Home ΚοινωνίαΕπικαιρότητα Ανθρώπινα πτώματα στους Φούρνους… Ακούει κανείς…;

Ανθρώπινα πτώματα στους Φούρνους… Ακούει κανείς…;

by ikariaki.gr
5 views

Ακούει κάποιος??…

one hears??… man hört??..

on entend??.. si sente??.. слышишь??… واحد يسمع??…一个人听到??… słyszy??.. biri duyar???

ptoma-sta-mistegna

Στέλνω σήμερα μια ανοιχτή επιστολή διαμαρτυρίας, όχι μόνο στις ελληνικές αρχές (Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Πρωθυπουργός, Βουλή, Δικαστικές και Στρατιωτικές Αρχές, Εκκλησία), αλλά και στον Πρόεδρο των Η.Π.Α. κ. Barack Obama, τη Καγκελάριο της Γερμανίας κ. Angela Merkel, τον Γάλλο Πρόεδρο κ. François Hollande, τον Ιταλό Πρωθυπουργό κ. Matteo Renzi, τον Πρόεδρο της Ρωσίας κ. Vladimir Putin, τους Άραβες ηγέτες κ. Bashar al-Assad (Συρίας), Abdullah II of Jordan (Ιορδανίας), Salman of Saudi Arabia (Σαουδικής Αραβίας), Hassan Rouhani (Ιράν), Fuad Masum (Ιράκ), Abu Bakr al-Baghdadi (Αρχηγός ΙΣΙΣ), τον Πρόεδρο της Κίνας κ. Xi Jinping, τους Προέδρους του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Donald Tusk, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Jean-Claude Juncker & του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Martin Schulz, τον Πρόεδρο της Τουρκίας κ. Recep Tayyip Erdoğan και τέλος τον Γ.Γ. του ΟΗΕ κ.  Ban Ki-moon

 

Αφορμή γι αυτή την ανοιχτή επιστολή διαμαρτυρίας, πήρα από το δράμα των προσφύγων ή μεταναστών που περνώντας το Αιγαίο, με κάθε καιρό, κάθε εποχή (χειμώνα – καλοκαίρι), με απίστευτες συνθήκες μεταφοράς “σπέρνουν” στην καταγάλανη θάλασσα μας, δεκάδες άψυχα σώματα. Πρόσφατο, πολύ πρόσφατο το γεγονός ότι σε παραλίες των Φούρνων καθημερινά σχεδόν, τις τελευταίες δύο εβδομάδες, βρίσκουν και μαζεύουν άψυχα σώματα, σε προχωρημένη σήψη. 11 σώματα (2 άνδρες και τα υπόλοιπα σώματα ανήκουν σε γυναίκες και μικρά κοριτσόπουλα) που βγαίνουν στις βόρειες παραλίες του νησιού, παρασυρόμενα από τα θαλάσσια ρεύματα, από κάποιο “άγνωστο” ναυάγιο ή κοντά στα ελληνικά νησιά Λέσβο και Χίο ή στα απέναντι τουρκικά παράλια. Το χειρότερο είναι ότι μάλλον ο αριθμός ίσως αυξηθεί, πιθανόν και να φτάσουν τα 20 και την όλη προσπάθεια περισυλλογής αναλαμβάνει ο Δήμος Φούρνων με κάποιο καΐκι Φουρνιώτη, με την βοήθεια βέβαια και των λιμενοφυλάκων που στελεχώνουν τον Λιμενικό Σταθμό Φούρνων. Εδώ βέβαια δεν μιλάμε για περιπολικό του Λιμενικού στους Φούρνους, αυτό είναι μια ιδιαίτερη πολυτέλεια. Για τις δυνάμεις Frontex, που θα μπορούσαν να ελέγχουν και να προλαβαίνουν αυτά τα “ανθρωποειδή” από την απέναντι πλευρά, που σίγουρα πέταξαν αυτούς τους δυστυχισμένους στα παγωμένα νερά του Αιγαίου, μόνο πολλά λόγια ακούμε, αλλά μάλλον δύσκολα θα τους δούμε και στα νερά μας.

Εγώ για αρχή κάνω μια ερώτηση σε όλους αυτούς που ανέφερα (και έχω τους λόγους μου στον πρόλογο), τέτοιες μέρες, ότι θεό και να πιστεύετε, μπορείτε και κοιμόσαστε ήρεμοι τα βράδια?? Δεν έχετε εφιάλτες??

Εσύ κ. Barack Obama & εσύ κ. Vladimir Putin, είσαστε ικανοποιημένοι από τις εχθροπραξίες και την ανάμειξη σας στα εσωτερικά άλλων κρατών, δήθεν για να τους σώσετε από τους εχθρούς τους (που εσείς οι ίδιοι τους δημιουργήσατε, αλλά τώρα δεν τους θέλετε) και ισοπεδώνετε μεγάλες πόλεις και κωμοπόλεις και χωριά, δήθεν για να προστατεύσετε τους λαούς, ενώ το μέλημα σας είναι ένα και μόνο, ο έλεγχος και η εκμετάλλευση από εσάς τους ίδιους του ορυκτού πλούτου αυτών των κρατών. Γνωρίζετε ότι οι αντίπαλοι σας είναι θρασύδειλοι και κρύβονται πάντα για ασφάλεια μέσα στον άμαχο πληθυσμό, χρησιμοποιώντας τους σαν ασπίδα. Εσείς τους βομβαρδίζετε ανηλεώς, τι περιμένετε να κάνουν αυτοί οι άνθρωποι, δημιουργούν καραβάνια και κατευθύνονται στη “γη της επαγγελίας”, την Ευρώπη.

Αυτά δεν τους διαφημίζετε Ευρωπαίοι ηγέτες, που θέλετε κι εσείς να δημιουργήσετε τη δικιά σας αυτοκρατορία…μεσαιωνικού τύπου ή και παλαιότερα, χωρίζοντας τον πληθυσμό σας σε πατρικίους και πληβείους. Από πότε η Ευρωπαϊκή Ένωση έχασε όλες τις δημοκρατικές διαδικασίες που δανείστηκαν από την κοιτίδα του πολιτισμού την Ελλάδα, από πότε οι αποφάσεις παίρνονται πέρα και έξω από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, από πότε χωρίσαμε την Ευρώπη σε πλούσιο βορρά και φτωχό νότο, πότε οι βόρειο – ευρωπαϊκές μαριονέτες, κράτη – μέλη, χθεσινοί πεινασμένοι, μπήκαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση (με τί κριτήρια είναι άλλη ιστορία), δεν μπήκαν στην Ευρωζώνη, αλλά έχουν γνώμη και άποψη για όσα συμβαίνουν στην Ευρωζώνη και βγάζουν αποφάσεις και απειλούν.

banner

Γνώριζαν ή γνωρίζουν τις συνθήκες του Δουβλίνου και κλείνουν αυθαίρετα τα σύνορα τους, μπλοκάροντας τα καραβάνια των προσφύγων που κατευθύνονται στις χώρες της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης? Αλήθεια αυτό το “αποπαίδι” της Ευρώπης, η Ελλάδα, όπως την κατάντησαν και οι Ευρωπαίοι ηγέτες αλλά και οι εγχώριοι συνεργάτες τους, όλων των αποχρώσεων, με όλα τα γνωστά και επώδυνα μέτρα που έχει δεχθεί κι έχει πληρώσει ακριβά (και σε ζωές και σε χρήμα) ο λαός της, θα της φορτώσετε κι άλλο ένα?? Κι αυτό μάλιστα πολύ πιο δύσκολο απ’ όλα τα προηγούμενα. Αλήθεια μήπως ξέρετε Ευρωπαίοι ηγέτες ότι και οι Έλληνες δεν έχουν λεφτά να ζήσουν, δουλειά να εργαστούν, στέγη να μείνουν, νεολαία να μείνει στον τόπο της, ζει ήδη μια ιδιότυπη “ανθρωπιστική γενοκτονία” του λαού της, με δυσοίωνο μέλλον? Τώρα λοιπόν ουσιαστικά της φορτώνετε ένα τεράστιο πρόβλημα, αφού ο από βορρά μικρός και ετεροαυτοπροσδιοριζόμενος γείτονας μας ύψωσε συρματοπλέγματα, εμποδίζοντας τους μετανάστες που φτάνουν εκεί μαζί με τους πρόσφυγες να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς βορρά. Ο εξ’ανατολών σουλτάνος, που έχει δει τον εαυτό του σαν διάδοχο του Μωάμεθ, με πολυτελέστατα παλάτια κι ένα λαό στην μεγάλη του πλειοψηφία πεινασμένο, μπορεί επιτέλους να ελέγξει την “μαφία των παραλίων” που πνίγει χιλιάδες ανθρώπους στο Αιγαίο, αφού πρώτα τους “στεγνώσει” απ’ ότι πολύτιμο έχουν επάνω τους??

Οι άραβες που αναφέρω παραπάνω, δεν σας κάνει εντύπωση, γιατί δεν παρεμβαίνουν, για να περιθάλψουν τα θύματα των πολεμικών συρράξεων στα εδάφη τους, αφού είναι ομόθρησκοι τους, ή μήπως έχουμε κι εδώ διαφορές?? Μήπως έχουν κι αυτοί κάποιο συμφέρον απ’ αυτή την κατάσταση?? Δεν βλέπουν ότι είναι πολύ πιο εύκολο να μείνουν κοντά στις χώρες τους οι πρόσφυγες, παρά να φεύγουν στο μεγάλο και επικίνδυνο ταξίδι για την Ευρώπη. Άρα κι εδώ υπάρχει η δορυφορική σχέση αυτών των κρατών, για δικούς τους λόγους, με τα δύο ισχυρά κράτη Ρωσίας & Η.Π.Α., οπότε γιατί να διευκολύνουν μια λύση που θα φέρει σε δύσκολη θέση τους συμμάχους τους.

Εδώ μπαίνει και η Κίνα, που έχει κι αυτή σαν ανερχόμενη οικονομική δύναμη, συμφέροντα στην περιοχή, αλλά δεν κάνει κι αυτή καμία κίνηση. Για τον Ο.Η.Ε. βέβαια τα τελευταία χρόνια ο ρόλος του έχει καταντήσει διακοσμητικός

Και τέλος φτάνουμε στους ηρωικούς κατοίκους, των νησιών μας, από την Λέσβο έως το Καστελόριζο, που μαζί με τις ελλιπείς δυνάμεις του Λιμενικού και τους εθελοντές (κι εδώ έχουν μπει κάποιοι περίεργοι επιτήδειοι), αλλά κυρίως με το μεγάλο ελληνικό φιλότιμο τους, ορμάνε στη θάλασσα όταν βλέπουν αυτές τις υποτυπώδεις βάρκες να κινδυνεύουν, για να σώσουν ανθρώπινες ζωές, να τους δώσουν στεγνά ρούχα, να τους στεγάσουν και να τους δώσουν φαγητό και ιατρική περίθαλψη. Αν δεν προλάβουν να τους σώσουν, μαζεύουν τα άψυχα κορμιά τους και τα θάβουν στην αιγαιοπελαγίτικη γη, με την ένδειξη “άγνωστος/η”.

Εδώ λοιπόν θα πω ότι, αποκρούοντας τις διάφορες εθνικιστικές δικαιολογίες, περί αναγκών μόνο των ελλήνων και όχι των ξένων, ότι ο θεός όταν έφτιαχνε τα πλάσματα του, δεν τα διέκρινε σε φύλλο, θρησκεία και εθνότητα. Όλα παιδιά του είναι, κάτι που το έκανε …”ευαγγέλιο” με την προσφορά του ο μακαρίτης ο παπά – Στρατής και οι πολλοί παπά- Στρατήδες σ’ όλα τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, που με αθόρυβες κινήσεις βοηθούν, χωρίς τις τυμπανοκρουσίες για άσχετα με τη θρησκεία θέματα, μερικών ευτυχώς γνωστών και γραφικών πλέον Ιεραρχών, που έχουν ξεχάσει την λαϊκή ρήση “Ή παπάς – παπάς ή ζευγάς – ζευγάς”. Βλέπουν τον εαυτό τους σαν εθνάρχη και ασχολούνται με κοσμικά θέματα, όπως οι αντίστοιχοι ανώτεροι κληρικοί των μουσουλμάνων. Πόσο χάνουν αν ήξεραν ούτε καν θα σχολίαζαν οτιδήποτε δεν έχει σχέση με την εκκλησία. Γι αυτό πολύς κόσμος λέει πλέον ότι πιστεύει την θρησκεία, αλλά όχι αρκετούς ανώτερος εκπροσώπους της.

Καταλήγοντας γνωρίζω, όπως οι περισσότεροι από εσάς, ότι η λύση στο προσφυγικό, είναι να βρεθεί επιτέλους μια λύση στους πολέμους στην περιοχή μας, με συμφωνία των δύο μεγάλων Ρωσίας & Η.Π.Α.. Να επέλθει ειρήνη στην περιοχή, καθοριστικό παράγοντα να σταματήσει το μεταναστευτικό ρεύμα από τις εμπόλεμες περιοχές και να σταματήσει πλέον το Αιγαίο να είναι από θάλασσα θανάτου σε θάλασσα ειρήνης και δημιουργίας.

Για τους νησιώτες μας, που βέβαια έχουν πάρα πολλά και οξυμένα προβλήματα (υγεία, περίθαλψη, συγκοινωνίες, μεγάλη ανεργία, δυσκολία αξιοπρεπούς επιβίωσης, έλλειψη αναπτυξιακών σχεδιασμών), όταν βλέπουν να γεμίζουν οι παραλίες τους άψυχα σώματα, αισθάνονται πολύ άσχημα, γιατί γιορτινές μέρες που περνάμε, είναι κρίμα κι άδικο να χάνονται ανθρώπινες ζωές, που γλύτωσαν από τον πόλεμο, αλλά χάθηκαν τόσο άδικα στα νερά μας.

Οι Φουρνιώτες σήμερα, οι Ικαριώτες παλαιότερα, οι Μυτιληνιοί κάθε μέρα, κάνουν ότι μπορούν να καλύψουν την ελλιπή παρουσία στα νερά μας των Ευρωπαϊκών δυνάμεων που, από τα ζεστά γραφεία των Βρυξελλών ξέρουν να κάνουν κριτική στους Έλληνες. Εδώ σας θέλουμε κύριοι, στα φουρτουνιασμένα και παγωμένα, αυτήν την εποχή, νερά του Αιγαίου, να δείξετε τι μπορείτε να κάνετε. Αφήστε τα διαγγέλματα και πιάστε κι εσείς δουλειά γιατί ο χειμώνας είναι από εδώ και πέρα και θα είναι μακρύς και δύσκολος. Δεν θέλουμε να πνίγονται οι άνθρωπο στο Αιγαίο. Πιέστε τον σουλτάνο εξ’ ανατολών ο έλεγχος να γίνεται στη γη του και η μεταφορά των προσφύγων να γίνεται απ’ ευθείας στους προορισμούς τους, χωρίς την “ενδιάμεση λύση” του Αιγαίου. Αν δεν καταστραφεί η “μαφία των παραλίων’ και από τις δυο πλευρές του Αιγαίου, δυστυχώς θα μετράμε νέα θύματα. κι αυτό είναι κρίμα κι άδικο.

Σωτήρης Πολίτης

Ικαριακή Ραδιοφωνία

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue