Home Αθλητισμός Αντιπρόεδρος ΣΕΓΑΣ Χίου-Σάμου: Βασικές παραλείψεις στο Στάδιο Αγίου Κηρύκου

Αντιπρόεδρος ΣΕΓΑΣ Χίου-Σάμου: Βασικές παραλείψεις στο Στάδιο Αγίου Κηρύκου

by ikariaki.gr
746 views

Για πέμπτη φορά στέλνει επιστολή στο Δήμο Ικαρίας ο Παναγιώτης Τσαρνάς, Αντιπρόεδρος ΣΕΓΑΣ Χίου και Σάμου, για τεχνικά θέματα και παραλείψεις στο Δημοτικό Στάδιο Αγίου Κηρύκου.

Οι εργασίες για την αναβάθμιση του ελαστικού τάπητα ολοκληρώνονται μετά από πέντε έτη που αναμενόταν η χρηματοδότηση.

Σύμφωνα με τον κ. Τσαρνά, υπάρχουν παραλείψεις σχετικά με τοποθέτηση βαλβίδων ρίψεων, που θα στερήσουν την διεξαγωγή των Αιγαιοπελαγίτικων αλλά και Διασυλλογικών αγώνων κάτι που χαρακτηρίζει ως πρωτοτυπία για την Ικαρία αφού δεν υπάρχει άλλο Στάδιο στην Ελλάδα που να μην εκτελούνται ρίψεις.

 

Η επιστολή:

 

banner

ΠΡΟΣ  ΔΗΜΟ ΙΚΑΡΙΑΣ

ΘΕΜΑ :Στάδιο Αγίου Κηρύκου

Μετά από 5 χρόνια που υπήρξε η χρηματοδότηση για την αναβάθμιση του ελαστικού τάπητα του σταδίου ολοκληρώνονται οι εργασίες. Όμως θέλω να επισημάνω κάποια πράγματα σχετικά με την κατασκευή και λειτουργία του σταδίου.

Δεν έχει προβλεφτεί η τοποθέτηση βαλβίδων ρίψεων ,αυτό πάει να πει ότι δεν μπορούν να φιλοξενηθούν αγώνες σε αυτό το στάδιο ,όχι μόνο οι Αιγαιοπελαγίτικοι για την διοργάνωση αυτών έγινε η χρηματοδότηση αλλά ούτε οι Διασυλλογικοί που γίνονται σε τοπικό επίπεδο μεταξύ των νησιών Χίου Σάμου και Ικαρίας.

Δεν υπάρχει Στάδιο στην Ελλάδα που δεν μπορούν να γίνονται αγώνες ρίψεων σε αυτό θα έχουμε μια πρωτοτυπία .Η δικαιολογία που ακούγεται ότι θα χαλάσει το χόρτο από τις ρίψεις νομίζω ότι δεν στέκει γιατί παντού σε όλα τα στάδια γίνονται αγώνες ρίψεων και δεν καταστρέφεται το χόρτο . Το πλαστικό χόρτο καταστρέφεται κυρίως από τον ήλιο και για αυτό πρέπει τους καλοκαιρινούς μήνες κατά τακτά διαστήματα να το βρέχουν κάτι το οποίο μέχρι τώρα δεν έχει γίνει ποτέ .Έχουμε επίσης ζητήσει να γίνει σε διπλανό χώρο του  σταδίου μια διάνοιξη  για προπονήσεις των αγωνισμάτων ρίψεων κάτι το οποίο δεν έχει προχωρήσει με αποτέλεσμα οι αθλητές μας να μην μπορούν να προπονηθούν και έχουμε και καλούς αθλητές που έχουν προκριθεί σε πανελλήνιους διασυλλογικούς αλλά και μαθητικούς αγώνες .

Στην νότια πλευρά του σταδίου υπήρχε περίφραξη 4 μέτρων για μην φεύγει η μπάλα λόγω του δυνατού αέρα που επικρατεί πολλές φορές και που πάνω από τα δυο μέτρα την ειχε κατασκευάσει ο Σύλλογος και ήταν σε καλή σχετικά κατάσταση αν και πέρασαν 25 χρόνια. Την καθαίρεσαν και τοποθέτησαν περίφραξη 2 μέτρων με σύρμα πολύ λεπτό που χρησιμοποιείται στα κοτέτσια και λεπτούς στύλους στήριξης που σε πολύ λίγα χρόνια θα χρειαστεί να ξαναγίνει.

Και τέλος και πάρα πολύ σημαντικό είναι ότι οι εργασίες για την επίστρωση του υλικού πρέπει να γίνουν σε συνθήκες που να μην υπάρχει καθόλου υγρασία .Οι εργασίες έχουν καθυστερήσει τόσο πολύ που ο καιρός τώρα θέλει μεγάλη προσοχή το πότε θα γίνονται αυτές οι εργασίες .Αν μείνει και η ελάχιστη υγρασία τότε το καλοκαίρι με την ζέστη θα φουσκώσει το υλικό και θα ξεκολλήσει .Είναι τόσο μεγάλο το κόστος της κατασκευής που θα είναι ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ αν δεν γίνει σωστή η δουλειά και καταστραφεί ο τάπητας σε λίγο καιρό .

Αυτή είναι η πέμπτη φορά που έχω απευθυνθεί εγγράφως στον Δήμο και μέχρι τώρα δεν έχω πάρει καμία απάντηση είτε εγγράφως είτε προφορικά .Ούτε και τώρα περιμένω απάντηση για αυτό και το επικοινωνώ για να ξέρουν όλοι το τι γίνεται σχετικά με το Στάδιο και να μην υπάρχει καμία δικαιολογία ότι δεν γνώριζαν .

Άγιος Κήρυκος   13/11/2023

 

Παναγιώτης Τσαρνάς

Αντιπρόεδρος Ε.Α.Σ.  ΣΕΓΑΣ ΧΙΟΥ -ΣΑΜΟΥ

 

ΚΟΙΝ:1. Μ.Μ.Ε

2.Δημοτικές Παραταξεις

  1. ΠΑΝΙΚΑΡΙΑΚΟΣ Αθλητικός Σύλλογος.

 

 

 

 

 

Διαβάστε ακόμα

Leave a Comment

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue