγω επιστολής κάποιες σχολικές «λίστες» και μάλιστα υψηλότατου κόστους δόθηκαν στους γονείς με αποτέλεσμα να μην εκτελεστεί η δοθείσα εντολή και να επιβαρυνθούν επιπλέον οι οικογένειες.

3.Οι σύλλογοί μας οι οποίοι αυτή τη στιγμή στη Σάμο – Ικαρία & Φούρνους αριθμούν τις 1250 οικογένειες κατ΄ελάχιστο κατανοούν πλήρως και σε μεγαλύτερο βαθμό ίσως την ανάγκη ύπαρξης σχολικών ειδών για την εκπαίδευση αλλά και συμμερίζονται τις ανάγκες των ντόπιων επιχειρηματιών που προμηθεύουν τα ανωτέρω είδη ζητώντας σας να προβείτε έγκαιρα στις κατωτέρω ενέργειες:

α. Εφαρμογή της εκπαιδευτικής νομοθεσίας που δεν προβλέπει τη διανομή καμίας λίστας από όλες τις σχολικές μονάδες των νησιών μας.

β. Εφοδιασμός των μαθητών με τα απαραίτητα ή και εξεζητημένα σχολικά είδη από ντόπιους επιχειρηματίες με μέριμνα των αρμοδίων υπηρεσιών.

4. Παρακαλούμε για την ενημέρωσή σας και τις κατά την κρίση σας ενέργειες ενημερώνοντάς σας ότι δε θα διστάσουμε δημόσια και επώνυμα να καταγγείλουμε οιανδήποτε παράνομη πράξη από όποιον και αν προέρχεται και αφορά την προστασία των οικογενειών μας.

Με σεβασμό

Για τα Διοικητικά Συμβούλια

            Ο                                                          Ο

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ        ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ

Τ.Σ.Υ.                                                               Τ.Σ.Υ.

Εμμανουήλ Χατζηδημητρίου                   Απόστολος Γ. Τσιώλης

 

 

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Κ.Ο.                                ΤΗΛ. (210) 3707970

                                                                            FAX: (210) 3707976

                                                             e-mail: [email protected]

        

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΜΕΤΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΠΟΥ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΛΙΣΤΕΣ

 

«ΓΙΑΤΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΕ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ; ΑΡΑΓΕ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ, ΘΑ ΣΑΣ ΧΑΛΑΓΕ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ;»

 

Τις έντονες ενστάσεις του Συλλόγου Πολυτέκνων Σάμου, Ικαρίας και Φούρνων, ο οποίος διαμαρτύρεται αναφορικά με την υπερβολική οικονομική επιβάρυνση που υφίστανται οι γονείς της μαθητιώσας νεολαίας, για την αγορά προϊόντων που περιλαμβάνονται στις λίστες που παραδίδουν οι εκπαιδευτικοί με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, μεταφέρει με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, υπό τη βουλευτική εποπτεία του οποίου βρίσκονται όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

 

Σύμφωνα με Δελτίο Τύπου του προαναφερομένου συλλόγου, στις πληροφορίες του οποίου βασίστηκε η Ερώτηση του Τέρενς Κουίκ:

 

«Είθισται εδώ και χρόνια με την έναρξη της σχολικής χρονιάς οι παιδαγωγοί για την πιο εύρυθμη και δημιουργική λειτουργία  του σχολείου να παραδίδουν στους μαθητές όλων των τάξεων μια λίστα, στην οποία καλούνται οι οικογένειες με δική τους επιβάρυνση να προμηθευτούν διάφορα σχολικά είδη υψηλού κόστους το οποίο σήμερα με την κατάσταση που επικρατεί στην πατρίδα μας τους είναι αδύνατο, πόσο δε αν έχουν τρία – τέσσερα και παραπάνω τέκνα που φοιτούν σε διαφορετικές τάξεις.

 

Πέραν αυτού δημιουργείται τεράστιο ψυχολογικό πρόβλημα τόσο στους γονείς όσο και στα παιδιά αν δεν μπορούν να ανταποκριθούν στην εν λόγω κατά τα άλλα αναγκαία απαίτηση».

 

«Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε προκειμένου να δοθεί σαφής εντολή απαγόρευσης στους εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας αλλά κυρίως της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, για την παράδοση της οιαδήποτε λίστας σχολικών ειδών στους μαθητές; Θα εκδώσετε σχετική εγκύκλιο;», ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό ο Τέρενς Κουίκ και ζητά τη δημιουργία εντός κάθε σχολικής μονάδας, ειδικής αίθουσας εργαστηρίων για την καλλιτεχνική δραστηριότητα, μέσα στην οποία θα περιλαμβάνονται ΟΛΑ τα απαραίτητα για τους μαθητές είδη (ψαλίδια, χαρτιά, μαρκαδόροι, μπογιές, πλαστελίνη κλπ), αλλά και την παράδοση όλων των βοηθητικών εργαλείων (τριγώνων γεωμετρίας, διαβητών, τετραδίων κλπ), μαζί με το κάθε σχολικό βιβλίο.

 

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης.

 

ΤΕΡΕΝΣ – ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ – ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

 

ΕΡΩΤΗΣΗ

 

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ:

 

ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟ

 

ΘΕΜΑ: ΥΠΕΡΜΕΤΡΗ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΠΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΛΙΣΤΕΣ

 

Κύριε Υπουργέ,

 

Σας προωθώ άνευ περαιτέρω σχολίων, Δελτίο Τύπου του Συλλόγου Πολυτέκνων Σάμου, Ικαρίας και Φούρνων, ο οποίος διαμαρτύρεται εντόνως για την υπερβολική οικονομική επιβάρυνση που υφίστανται οι γονείς της μαθητιώσας νεολαίας, για την αγορά προϊόντων που περιλαμβάνονται στις λίστες που παραδίδουν οι εκπαιδευτικοί με την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

 

Στην ανακοίνωση του Συλλόγου Πολυτέκνων Σάμου, Ικαρίας και Φούρνων, η οποία παραδόθηκε από τους εκπροσώπους του στο λογαριασμό ηλεκτρονικού μου ταχυδρομείου, αναφέρονται επί λέξει τα εξής:

 

«Είθισται εδώ και χρόνια με την έναρξη της σχολικής χρονιάς οι παιδαγωγοί για την πιο εύρυθμη και δημιουργική λειτουργία  του σχολείου να παραδίδουν στους μαθητές όλων των τάξεων μια λίστα, στην οποία καλούνται οι οικογένειες με δική τους επιβάρυνση να προμηθευτούν διάφορα σχολικά είδη υψηλού κόστους το οποίο σήμερα με την κατάσταση που επικρατεί στην πατρίδα μας τους είναι αδύνατο, πόσο δε αν έχουν τρία – τέσσερα και παραπάνω τέκνα που φοιτούν σε διαφορετικές τάξεις.

 

Πέραν αυτού δημιουργείται τεράστιο ψυχολογικό πρόβλημα τόσο στους γονείς όσο και στα παιδιά αν δεν μπορούν να ανταποκριθούν στην εν λόγω κατά τα άλλα αναγκαία απαίτηση».

 

Ο Σύλλογός μας παρακαλεί λόγω των γνωστών « συνθηκών» να μη συνταχθούν και επιδοθούν στους μαθητές λίστες οι οποίες θα τσακίσουν για μια ακόμη φορά το ήδη κατακρεουργημένο οικογενειακό εισόδημα, σας καλεί δε να σταθείτε θεματοφύλακες της οικογένειας και των παιδιών τους αν όντως πιστεύετε ότι αποτελούν «το μέλλον αυτού του τόπου.

 

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                          

Ιωάννης Βούρος

                                            

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Απόστολος Γ. Τσιώλης»

 

Κατόπιν τούτων, ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

 

1.Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε προκειμένου να δοθεί σαφής εντολή απαγόρευσης στους εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας αλλά κυρίως της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, για την παράδοση της οιαδήποτε λίστας σχολικών ειδών στους μαθητές; Θα εκδώσετε σχετική εγκύκλιο;

 

2.Σκοπεύετε να δημιουργήσετε εντός κάθε σχολικής μονάδας, ειδική αίθουσα εργαστηρίων για την καλλιτεχνική δραστηριότητα, μέσα στην οποία θα περιλαμβάνονται ΟΛΑ τα απαραίτητα για τους μαθητές είδη (ψαλίδια, χαρτιά, μαρκαδόροι, μπογιές, πλαστελίνη κλπ); Θα εκταμιεύσετε ειδικά προς τούτο κονδύλια;

 

3.Στην τελική, γιατί δεν πρωτοτυπείτε, έστω για μία φορά; Έχετε σκεφθεί την παράδοση όλων των βοηθητικών εργαλείων (τριγώνων γεωμετρίας, διαβητών, τετραδίων κλπ), μαζί με το κάθε σχολικό βιβλίο;

 

4.Σε περίπτωση που δεν λάβετε όλα τα προσήκοντα μέτρα, κατανοείτε ότι υπ’ ευθύνης σας πλέον, δημιουργείται τεράστιο ψυχολογικό πρόβλημα τόσο στους γονείς όσο και στα παιδιά αν δεν μπορούν να ανταποκριθούν στην εν λόγω κατά τα άλλα αναγκαία απαίτηση;

 

 

 

Ο Ερωτών Βουλευτής

 

 

 

Τέρενς-Νικόλαος Κουίκ

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue