Home Περιβάλλον Άνοιγμα και Επανέναρξη ΟΣΔΕ2020

Άνοιγμα και Επανέναρξη ΟΣΔΕ2020

by ikariaki.gr
4 views
Έπειτα από απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων, οι πύλες ΟΣΔΕ είναι και πάλι σε λειτουργία, από χθες 1 Απρίλη.
Καταληκτική ημερομηνία υποβολής Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης / Ενιαίας Δήλωσης Καλλιέργειας είναι η 15η Μαΐου 2020, με ενδεχόμενο παράτασης έως και τις 15 Ιουνίου.
Ο Ενιαίος Οινοποιητικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Σάμου, μέλους του φορέα υλοποίησης έργου της Gaia επιχειρείν, είναι σε πλήρη ετοιμότητα για να ολοκληρώσει το έργο των δηλώσεων.
Λειτουργούμε με τηλεργασία. Τουλάχιστον μέχρι 15 Μαΐου εργαζόμαστε από τα σπίτια μας, χωρίς ραντεβού με τους παραγωγούς. Όσοι παραγωγοί πέρσι έκαναν Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης θα κληθούν από εμάς τηλεφωνικά και θα λάβουν αναλυτικές οδηγίες για τον τρόπο που θα ολοκληρωθεί η δήλωσή τους. Δεν μας καλούν αυτοί. Άσκοπα τηλεφωνήματα καθυστερούν το έργο μας.
Όσοι φέτος επιθυμούν να εγγραφούν για πρώτη φορά, παρακαλώ να επικοινωνήσουν είτε με ΚΟΥΝΤΟΥΠΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (6978831503), είτε με ΕΥΣΤΡΑΤΟΥΔΑΚΗ ΑΡΓΥΡΩ (6979075970).
Διευκρινίζουμε ότι:
1. Έπειτα με επικοινωνία μας στην Κτηνιατρική Υπηρεσία Ικαρίας, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ απαραίτητη η εαρινή απογραφή αιγοπροβάτων και βοοειδών για τον Απρίλιο 2020. Σημαντική προϋπόθεση για αυτό είναι τα μητρώα να είναι ενημερωμένα με αριθμό πρωτοκόλλου και σφραγίδα κτηνιάτρου την περίοδο Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου 2019.
2. Δηλώσεις όπου θα υποβάλλονται με μεσάζοντες ιδιώτες γεωπόνους χωρίς τις σχετικές πιστοποιήσεις και αδειοδοτήσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, πράγμα που παρατηρείται στην Ικαρία τα δυο προηγούμενα έτη, θα καταγγέλονται στον ΟΠΕΚΕΠΕ, αφού συμβάλλουν στην παραοικονομία του νησιού. Υπενθυμίζουμε ότι είμαστε ο μοναδικός πιστοποιημένος φορέας που δραστηριοποιείται στο νησί της Ικαρίας, παραδίδοντας στον αγρότη / κτηνοτρόφο όλα τα νόμιμα παραστατικά.
3. Για τη διατήρηση ή εγγραφή στα Μητρώα Αγροτικής Εκμετάλλευσης, η Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης είναι υποχρεωτική προϋπόθεση κάθε έτος.
4. Τόσο το τηλέφωνό μου, όσο και της Αργυρώς θα είναι όλη τη μέρα και κάθε μέρα ανοιχτό για οποιαδήποτε διευκρίνηση ή βοήθεια.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία, επιβλέπουμε στη σωστή και εύρυθμη λειτουργία ΟΣΔΕ2020, και ευχόμαστε υγεία σε όλο τον κόσμο!
—————————
Κουντούπης Νικόλαος
Μ. Περιβάλλοντος Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
Integrated Μaster Πολυτεχνική Σχολή Πανεπιστημίου Πατρών
Msc Natural Disasters ΕΚΠΑ – Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Ενιαίος Οινοποιητικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Σάμου
Τμήμα επιδοτήσεων
Αντιπρόσωπος Π.Ε. Ικαρίας & Φούρνων

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue